Azonnali megoldás a kánikula ellen!

Azonnali megoldás a kánikula ellen!

Kicsit megkésve, de idén is megérkezett a nyár. A jó időnek örülünk, a lakás viszont melegszik, tehát valamit lépni kell. Méghozzá gyorsan. Jó megoldás-e most a mobilklíma? Mik a hordozható készülékek előnyei és hátrányai?

 

Otthonod hűtése kapcsán jellemzően két készüléktípus közül választhatsz. Az egyik az ún. split-klíma, ami a lakás adott pontján felszerelt beltéri és kültéri egységből áll. Hatékonyan hűt, de szerelést igényel, és csak a fix telepítési helyen működtethető. A másik lehetőség a mobilklíma, ami egy kompakt, hordozható berendezés. És pont ezek a tulajdonságok tehetik vonzóvá ezt a készüléktípust.
 

Gyors és sokoldalú

A mobilkészülék, ahogyan a neve is mutatja, hordozható. Azaz a lakásnak azon a pontján tudod felállítani, ahol szükség van rá. Ha pedig már nem kell, akkor elrakhatod, hogy ne foglalja fölöslegesen a helyet. Ad abszurdum leviheted a hétvégi telekre is. Vagy a Balatonra.

További plusz pont a mobilklíma mellett, hogy azonnali megoldást jelent. Megveszed, beüzemeled, bekapcsolod. Ennyi. Már hűt is. És nem kell keresned hozzá szerelőt, ami ilyenkor nyáron nem egyszerű feladat.


Takarékos megoldás

Amilyen könnyű a mobilklímát beüzemelni, olyan könnyű értékesíteni is. Ha nincs már rá szükséged, mert mondjuk split-klímát szereltetsz, vagy máshová költözöl, akkor csak felrakod valamelyik apróhirdetéses oldalra, és gyorsan elmegy. De akár el is költöztetheted magaddal, hiszen az új lakásban is azonnal felállítható és beüzemelhető.

A mobilklíma pénzmegtakarítást is jelent, hiszen jellemzően a készülék is olcsóbb, mint az oldalfali változatok, a szerelésen pedig további több tízezer forintot megspórolható. Mindez kiemelten fontos mondjuk egy albérlet esetén, ahol nem érdemes sok százezret kiadni valami olyanra, ami csak részben költöztethető. A csövek ugyanis a falban maradnak. A főbérlő, vagy akár a műemlékvédelem pedig sokszor hozzá se járul ahhoz, hogy átfúrjuk a falat.


Gazdálkodj okosan!

Persze a mobilklíma használatnak is megvannak a maga szabályai. A lakásból elvont hőenergiát fontos megfelelően elvezetni, erre szolgál a mobil klímakészülékek hátulján található légkivezető. A keletkező meleg levegőt érdemes minél rövidebb úton kivezetni a lakásból, hogy a készülék energiatakarékosan tudjon üzemelni.

Fontos az is, hogy rendszeres időközönként kiöntsük a hűtés közben a gépben keletkező cseppvizet, ami nyári időszakban óránként fél liter is lehet. Érdemes olyan mobil klímakészüléket választani, amelyben a kondenzátor a keletkező víz egy részét elpárologtatja, így jóval kevesebbet kell nekünk magunknak bajlódni a cseppvíz kiöntéssel.

 

Fontos az ár-érték arány

A KAISAI háromféle mobilklíma készüléket forgalmaz, melyek közös jellemzője, hogy mindegyikük képes hatékonyan lehűteni a lakást. Mindhárom készülék rendelkezik a korábban említett cseppvíz-elpárologtató funkcióval, és mindegyik kiemelkedő ár-érték arányt képvisel a magyar piacon.

A KPPD a sokoldalú felhasználás és a gazdag funkcionalitás, a KPPH a nagyon versenyképes ár, a KPC pedig a LED-kijelző és az elegáns megjelenés miatt lehet jó választás az otthonodba. Itt tudod kiválasztani, hogy számodra melyik készülék a legmegfelelőbb?

Ha inkább split-klímában gondolkozol, akkor itt tudsz kérni személyre szabott ajánlatot az otthonod környékén működő szerelőktől.

  • 2020.05.01., Péntek
  • 1286

Címkék

Korábbi vélemények - 1

NARDAINÉ FOKI EMÍLIA EMÍLIA

" sokoldalú, legyen.Pénzmegtakarítású,jól működő készülék legyen,a mindennapjainkban. "

2020.07.24. 15:02, Péntek

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :