Keres

Mi is az inverteres klíma?

Inverteres klíma előnyei az on-off-al szemben


Az inverteres klíma előnyei ma már egyértelműek az idejétmúlt on-off berendezésekkel szemben. Ez utóbbiak tulajdonképpen a kompresszor ki-és bekapcsolásával tartják fenn a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Ha meg szeretnénk érteni működési elvét, akkor legegyszerűbb, ha a régi hűtőszekrényekre gondolunk, melyek addig üzemelnek, míg el nem érik a kívánt hőmérsékletet, majd kikapcsolnak. Nem csak a motorindításoknál tapasztalt nagy terhelés miatt bizonyul ez a módszer elavultnak, hanem a komfortfokozatának apropóján is. Ugyan olcsóbban beszerezhetőek, mint a modern inverteres készülékek, de a szakemberek kivétel nélkül ez utóbbit szokták javasolni.


az inverteres klíma előnyei


Energiatakarékosság mindenek felett


Honnan ez a népszerűség? Miért teszik le a voksot legtöbben az inverteres klíma előnyei mellett? Míg az on-off klíma kompresszor fix fordulatszámmal működik, és így nincsen lehetőség teljesítményének szabályozására, addig az inverteres klíma pozitívumai között előkelő helyet foglal el annak energiatakarékossága. Ugyan a hatékonyságának csúcsát csak folyamatos használat mellett éri el a készülék, de még így is nagyon megéri. A készülék akkor kezdi leszabályozni a teljesítményt alacsonyabb értékre, ha a helyiség hőmérséklete a beállítottat kezdi elérni. Ennek érdekében érzékelő áll rendelkezésre, melynek értékeit folyamatosan figyeli a készülék belső elektronikája, és összehasonlítja a beállított értékkel. Egyértelműen elmondható tehát, hogy ezzel a dinamikus szabályzással szerelt berendezések nagy előnye abban mutatkozik meg, hogy mindig egy minimum és maximum teljesítmény között üzemel, ami energiafelhasználás szempontjából is igen kifizetődő.

Az inverteres klíma előnyei


Mint már említettük, az inverteres berendezés pontos hőmérséklet-beállítást tesz lehetővé. Nincs szükség ki- és bekapcsolásra, és elkerülhető a kellemetlen hőingadozás is. A folyamatosan fenntartott hőmérséklettel a belső mikroklíma kellemessé tehető. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy mennyire zajos a készülék. Az inverteres klíma működése a dinamikus szabályzásnak köszönhetően csendesebb a régebbi technológiájú eszközöknél, aminek köszönhetően éjszaka is minden gond nélkül használhatjuk a berendezést. Ez pedig felülmúlhatatlan értékkel bír egy-egy tikkasztó nyári éjszakán.



A rendszer kisebb befektetett energiával képes a hűtőteljesítmény leadására, így jelentős mennyiségű villamos energia spórolható meg. Napjaink csillagászati összegű számláit látva sokak számára döntő szempont a klímavásárlás során az, hogy mennyi várható költséggel jár majd annak rendszeres használata. A cikkünkben tárgyalt klímák fölénye e tekintetben is megmutatkoznak, hiszen a hagyományos vezérlésű berendezésekkel szemben kedvező üzemeltetés érhető el segítségével.


Megfizethetőség és online rendelés


A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre kedvezőbb áron lehet hozzájutni neves márkák inverteres berendezéseihez. Akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk, így hamarosan csak a klímaszerelő csapatot kell várni és beüzemelésre kerül az eszköz. (Ebben az esetben azonban ne feledkezzünk meg az NKVH okozta nehézségekről.)  A lakás vagy az iroda megfelelő hőmérsékletének biztosítása egyértelműen hozzájárul a bent tartózkodók komfortérzetéhez. A meleg, párás levegőben nehezen megy a munka, gyakori a fejfájás és a közérzet is romolhat. Ellenben a klíma berendezés segítségével beállítható a kényelmes, évszaknak és az ingatlan tájolásának megfelelő hőmérséklet, ráadásul nem kell a folyamatos ki- és bekapcsolás hátulütőivel sem számolni. Az okos készülékek ma már minden otthon elmaradhatatlan részét képezik.


  • 2017.11.11., Szombat
  • 4686

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :