Keres

Eljött a hőszivattyús technológia ideje? - Legnépszerűbb hőszivattyúk.

Eljött a hőszivattyús technológia ideje? - Legnépszerűbb hőszivattyúk. 

Jövőbe mutató, korszerű megoldás a hőszivattyú, mivel a működéshez szükséges hőenergia ¾-ét a környezeti levegőből vonja ki, így teremtve optimális hőmérsékletet otthonában.

A hőszivattyú különböző megújuló forrásokból biztosítja a hűtést, fűtést, esetlegesen a használati meleg víz (HMV) ellátást. Fel tudja használni a földben, vízben, levegőben lévő természetes energiát.

 

Egyszerűen telepíthető, ezáltal a legelterjedtebb változat, a levegő-víz hőszivattyú. GAZDASÁGOSAN működtethető, még egy modern kondenzációs gázkazánhoz képest is, akár 40%-kal kevesebb energiát igényel.Nem elhanyagolható érv mellette, hogy kedvezményes H és GEO tarifa kérhető rá. Erről is készült összefoglaló Nektek. (Ha elmerülnél a témában olvasd el azt a cikkünket is.) Napelemrendszerrel kombinálva pedig, majdhogynem a rezsicsekkeknek is búcsút inthetünk.
 

A rendszer méretezéséhez feltétlenül kérd szakember segítségét!                   
 

Lássuk hát, a Magyarországon kapható 6 legnépszerűbb hőszivattyú típust:


1. Daikin Altherma

A japán gyártó több változatban kínálja termékeit.

Alacsony és magas hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyú, föld-víz, azaz geotermikus hőszivattyú, hibrid (áram és gáz kombinációjával működő), valamint használati meleg vizes hőszivattyúkkal rendelkezik. 

A Daikin Altherma családjának több tagja is díjnyertes dizájnnal rendelkezik és kompakt méretű, így nem szükséges elrejteni egy gépészeti helyiségbe. Igényeink alapján többféle hőleadó rendszert is kiszolgál: felület hűtés, -fűtést, fan coilt, radiátort. 



2. Mitsubishi Zubadan

Erőteljes, akárcsak a neve. Japánban készül. A Mitsubishi levegő-víz hőszivattyúkat kínál. A Zubadan technológia -15°C-ban is 100% fűtési teljesítményt biztosít, így a gazdaságtalan kiegészítő elektromos fűtésrásegítés egyáltalán nincs beépítve a Zubadan hőszivattyúba. Garantált működési tartománya 
-25°C, melynél a hőszivattyú még mindig a névleges teljesítményének 75%-val képes fűteni.



3. Panasonic Aquaera

Szintén japán. A Panasonic hőszivattyúi is lehetővé teszik a fűtést, a hűtést és a használati melegvíz-előállítást egyetlen rendszerrel. Akár padlófűtéshez, radiátorokhoz vagy fan-coil egységekhez csatlakoztathatóak, így a felújítási projektek során a meglévő fűtési rendszerekbe integrálhatóak. Teljesítménye 3-tól 16 kW-ig terjedő, a piacon elérhető legszélesebb körű ilyen termékcsalád.

4. Nibe

Svéd. A NIBE Energy Systems vezető a skandináv országok háztartási fűtéstechnikai termékek piacán. Az északi zord időjárás és a természet megújuló energiájának ötvözésével a NIBE levegő-víz és geotermikus hőszivattyúkat is kínál, mellyel hatékony gépészeti rendszert alkot otthonunkban. Opcionálisan olyan elektromos kazánnal is kérhető, amely automatikusan bekapcsol, ha megérkezik a sarkvidéki hideg és a fűtési igény nagyobb. Integrált és külön álló HMV tárolós modellek közül választhatunk. 




5. Gree Versati

Levegő-víz hőszivattyúi között beépített HMV tárolóst is találunk, amelyek magyar nyelvű kezelő felülettel rendelkeznek. Csatlakoztatható a Gree magasoldalfali, parapet és fan coil rendszereire is. Kiegészíthető puffer tárolóval. Fűtés -25°C külső hőmérsékletig, hűtés +48°C-ig. Padló túlmelegedés elleni védelemmel. Egyes kiviteleiben, elektromos fűtésrásegítéssel is. 

 



6. Midea M-thermal

Az előzőhez hasonlóan, ő is Kínában készül. A Midea levegő-víz termékei hűtésre/fűtésre és használati melegvíz előállításra kínálnak megoldást -20°C külső hőmérsékletig. R32 és R410A hűtőközeggel is elérhetőek. Míg az R32 -7°C külső hőmérsékleten a fűtési teljesítmény 100%-át garantálja, addig az R410A csupán 80%-ot. Tehát a súlyos minuszokban, ahol a hőszivattyú nem képes biztosítani a szükséges teljesítményt, további erőforrás bevonásra lehet szükség elektromos fűtőbetéttel.

 

A hőszivattyú megújuló energiát használ, így új ház építésénél, vagy használt ingatlan jelentős felújításánál is eleget tesz az előírásoknak.

Szakembereink támogatása elengedhetetlen a döntésed meghozatalához, mi biztosítjuk a legprofibbak tapasztalatát!


Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

  • 2021.09.22., Szerda
  • 19136

Címkék

Korábbi vélemények - 6

sumitihomelen

" We offer loans at affordable interest rates from 2% for personal loans and business loans with flexible repayment terms of up to 25 years. For more information about this offer please (WhatsApp) number +918131026914 sumitihomelend@gmail.com Mr. Damian Sumiti for more information if you are seriously interested "

2023.10.17. 16:14, Kedd

sumitihomelen

" Are you in need of Guaranteed Cash quick money apply here contact us for more information on how to get started:(Whats App) number +917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti "

2022.06.09. 00:39, Csütörtök

Kiss Papp Iván

" Érdekelne 06313306620 "

2022.01.26. 19:06, Szerda
További vélemények

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :