Keres

H tarifa, GEO tarifa - Hűtés, fűtés, melegvíz olcsóbban

Tudtad, hogy hőszivattyús és megújuló energiaforrással kiépített rendszereknél igénybe vehető a normál árszabásnál kedvezőbb díjazású áramszolgáltatás?

Lehet, hogy téged is újdonságként ér, de a villamosenergia-szolgáltatás terén is széles választék áll rendelkezésre.Az alábbi táblázatban a két legnagyobb szolgáltató lakossági árait hasonlítjuk össze.  Az A1 tarifa egy zónás, azaz éjjel-nappal az év minden napján ugyanannyiért juthatunk áramhoz. Az A2-es már kétzónás. Tehát, völgy- és csúcsidőszakok váltják egymást. B tarifát sokan éjszakai áramként ismerjük. GEO tarifát kizárólag ELMŰ-ÉMÁSZ felhasználóként igényelhetünk. H tarifa mindkét szolgáltatónál elérhető a hivatalos fűtési időszakban.
 

 

H tarifa – azaz téli rezsicsökkentés!

H tarifával egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználóként a fűtési szezonban kedvezőbb áronüzemeltethetjük az arra alkalmas hőellátást biztosító berendezéseinket. A hőszivattyúknál és a napenergiával kiépített fűtési rendszereknél, például a keringtető szivattyúkat, kompresszorokat is. A H tarifa a mindenkori vezérelt (B) árszabásnál nem lehet magasabb. Csak külön mért, nem leválasztható áramkörre csatlakoztatható a készülék, tehát nem lehet konnektorba dugós. Hátránya, hogy csak április 15-ig alkalmazható. Ezen kívül is rendelkezésünk rá áll a villamos energia, azonban A1 tarifán.


 

GEO tarifa, avagy megújuló energiával olcsóbb!

Az egyik legelterjedtebb megújuló energia elvén működő háztartási gépészeti egység a hőszivattyú. Egy környezetbarát berendezés, mellyel fűtünk, hűtünk, meleg vizet állítunk elő. Magas energiahatékonysággal működik, 1kW villamos-energia felhasználásával 3-6 kW fűtés teljesítményt állítható elő, ezt COP értékkel jelölik.

GEO tarifa esetében a berendezésünk egy vezérelt áramkörhöz kapcsolódik, amely egész évben napi legalább 20 óra üzemidőt biztosít a hőszivattyú számára, kétszer maximum 2 óra megszakítással. Az áramszolgáltatás általában 8:00-10:00, illetve 16:00-18:00 között szünetel, tehát ebben az időszakban sem a fűtés, sem a klíma nem üzemel. Emiatt kizárólag szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető hőszivattyú villamos-energia ellátására használható. Ezt fontos figyelemmel venni a hőszivattyú méretezésekor is. Kizárólag a hőszivattyút működtethetjük róla, a kiegészítő berendezéseket nem. Ez az árszabás csakis az ELMŰ-ÉMÁSZ-nál található meg. Klíma esetén is alkalmazható a GEO tarifa, ugyanis a klímaberendezés fűtési üzemben hőszivattyúként működik. Az igénybevételhez eszközünknek egy sor műszaki paraméternek kell megfelelni, pl. -15°C külső hőmérsékletig 100%-ban kell megoldani az eszköznek a fűtési feladatot és 6kW fűtőteljesítményig legalább 4,1-es SCOP értékkel bírjon. 

 

Miért fizetnél többet, egy fosszilis energiát pazarló egységre?!

Maradj a pénzednél és használj korszerű, természettudatos megoldást, a kívánt hőmérséklet elérése érdekében. 

Fűts, olcsón, klímával vagy hőszivattyúval!

 


Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

  • 2021.08.05., Csütörtök
  • 4062

Címkék

Korábbi vélemények - 1

JASMINE TOM

" THE ONLY LEGITIMATE CRYPTO RECOVERY EXPERT I have a strong interest in this subject due to my prior experiences, which have increased my understanding of it. Had I had this information earlier, I would not have fallen victim to scams to the extent that I did, In my quest to earn enough money to retire early, I lost a lot of money to several investing platforms. I was clueless about how to restart after losing everything. Fortunately, I was directed to Morris Gray A Legitimate DIGITAL ASSETS RECOVERY AGENT by a friend. I was able to contact Him on: MORRIS GRAY 830 @ GMAIL COM, and they helped me recover my lost 13.6 BTC and introduced me to reliable investment platforms that are currently helping me realize my ambition of retiring early. Given how crucial this is, I hope it will assist someone who is in need of such services, you can reach out to him on, WhatsApp: + 1 607 698 0239 & Email: @ MorrisGray830 @ Gmail, Com...../,,, "

2024.05.20. 01:10, Hétfő

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :