Keres

Hírek - inverter

Inverteres klíma előnyei az on-off-al szemben

Az inverteres klíma előnyei ma már egyértelműek az idejétmúlt on-off berendezésekkel szemben. Ez utóbbiak tulajdonképpen a kompresszor ki- és bekapcsolásával tartják fenn a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Ha meg szeretnénk érteni működési elvét, akkor legegyszerűbb, ha a régi hűtőszekrényekre gondolunk, melyek addig üzemelnek, míg el nem érik a kívánt hőmérsékletet, majd kikapcsolnak. Nem csak a motorindításoknál tapasztalt nagy terhelés miatt bizonyul ez a módszer elavultnak, hanem a komfortfokozatának apropóján is. Ugyan olcsóbban beszerezhetőek, mint a modern inverteres készülékek, de a szakemberek kivétel nélkül ez utóbbit szokták javasolni.

Címkék

Bővebben

Avagy mi is az a leolvasztás?


A napjainkban kapható klíma fajták szinte már kivétel nélkül bírnak fűtési funkcióval is. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ha fűtésre is szeretnénk majd leendő készülékünket használni, akkor annak megválasztásánál erre is oda kell figyelni.

A klíma fűtés kapcsán nem csak a készülék minősége bír jelentőséggel ekkor, hanem teljesítménye és elhelyezése szintén. A tapasztalatok azt mutatják, hogy havi több ezer forintot spórolhatunk meg azzal, ha a klímaberendezés mellett tesszük le a voksot a hideg időszakban is.

Címkék

Bővebben

Miért is fontos az energiatakarékosság?

A környezetvédelmi előírások időről-időre egyre szigorodnak, s nincs ez másként akkor sem, ha klímaberendezések választásáról van szó. Az Európai Unióban 2010-től szűkült a használható hűtőközegek választéka, így ma már szigorúan szabályozott, hogy milyen típusokat alkalmazhatnak a gyártók. A klímatechnika hőhordozóként úgynevezett halogénezett szénhidrogéneket, vagyis freonokat használ. Korábban az R-11 és az R-12 voltak elterjedtek, ezek ma már nem kaphatóak, helyettük olyan hosszú távon is környezetbarát megoldások kerültek alkalmazásra, amelyek nem károsítják a környezetet.

Címkék

Bővebben

A klímaberendezés kapcsán a legtöbben a népszerű oldalfali split kialakítású berendezésekre asszociálnak, azonban sok olyan helyzet van, amikor az ilyen típusok nem alkalmazhatóak. Ha sem a mennyezetre, sem fejmagasságban a falra nem szerelhető klímaberendezés és egy mozgatható megoldás teljesítménye sem elegendő, jó alternatívát jelenthetnek a parapet kialakítású szerkezetek.

Címkék

Bővebben

Új építésű házaknál kötelező a megújuló energia alkalmazása

Vizsgáljuk a hatásokat, a lehetőségeket és örvendezünk, mert egy tisztább jövő képe (még ha elsőre sarkosnak is tűnik), mindenkinek jó perspektíva. Figyeljünk oda, mert nem csak új, hanem jelentős átalakítással járó felújításokra is vonatkozik az új rendelet.

Címkék

Bővebben

Nincs ideje válogatni?

Kérjen gyors árajánlatot az önhöz legközelebbi cégektől!