Keres

Hírek - fűtés

Miért fontos időben megvásárolnunk és felszereltetnünk az inverteres klímánkat?


Szeretnéd, ha idén végre a klíma előnyeinek köszönhetően kellemes hőmérséklet fogadna az otthonodban még a nyári hőség idején is? Az elmúlt évek nyarai egyértelműen bebizonyították, hogy gyakran nem éppen éghajlatunkra jellemző hőséggel kell megküzdenünk. Nem véletlen, hogy ma már a legtöbb ingatlanban nélkülözhetetlen a klímaberendezés használata. Sokan vannak, akik kifejezetten a 30-35 fok környéki hőmérséklet hatására döntöttek úgy, hogy otthonukat a megfelelő készülékkel szereltetik fel.

Címkék

Bővebben

Milyen lehetőségeink is vannak? 

 

Egy légkondi napjainkban többféle kivitelben áll rendelkezésünkre, így mindenki megtalálhatja azt a típust, amely igényeinek a leginkább megfelel. A legtöbb klíma a hűtés mellett ma már fűtésre is kiválóan használható, de a páramentesítés és a levegőszűrés is minden gond nélkül elvégezhető segítségükkel. Laikusként sokan tanácstalanul állunk a berendezések választéka előtt, hiszen nem tudjuk, melyik típus milyen célokra felel meg leginkább. Cikkünkben most sorra vesszük az egyes klíma fajtákat, hogy megkönnyítsük ezzel a választást.

Címkék

Bővebben

A klímával történő fűtéssel pénzt takaríthatunk meg, nem is keveset!

Talán kevesen tudják, de a klímás fűtéssel spórolni is lehet, emellett nem kell folyamatosan azért aggódni, hogy ha elzárják a gázt, akkor nem lesz a házakban, otthonokban fűtés. Továbbá gazdaságosabb, költséghatékonyabb és környezetkímélőbb. Magyarországon egyre jobban terjed el ez a fűtési módszer, bár idáig leginkább a hétvégi házakban és új épületekben láthatunk erre példát.

Címkék

Bővebben

Inverteres klíma előnyei az on-off-al szemben

Az inverteres klíma előnyei ma már egyértelműek az idejétmúlt on-off berendezésekkel szemben. Ez utóbbiak tulajdonképpen a kompresszor ki- és bekapcsolásával tartják fenn a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Ha meg szeretnénk érteni működési elvét, akkor legegyszerűbb, ha a régi hűtőszekrényekre gondolunk, melyek addig üzemelnek, míg el nem érik a kívánt hőmérsékletet, majd kikapcsolnak. Nem csak a motorindításoknál tapasztalt nagy terhelés miatt bizonyul ez a módszer elavultnak, hanem a komfortfokozatának apropóján is. Ugyan olcsóbban beszerezhetőek, mint a modern inverteres készülékek, de a szakemberek kivétel nélkül ez utóbbit szokták javasolni.

Címkék

Bővebben

Avagy mi is az a leolvasztás?


A napjainkban kapható klíma fajták szinte már kivétel nélkül bírnak fűtési funkcióval is. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ha fűtésre is szeretnénk majd leendő készülékünket használni, akkor annak megválasztásánál erre is oda kell figyelni.

A klíma fűtés kapcsán nem csak a készülék minősége bír jelentőséggel ekkor, hanem teljesítménye és elhelyezése szintén. A tapasztalatok azt mutatják, hogy havi több ezer forintot spórolhatunk meg azzal, ha a klímaberendezés mellett tesszük le a voksot a hideg időszakban is.

Címkék

Bővebben

Miért is fontos az energiatakarékosság?

A környezetvédelmi előírások időről-időre egyre szigorodnak, s nincs ez másként akkor sem, ha klímaberendezések választásáról van szó. Az Európai Unióban 2010-től szűkült a használható hűtőközegek választéka, így ma már szigorúan szabályozott, hogy milyen típusokat alkalmazhatnak a gyártók. A klímatechnika hőhordozóként úgynevezett halogénezett szénhidrogéneket, vagyis freonokat használ. Korábban az R-11 és az R-12 voltak elterjedtek, ezek ma már nem kaphatóak, helyettük olyan hosszú távon is környezetbarát megoldások kerültek alkalmazásra, amelyek nem károsítják a környezetet.

Címkék

Bővebben

A téli időszakban a legtöbb embernek nem éppen a klímaberendezések jutnak eszébe, azonban két különböző eszköz használata sem idegen a hideg évszak idején. Az egyik ilyen készülék a párátlanító, amelynek célja nem meglepő módon az, hogy valamilyen elektromos vagy kémiai úton csökkentse a levegő páratartalmát. A másik eszköz pedig a hétköznapi értelemben vett klímaberendezés, amely egyre inkább elterjedőben van a fa- vagy gázfűtés alternatívájaként.

Címkék

Bővebben

A fűtésszezon gondolata a legtöbbünk számára azonnali matekozást jelent. Mivel tudnék spórolni idén? Ha új megoldásba fektetem be a pénzem, mennyi idő alatt térül meg? Maradjak a régi rendszernél és próbáljak javítani a hatásfokon? Hazánkban a klasszikus gázfűtés vezeti a piacot, viszont a hűtő-fűtő klíma és a hőszivattyú is felmerülhet alternatív megoldásként.

Címkék

Bővebben

A klímaberendezéssel történő fűtés ma még nem elterjedt, habár jó ideje működő megoldás már. A klíma fűtés gondolata azonban még kételyeket szül a fejekben. Írásunkban érthetően összefoglaljuk a tudnivalókat ezen fűtési technológiát illetően, mind a fogyasztás, mind pedig gyakorlati működést érintően.

Címkék

Bővebben

Fűtés korszerűsítés, vagy csak a nyári hőség elkerülése a cél?! Energiamegtakarítás vagy csak a komfortérzet, ami miatt szeretnénk?! Mind tudjuk, klímára van szükségünk! És mi mindig ott vagyunk melletted, hogy segítsünk megfelelő szemszögből is megvizsgálni egy adott kérdést.

Alábbi írásunkban, azzal foglalkozunk, melyik kivitelt részesítsünk előnyben, mik az előnyei és hátrányai, ha egy vagy több egység lesz felszerelve?! De, miről is beszélünk?!

Nézzük meg együtt!

Címkék

Bővebben

Legszebb klímák otthonaikban első fejezetében bemutatjuk, az első 5 „szép” klíma berendezést és egy ráadást.

Ahogyan, az idő előre haladtával változtak lakberendezési és modernizálási igények is, úgy a klímagyártók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, nem csak a technológiai fejlesztésekre, hanem a beltéri design kialakítására is. 

  • 2021.02.19., Péntek
  • 3600
  • Márka

Címkék

Bővebben

Biztosan sokan emlékeztek, amikor 15 éve az LG kijött az első Chocolate (KG800) mobiltelefonnal. Szerintem mindenki (de a feleségem biztosan) egy ilyen stílusos, csúsztatható előlapos készülékre vágyott. Az LG mindig a divatos megjelenéséről volt híres. És nem csak a mobilok területén, számos szemet gyönyörködtető ArtCool klímamodellel rendelkezik a gyártó. 

  • 2021.03.10., Szerda
  • 1698
  • Márka

Címkék

Bővebben

Mint azt bizonyára már mindenki hallotta egy EVER GIVEN nevű óriási konténerszállító teherhajó keresztbefordult a Szuezi-csatornában, ezzel óriási fennakadást okozva a világ egyik legfontosabb kereskedelmi útvonalán. Gondolhatnánk, hogy mi ebben a nagy szó, hiszen minden nap küzdünk dugókkal a nagyvárosainkban és vannak kerülő utak. 

Itt is biztos van. – Sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Címkék

Bővebben

Legszebb klímák otthonaikban második fejezetében bemutatunk Nektek további 5 legszebbnek és +1 legkülönlegesebbnek gondolt klímát.

Az ezredfordulón túl, a generációk változásával új igények és elképzelések valósultak meg. Ahogyan a technológia változott, úgy a formatervek és bizony az extrém színek is. Az éremnek viszont két oldala van, az egyik mindig lefedve a sötétséget szimbolizálja, a másik fele a fényben ragyog. 

  • 2021.03.30., Kedd
  • 2774
  • Márka

Címkék

Bővebben

A közel egy évszázados múlttal rendelkező vállalat az egyetlen klímapiaci szereplő, amely a gyártás minden lépésében, a termékek értékesítésében és szervizelésében részt vesz. Saját kompresszorokat gyárt és hűtőközeget fejleszt. Gyártóüzemei világszerte 90 helyszínen működnek. Termékei 150 országban kaphatóak.

  • 2021.05.05., Szerda
  • 1500
  • Márka

Címkék

Bővebben

Harmadik felvonás, mondhatnám költőien, hogy Parabellum, de most nem egy “Jonathan Wick” folytatással állunk elő, hanem géppuskaként az általunk legszebbnek és legkülönlegesebbnek vélt klímákat mutatjuk be Nektek. Röviden, tömören és lényegre törően.

  • 2021.05.24., Hétfő
  • 1513
  • Márka

Címkék

Bővebben

Márkabemutató sorozatunk következő szereplője a Sinclair. Bár még fiatalnak számít a klímapiacon, termékeit mégis színvonalasok és megbízhatóak.

A Sinclair Corporation Ltd. angliai alapítású vállalat, nevét egy régi skót családról kapta. A márka három termékcsoportra specializálódott: klímaberendezésekre, hőszivattyúkra és LED világítástechnikai termékekre.Ügyfelei számára speciális üzleti és műszaki képzéseket, technológiai támogatást is kínál. Napjainkban 28 országban képviselteti magát, szinte kizárólag Európában. 

  • 2021.09.12., Vasárnap
  • 2306
  • Márka

Címkék

Bővebben

Eljött a hőszivattyús technológia ideje? - Legnépszerűbb hőszivattyúk. 

Jövőbe mutató, korszerű megoldás a hőszivattyú, mivel a működéshez szükséges hőenergia ¾-ét a környezeti levegőből vonja ki, így teremtve optimális hőmérsékletet otthonában.

A hőszivattyú különböző megújuló forrásokból biztosítja a hűtést, fűtést, esetlegesen a használati meleg víz (HMV) ellátást. Fel tudja használni a földben, vízben, levegőben lévő természetes energiát.

Címkék

Bővebben

Nincs ideje válogatni?

Kérjen gyors árajánlatot az önhöz legközelebbi cégektől!