Keres

Otthonunk hűtése-fűtése klímával, mono vagy multi klímákkal oldjuk meg?

Fűtés korszerűsítés, vagy csak a nyári hőség elkerülése a cél?! Energiamegtakarítás vagy csak a komfortérzet, ami miatt szeretnénk?! Mind tudjuk, klímára van szükségünk! És mi mindig ott vagyunk melletted, hogy segítsünk megfelelő szemszögből is megvizsgálni egy adott kérdést.

Alábbi írásunkban, azzal foglalkozunk, melyik kivitelt részesítsünk előnyben, mik az előnyei és hátrányai, ha egy vagy több egység lesz felszerelve?! De, miről is beszélünk?!

Nézzük meg együtt!

 

 

Solo vagy mono klímáknak nevezzük, azokat az készülékeket, amiknek egy beltéri és egy hozzá tartozó kültéri egysége van. Ez egy szett, ez látja el egy adott helység, hűtési és fűtési funkcióját.

Multi klímának nevezzük, azokat a készülékeket, amiknek akár több beltéri egysége is lehet, viszont csak egy kültérije van. Ez is, egy szett, viszont itt kültéri tekintetében dual, trial, quattro, pento egységeket különböztetünk meg, a rácsatlakoztatható beltéri számának függvényében. Ezzel a megoldással, akár több helység együttes hűtését vagy fűtését eszközölhetjük, ugyanazzal az egy kültéri egységgel.

Na de, mi történik, ha nekünk nem elég egy klíma? Akkor multit kell vennünk? A válaszunk, talán, a Te igényeidhez igazítva, mert, ez is egy nagyon jó opció lehet. 

Amennyiben több berendezésre van szükségünk, mert egynél több helység légkezelését szeretnénk megoldani, akkor választhatunk solo szettet is. Ez esetben viszont, annyi klímaszettre lesz szükségünk, amennyi helységet kondicionálni szeretnénk.

De akkor mi a különbség?!

 

 

Kivitel tekintetében, most nem különböztetjük meg a készülékeket, mert mostanra tudjuk, hogy magasoldalfali, állmennyezeti kazettás, légcsatornázható illetve parapet kialakításra van szükségünk, viszont a legfontosabbakat felsoroljuk, hogy segítsünk a kiválasztásban.

Solo előnyök és hátrányok:

  • üzembiztos – egymástól független

    (mivel több klíma is üzemel, nagyobb üzembiztonsággal működik, gondoljunk csak bele, véletlenül egy meghibásodik, attól még a többi működni fog)

     
  • bárhová helyezhető – akár földre, akár tetőre

(nem egy adott fix helyen lévő nagyméretű kültérihez kell csatlakoztatni a beltérit, hanem azok máshová is telepíthetők, akinek nincs megfelelő esztétikai érzéke, az csalódást is tud ezzel okozni)

  • korlátlan mennyiség – kültérik darabszáma

(nincs mennyiségi korlátja a terméknek, annyi egység szerelhető, amennyit az épület elbír, épp ezért a kültérik sorakozó hada megtudja lepni az ember vizuálisérzékét)
 

Multi előnyök és hátrányok:

  • egy kültéri – sok beltéri

    (ami miatt, a legtöbben választják, egy kültéri egységet szükséges csak telepíteni, így nagyon esztétikus tud maradni a házunk külleme)

     
  • elektromos bekötés

    (elegendő egy kültéri egységnek, áramot szolgáltatni, nem szükséges e miatt, kismegszakítók hadát felsorakoztatni, ugyanakkor nagyobb áramfelvétele lehet)

     
  • bekerülési költség

    (nagy általánosságban, a kényelem és a szépség költségesebb, e miatt előfordulhat, hogy egy multi egységért, többet kell fizetni, viszont kárpótol, ha nem kell a kültériket kerülgetni)

     

Ami egyikőnknek előny, az lehet másikunknak épp hátrány, ezek eltérőek személyenként, ahogyan az ízlések, vélemények és igények is. Mi azt tudjuk, bárhogy is döntesz, az csak jó választás lehet, mert klímára szükséged van és Mi összehozzuk a keresletet a kínálattal! 


Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

  • 2021.03.05., Péntek
  • 1061

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :