Keres

Hírek - klíma

A halk működés már nem luxus

A mobil klíma vásárlás után azonnal beüzemelhető, hordozható eszköz, amit bármikor átguríthatunk a szomszédos helyiségbe –  ez a készülék az egyik legkényelmesebb hűtő-fűtő, amely könnyen igazodik az igényeinkhez. Tartósan és folyamatosan szabályozhatjuk vele a lakás hőmérsékletét, elég a sarokba elhelyezni a barkács- vagy a dolgozószobában, tökéletesen elvégzi a tér klimatizálását.

Érdemes-e a hálószobába mobil klímát választani? Tudunk-e mellette pihentetően aludni, mekkora zajszinttel működik? A legegyszerűbb megoldásoktól kezdve az osztott, több részből álló szerkezetekig, viszonylag széles kínálatból dönthetünk igényünk szerint. Érdemes feltérképezni az elvárásainkat klíma vásárlás előtt, mert ami bizonyos helyzetben előnyösnek tűnik, megeshet, hogy a mi otthonunkban hátrányként fog megjelenni. Miben utánozhatatlan a mobil légkondi és milyen tulajdonságait mérlegeljük vásárláskor? Mekkora teljesítményre van szükség?

Címkék

Bővebben

Mit is érdemes tudnunk a mobil klímákkal kapcsolatban?


Ha a klíma berendezésre gondolunk, általában a falra szerelt fix egységek jutnak eszünkbe, azonban a mobil klímák is számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, így érdemes ezeket is jobban megismerni. Gyakori kérdések következnek a mobil klímákkal kapcsolatban…

Címkék

Bővebben

Mi is ez a klimatipp.hu?


Klíma beszereltetés előtt áll, de nem tudja, melyik céghez lenne érdemes fordulni? Nehezen igazodik el napjaink rendkívül széles klíma választékában? Nem tudja, mi a különbség a split és az inverteres klíma között? Laikusként a terület igen bonyolultnak bizonyulhat és persze az sem mindegy, milyen áron juthatunk hozzá a kiszemelt készülékhez. A klimatipp.hu nem csak a legfontosabb információkat gyűjti össze a témát illetően, hanem konkrét tippeket is ad arra vonatkozóan, hogy a lakóhelyhez közel mely cégek mellett érdemes letenni a voksot.

Címkék

Bővebben

Klíma karbantartás fontossága

 

A klíma karbantartás és tisztítás több szempontból is nagyon fontos, hiszen ha nem figyelünk oda ezekre, akkor az a klíma meghibásodását is okozhatja. Ugyanakkor fontos tudni azt is, hogy a karbantartás elmaradásával egy idő után bűzös szagot áraszt a készülék, hiszen abban nagyon sok baktérium és kórokozó megtapad, melyek ugyanakkor egészségi állapotunkra is rossz hatással vannak.

 

Címkék

Bővebben

Miért fontos időben megvásárolnunk és felszereltetnünk az inverteres klímánkat?


Szeretnéd, ha idén végre a klíma előnyeinek köszönhetően kellemes hőmérséklet fogadna az otthonodban még a nyári hőség idején is? Az elmúlt évek nyarai egyértelműen bebizonyították, hogy gyakran nem éppen éghajlatunkra jellemző hőséggel kell megküzdenünk. Nem véletlen, hogy ma már a legtöbb ingatlanban nélkülözhetetlen a klímaberendezés használata. Sokan vannak, akik kifejezetten a 30-35 fok környéki hőmérséklet hatására döntöttek úgy, hogy otthonukat a megfelelő készülékkel szereltetik fel.

Címkék

Bővebben

A hipermárketben telepítési tanúsítványt kértek tőlem! De mi is az?

Az otthon kényelme érdekében nélkülözhetetlen a megfelelő hőmérséklet biztosítása, melyet sok esetben klíma segítségével érhetünk el. A split klímák nagy népszerűségnek örvendenek, és az érdeklődők gyakran teszik le mellette a voksot. Alapvetően két részből áll a napjainkban legtöbbször használatos split klíma, a kültéri és a beltéri egységből. Nagy előnye, hogy a zajkeltő alkatrészek az ingatlanon kívül kerülnek elhelyezésre, így a zajhatás minimális. Nem elhanyagolható az sem, hogy ilyen módon a hűtéssel létrejött hő a külső térbe továbbítható. Klímavásárlás alkalmával rendszerint szóba kerül a telepítési tanúsítvány, ám sokan még ma sem tudják, hogy mi is ez tulajdonképpen.

Címkék

Bővebben


Mennyi időt vesz igénybe a klímaszerelés? A klímaszerelés lépései, felméréstől-használatig.

A klímaszerelés mindig több lépcsőből álló folyamat, mely során a szakemberek igyekeznek megtalálni az egyéni igényeknek leginkább megfelelő megoldást. Ha az otthonunkhoz tartozó rendszerek kialakításáról, szereléséről van szó, akkor legtöbben szeretjük, ha mihamarabb a dolgok végére sikerül járni. A megfelelő cég választásával biztosak lehetünk abban, hogy a klíma beszerelés a lehető leggyorsabban történik majd, s így otthonát mihamarabb újra tökéletes kényelemben használhatja.  

 

Címkék

Bővebben

Mobil klíma árak
 

Örvendetes dolog, ha valamilyen terméknek vagy berendezésnek az ára folyamatosan csökken. A mobil klíma árak ilyenek; ez elmúlt években jelentősnek mondható csökkenés volt tapasztalható a készülékek árszabásában.

A mobil klíma árak csökkenése összefüggésbe hozható a technológia fejlődéssel. Évről évre jobb minőségű és jobb hatásfokkal rendelkező berendezések kerültek a piacra, ez pedig magával hozta az árak csökkenését. Ma már számos gyártó képes jó minőségű mobil klímákat gyártani, így valóságos piaci verseny alakult ki.

Címkék

Bővebben

Milyen lehetőségeink is vannak? 

 

Egy légkondi napjainkban többféle kivitelben áll rendelkezésünkre, így mindenki megtalálhatja azt a típust, amely igényeinek a leginkább megfelel. A legtöbb klíma a hűtés mellett ma már fűtésre is kiválóan használható, de a páramentesítés és a levegőszűrés is minden gond nélkül elvégezhető segítségükkel. Laikusként sokan tanácstalanul állunk a berendezések választéka előtt, hiszen nem tudjuk, melyik típus milyen célokra felel meg leginkább. Cikkünkben most sorra vesszük az egyes klíma fajtákat, hogy megkönnyítsük ezzel a választást.

Címkék

Bővebben

Inverteres klíma előnyei az on-off-al szemben

Az inverteres klíma előnyei ma már egyértelműek az idejétmúlt on-off berendezésekkel szemben. Ez utóbbiak tulajdonképpen a kompresszor ki- és bekapcsolásával tartják fenn a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Ha meg szeretnénk érteni működési elvét, akkor legegyszerűbb, ha a régi hűtőszekrényekre gondolunk, melyek addig üzemelnek, míg el nem érik a kívánt hőmérsékletet, majd kikapcsolnak. Nem csak a motorindításoknál tapasztalt nagy terhelés miatt bizonyul ez a módszer elavultnak, hanem a komfortfokozatának apropóján is. Ugyan olcsóbban beszerezhetőek, mint a modern inverteres készülékek, de a szakemberek kivétel nélkül ez utóbbit szokták javasolni.

Címkék

Bővebben

Avagy mi is az a leolvasztás?


A napjainkban kapható klíma fajták szinte már kivétel nélkül bírnak fűtési funkcióval is. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ha fűtésre is szeretnénk majd leendő készülékünket használni, akkor annak megválasztásánál erre is oda kell figyelni.

A klíma fűtés kapcsán nem csak a készülék minősége bír jelentőséggel ekkor, hanem teljesítménye és elhelyezése szintén. A tapasztalatok azt mutatják, hogy havi több ezer forintot spórolhatunk meg azzal, ha a klímaberendezés mellett tesszük le a voksot a hideg időszakban is.

Címkék

Bővebben

Az inverteres klíma előnyeiről és hasznáról

Manapság a leggyakoribb kifejezés, ha az ember a split légkondit szeretne vásárolni, hogy “inverteres”. (Csak emlékeztetőül: a split klíma egy kültéri és egy vagy több beltéri egységgel rendelkező, mindenféle formában és árban kapható rögzített helyű készülék.) De mit is jelent az, hogy inverteres klíma? Jó az Önnek? Mik az előnyei?
 

Címkék

Bővebben

Mi alapján válasszunk szakembert?

Ha klímaberendezést akarunk vásárolni, akkor nem elegendő csupán a legjobb eszköz beszerzésére törekedni, hanem megfelelő légkondi szerelőt is kell találnunk, aki akár a készülék egész életútját végigkísérheti. Ez azonban nem egyszerű feladat! Cikkünkben rövid áttekintést adunk arról, hogy milyen tulajdonságokat érdemes keresni egy jó szakemberben, de emlékeztetőül a jó klímaberendezések kiválasztásához tartozó fő tényezőket is megemlítjük.

Címkék

Bővebben

split klímaberendezésekEgy jó klímaberendezés beszerzésének rengeteg előnye van: az általános komfort javítása mellett jobban tud majd munkájára, elfoglaltságaira koncentrálni és javulni fog a közérzete is, különböző szűrőkkel segíthet allergiáján, ráadásul megfelelő típus kiválasztása esetén akár gazdaságos alternatívát jelenthet a fűtés kapcsán is. Cikkünkben a lakásba, irodába, házba szerelhető split klímaberendezéseket mutatjuk be.

Címkék

Bővebben

A mobil klíma első hangzásra nagyon hasznos és praktikus berendezés, azonban ha pontról pontra megismerjük és végig vesszük, hogy miért is oly előnyös, akkor eldönthetjük magunknak, hogy kell, avagy sem az adott termék. Lássuk, hogy mik is a főbb kérdések, melyek felmerülhetnek egy mobil klímaberendezés beszerzésénél. 

Címkék

Bővebben

A fűtésszezon gondolata a legtöbbünk számára azonnali matekozást jelent. Mivel tudnék spórolni idén? Ha új megoldásba fektetem be a pénzem, mennyi idő alatt térül meg? Maradjak a régi rendszernél és próbáljak javítani a hatásfokon? Hazánkban a klasszikus gázfűtés vezeti a piacot, viszont a hűtő-fűtő klíma és a hőszivattyú is felmerülhet alternatív megoldásként.

Címkék

Bővebben

A légkondi eredetileg a nyári időszak egyik főszereplője volt, a jó hatásfokú és elérhető árú hűtő-fűtő klímák megjelenésével azonban az őszi-téli szezonban is egyre népszerűbb kezd válni, mint alternatív megoldás a fűtésre. Következő cikkünk témája a klíma működése, felépítése, illetve néhány szót szólunk az extra funkciókról is.

Címkék

Bővebben

Manapság nagyon nehéz elképzelni az életünket klíma nélkül. Nyáron szinte lehetetlen az élet nélküle, viszont sok szempontot figyelembe kell vennünk a használatakor. Nyaranta úgy érzem, hogy a klíma Isten ajándéka: autómban és házamban is rendszeresen használom a készülékeket.
 

Címkék

Bővebben

lakossági klímaberendezésekMivel az idei tavaszt sikerült egyetlen langyos, kellemesen madárcsicsergős nappal letudni, sokunk számára sürgetővé vált a klímaprobléma megoldása, hiszen kellemetlen dolog az irodai légkondi miatt túlórát vállalni, vagy csak azért beülni az ideálisra hűtött autóba a lakás helyett, hogy ne kapjunk hőgutát.

Címkék

Bővebben

kereskedelmi klíma, vállalati klímaKépzeljük el, milyen kellemes is az, amikor az üzemi túlórát ötven fokos melegben, izzadt és ingerült dolgozók között, apokaliptikus víziókat élvezve kell eltöltenünk… az ilyen helyzetek elkerülésére rengeteg különböző légkondicionáló berendezés közül választhatunk. Cikkünkben a kereskedelmi klímák (azaz 5W teljesítmény feletti, vagy speciális kialakítású berendezések) egyes típusait mutatjuk be röviden.
 

Címkék

Bővebben

rozsdás, elhasznált klímaberendezés - ezért fontos a karbantartásValószínűleg minden klímatulajdonos tisztában van már vele, hogy a légkondi karbantartást  nem érdemes elhanyagolni. Egy otthoni egyszerű berendezés esetében is javasolt a szezon előtti karbantartás, mivel sok problémát meg tudunk előzni ezáltal.

Összegyűjtöttünk 3 igencsak nyomós érvet, ami azt bizonyítja, hogy szükség van a rendszeres felügyeletre. Ha elhanyagoljuk a karbantartást, az hatással lehet az egészségünkre, illetve a pénztárcánkra is.
 

Címkék

Bővebben

halk klíma?

Megkíséreltük megkeresni a leghalkabb klímaberendezést. A feladat talán egyszerűnek tűnik, de valójában nem az: a legjobb megoldásként azt találtuk, hogy megpróbáljuk bemutatni, hogyan értelmezheti a klíma zajszintjére vonatkozó információkat.

Ahhoz, hogy pontosan fel tudjuk mérni a technikai adatok alapján, mennyire hangos is egy klíma, érdemes megismerni a zajszint mérésére szolgáló dBA mértékegységet. 
 

Címkék

Bővebben

japán elektronikai márkákA magyarországi vásárlókban a japán elektronikai márkák kapcsán az a kép él, hogy termékeik strapabíróak, gazdaságosak, megbízhatóak és… a legtöbbször nem olcsóak. Ebben a tradicionális gondolatban sok igazság van, hiszen a szigetországi gyártók általában igen magas minőségi elvárások szerint dolgoznak és dolgoztatnak. Következő cikkünkben japán klímamárkákat mutatunk be.

Címkék

Bővebben

A klímaberendezések fontos részét képezik a hűtőközegek, amelyekre a nyolcvanas évek végétől kezdve egyre komolyabb környezetvédelmi szabályok vonatkoznak.

Címkék

Bővebben

Ebben a cikkünkben a leginkább ipari és kereskedelmi körülmények között használt nagyteljesítményű légkondicionálási megoldásokról, azaz a VRF és VRV rendszerekről írunk.
 

Címkék

Bővebben

Egy klímaberendezés felszereltetése kapcsán rengeteg akadályba belefuthatunk. Spilit klímáknál előfordulhat, hogy sem az álmennyezetre, sem a fal felső részére nem lehet felszerelni a beltéri egységet. Néha annyira szűk a hely, hogy egy fixen rögzített megoldás sem fér el, egy zsúfolt kereskedelmi/ipari helyiség megfelelő klimatizálása során pedig külön problémák merülhetnek fel. Következő cikkünkben az álló klímák kapcsán vázolunk fel néhány lehetőséget.

Címkék

Bővebben

A klímaberendezés kapcsán a legtöbben a népszerű oldalfali split kialakítású berendezésekre asszociálnak, azonban sok olyan helyzet van, amikor az ilyen típusok nem alkalmazhatóak. Ha sem a mennyezetre, sem fejmagasságban a falra nem szerelhető klímaberendezés és egy mozgatható megoldás teljesítménye sem elegendő, jó alternatívát jelenthetnek a parapet kialakítású szerkezetek.

Címkék

Bővebben

A klímaberendezéssel történő fűtés ma még nem elterjedt, habár jó ideje működő megoldás már. A klíma fűtés gondolata azonban még kételyeket szül a fejekben. Írásunkban érthetően összefoglaljuk a tudnivalókat ezen fűtési technológiát illetően, mind a fogyasztás, mind pedig gyakorlati működést érintően.

Címkék

Bővebben

Ebben a cikkünkben jó pár témát érinteni fogunk. Szóba kerül a klíma hazánkban, a globális felmelegedés okozta változások, illetve a rendelkezésre álló klímaberendezések kapcsán is ejtünk pár szót.

 

Címkék

Bővebben

klímaszerelőA klímaberendezés sokak számára nélkülözhetetlen részévé vált a mindennapoknak. A legtöbben ugyan kényelmi okokból használjuk a nyári melegben, azonban a legnagyobb forróság alatt bizonyos egészségügyi problémák elkerülésében is segíthet. Télen pedig egyre több háztartásban kap szerepet, mint a fűtőrendszer kiegészítője, vagy akár teljes mértékben át is veheti annak a funkcióját. Ebben a cikkünkben a lakásban található légkondi, illetve az autóklíma karbantartásával kapcsolatban osztunk meg néhány gyakorlatias tippet.

Címkék

Bővebben

A klímaváltozás egyik ördögi köre a klímaberendezésekhez kapcsolódik. Ahogy nő a hőmérséklet az egyes területeken, az emberek egyre több légkondit vesznek igénybe, egyre többször. Ez részben azért probléma, mert a klíma által leadott, külső környezetbe távozó hő tovább növeli a városi hőszigetek hőmérsékletét, ráadásul az energiaigény is nő. A növekvő energiaigény miatt az erőművek egyre jobban szennyezik a környezetet: a napelem farmok és szélerőművek miatt a természetes élettereket kell felforgatni, az atomerőművek hűtővize felborítja a természetes vizek állapotát, a nem megújuló erőforrásokat használó erőművek pedig az üvegházhatást erősítő gázokat juttatnak a légkörbe… Ez pedig hozzájárul a klímaváltozás hatásának erősödéséhez. Viszont megfelelő szabályok, és a betartásuk mellett nem kell búcsút venni a klímaberendezésektől!

Címkék

Bővebben

Fűtés korszerűsítés, vagy csak a nyári hőség elkerülése a cél?! Energiamegtakarítás vagy csak a komfortérzet, ami miatt szeretnénk?! Mind tudjuk, klímára van szükségünk! És mi mindig ott vagyunk melletted, hogy segítsünk megfelelő szemszögből is megvizsgálni egy adott kérdést.

Alábbi írásunkban, azzal foglalkozunk, melyik kivitelt részesítsünk előnyben, mik az előnyei és hátrányai, ha egy vagy több egység lesz felszerelve?! De, miről is beszélünk?!

Nézzük meg együtt!

Címkék

Bővebben


A piacon lévő szereplők, legyen az ügyfél vagy klímás szakember, egyaránt nagy lehetőségként tekintenek Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentésére. 

Ahogyan azt korábban már megjegyeztük 2021 a lehetőségek éve lesz mindenki számára, így igaz ez a klímás szakmára is. Most néhány pontba összeszedtük, amit a felújítási program keretében fontosabbnak tartk.

Címkék

Bővebben

Legszebb klímák otthonaikban első fejezetében bemutatjuk, az első 5 „szép” klíma berendezést és egy ráadást.

Ahogyan, az idő előre haladtával változtak lakberendezési és modernizálási igények is, úgy a klímagyártók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, nem csak a technológiai fejlesztésekre, hanem a beltéri design kialakítására is. 

  • 2021.02.19., Péntek
  • 3600
  • Márka

Címkék

Bővebben

Új építésű házaknál kötelező a megújuló energia alkalmazása

Vizsgáljuk a hatásokat, a lehetőségeket és örvendezünk, mert egy tisztább jövő képe (még ha elsőre sarkosnak is tűnik), mindenkinek jó perspektíva. Figyeljünk oda, mert nem csak új, hanem jelentős átalakítással járó felújításokra is vonatkozik az új rendelet.

Címkék

Bővebben

Klímánk kiválasztásánál az elsők között van, hogy melyik márka mellett tegyük le voksunkat. A gyártmányok között vannak eltérő minőségűek, de ez nem minden esetben jelenti azt, hogy legdrágább a legjobb is. Vajon a Japán a megfelelő, vagy már Kína és Korea is felveszi vele a versenyt? Gyári vagy megfelelő a saját márkás, matricás termék is? Nézzük…

  • 2021.02.24., Szerda
  • 3620
  • Márka

Címkék

Bővebben

Biztosan sokan emlékeztek, amikor 15 éve az LG kijött az első Chocolate (KG800) mobiltelefonnal. Szerintem mindenki (de a feleségem biztosan) egy ilyen stílusos, csúsztatható előlapos készülékre vágyott. Az LG mindig a divatos megjelenéséről volt híres. És nem csak a mobilok területén, számos szemet gyönyörködtető ArtCool klímamodellel rendelkezik a gyártó. 

  • 2021.03.10., Szerda
  • 1698
  • Márka

Címkék

Bővebben

Mint azt bizonyára már mindenki hallotta egy EVER GIVEN nevű óriási konténerszállító teherhajó keresztbefordult a Szuezi-csatornában, ezzel óriási fennakadást okozva a világ egyik legfontosabb kereskedelmi útvonalán. Gondolhatnánk, hogy mi ebben a nagy szó, hiszen minden nap küzdünk dugókkal a nagyvárosainkban és vannak kerülő utak. 

Itt is biztos van. – Sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Címkék

Bővebben

Legszebb klímák otthonaikban második fejezetében bemutatunk Nektek további 5 legszebbnek és +1 legkülönlegesebbnek gondolt klímát.

Az ezredfordulón túl, a generációk változásával új igények és elképzelések valósultak meg. Ahogyan a technológia változott, úgy a formatervek és bizony az extrém színek is. Az éremnek viszont két oldala van, az egyik mindig lefedve a sötétséget szimbolizálja, a másik fele a fényben ragyog. 

  • 2021.03.30., Kedd
  • 2773
  • Márka

Címkék

Bővebben

Mióta világ a világ az embernek igénye van a klímára. Ezt nem úgy értem, hogy már az ősember is egy inverteres, hűtő-fűtő légkondicionáló berendezésre vágyott, hanem egy számára ideális éghajlatú élettérre. 

Az élőlények igyekeznek saját komfortjukat megteremteni, a nomád életmódot folytató emberek is így tettek. Télen délre vándoroltak, nyáron északabbra, nagy hőség ellen kerestek egy kellemesen hűvös barlangot.

Címkék

Bővebben

Az otthoni légkondi éves kötelező karbantartása és tisztítása után, ne feledkezzünk meg a gépjárművünk klímájáról sem!

A magyar lakosság több mint 70%-a rendszeresen, hetente többször autózik. Ehhez itthon nagyjából 4millió gépjárművel rendelkeznek a háztartások. Vannak akik „csak” a hétvégi bevásárláshoz veszik elő az autót, azonban rengetegen vannak, akik munkahelyük távolsága miatt vagy hivatásukból adódóan hosszú időt kénytelenek az autóban tölteni. Számukra különösen fontos annak kényelme, üzembiztos működése. A nélkülözhetetlen alkatrészeken, egységeken túl, az utazás élményéhez az autóklíma is sokat hozzátesz.

Címkék

Bővebben

A közel egy évszázados múlttal rendelkező vállalat az egyetlen klímapiaci szereplő, amely a gyártás minden lépésében, a termékek értékesítésében és szervizelésében részt vesz. Saját kompresszorokat gyárt és hűtőközeget fejleszt. Gyártóüzemei világszerte 90 helyszínen működnek. Termékei 150 országban kaphatóak.

  • 2021.05.05., Szerda
  • 1500
  • Márka

Címkék

Bővebben

Harmadik felvonás, mondhatnám költőien, hogy Parabellum, de most nem egy “Jonathan Wick” folytatással állunk elő, hanem géppuskaként az általunk legszebbnek és legkülönlegesebbnek vélt klímákat mutatjuk be Nektek. Röviden, tömören és lényegre törően.

  • 2021.05.24., Hétfő
  • 1513
  • Márka

Címkék

Bővebben

A Gree klímaberendezések hazai forgalmazója,  idén is új modellel lepte meg a márka szerelmeseit.

Egy új berendezéssel, ami nem csak külsejében, hanem belső felépítésében és tudásában is méltó helyet foglalhat el az idei klíma felhozatalban. 

A következő pár bekezdésben szeretnénk minden fontos információt átadni ezzel a légkondival kapcsolatban, amit a teszt és az információk alapján a rendelkezésünkre áll. 

  • 2021.06.02., Szerda
  • 3184
  • Márka

Címkék

Bővebben

A várva várt NAGY KLÍMA ÖSSZEHASONLÍTÓ – olcsó klíma kategória 1.rész

Új sorozattal jelentkezünk, hogy olvasóink számára még átfogóbb képet adjunk a piacon fellelhető légkondicionálókról. A cikkekben a általunk legfontosabbnak vélt paraméterek összehasonlításával mutatunk be, epizódokként 5 készüléket. 

 

Az első viszonyítási pont, mi is lenne kis Hazánkban, mint az ÁR.

Címkék

Bővebben

Új sorozatunk második epizódjával jelentkezünk, hogy olvasónkként teljesebb képet kapj a piacon elérhető légkondicionálókról. Ebben a részben az átlagember számára megfizethető kategória szereplőit mutatjuk be Neked. Az első viszonyítási pontot kipiáltuk, de lássuk, milyen lehetőségeink lehetnek, ha nem találtuk meg az igazit a legolcsóbbak között. 

Nézzük az általunk legjobbaknak vélt és egyben megfizethető klímaberendezéseket.

 

Címkék

Bővebben

Klíma összehasonlító sorozatunk következő epizódjában a legjobb prémium légkondikat mutatjuk be. Itt rögtön pontosítanék, hiszen rengeteg klíma márka kínál prémium modelleket. Szinte lehetetlen kiválasztani a 5 legjobbat. Emiatt a cikkben a következő szempontok alapján választottunk. 

  • Legyen minden „vidékről”, azaz Japán, Dél-koreai és Kínai gyártó modellje is. 
  • Az adott márka modellkínálatában, mindenképpen az egyik prémium darabjának kell lennie. 
  • Magyarországon is elérhetőnek kell lennie.

Címkék

Bővebben

Tudtad, hogy hőszivattyús és megújuló energiaforrással kiépített rendszereknél igénybe vehető a normál árszabásnál kedvezőbb díjazású áramszolgáltatás?

Lehet, hogy téged is újdonságként ér, de a villamosenergia-szolgáltatás terén is széles választék áll rendelkezésre.Az alábbi táblázatban a két legnagyobb szolgáltató lakossági árait hasonlítjuk össze.  Az A1 tarifa egy zónás, azaz éjjel-nappal az év minden napján ugyanannyiért juthatunk áramhoz. Az A2-es már kétzónás. Tehát, völgy- és csúcsidőszakok váltják egymást. B tarifát sokan éjszakai áramként ismerjük. GEO tarifát kizárólag ELMŰ-ÉMÁSZ felhasználóként igényelhetünk. H tarifa mindkét szolgáltatónál elérhető a hivatalos fűtési időszakban.

Címkék

Bővebben

Márkabemutató sorozatunk következő szereplője a Sinclair. Bár még fiatalnak számít a klímapiacon, termékeit mégis színvonalasok és megbízhatóak.

A Sinclair Corporation Ltd. angliai alapítású vállalat, nevét egy régi skót családról kapta. A márka három termékcsoportra specializálódott: klímaberendezésekre, hőszivattyúkra és LED világítástechnikai termékekre.Ügyfelei számára speciális üzleti és műszaki képzéseket, technológiai támogatást is kínál. Napjainkban 28 országban képviselteti magát, szinte kizárólag Európában. 

  • 2021.09.12., Vasárnap
  • 2306
  • Márka

Címkék

Bővebben

Nincs ideje válogatni?

Kérjen gyors árajánlatot az önhöz legközelebbi cégektől!