Keres

Telepítési tanúsítvány? Miért?

A hipermárketben telepítési tanúsítványt kértek tőlem! De mi is az?

Az otthon kényelme érdekében nélkülözhetetlen a megfelelő hőmérséklet biztosítása, melyet sok esetben klíma segítségével érhetünk el. A split klímák nagy népszerűségnek örvendenek, és az érdeklődők gyakran teszik le mellette a voksot. Alapvetően két részből áll a napjainkban legtöbbször használatos split klíma, a kültéri és a beltéri egységből. Nagy előnye, hogy a zajkeltő alkatrészek az ingatlanon kívül kerülnek elhelyezésre, így a zajhatás minimális. Nem elhanyagolható az sem, hogy ilyen módon a hűtéssel létrejött hő a külső térbe továbbítható. Klímavásárlás alkalmával rendszerint szóba kerül a telepítési tanúsítvány, ám sokan még ma sem tudják, hogy mi is ez tulajdonképpen.

a telepítési tanúsítvány kapcsán ezeket kell tudni

 

Klímaszerelő nélkül nem megy!

Az ENSZ Éghajlat Változási Keretegyezménye és annak Kiotói Jegyzőkönyve alapján hatályba lépett a 14/2015. (II.10.) Kormányrendelet, mely a fluoridtartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szól. Ebből annyit érdemes tudni, hogy minden klímagázzal működő készülék esetén az értékesítőnek és a végfelhasználónak is egyaránt rendelkeznie kell egy nyilatkozattal arról, hogy a készülék telepítése képesített és engedéllyel rendelkező vállalkozás által történt.

 

 

A telepítési tanúsítvány

Azzal a klímaszerelővel kell kitölteni a tanúsítványt, aki a vásárolni kívánt klímát fel fogja szerelni. Amennyiben a kitöltő vállalkozás nem felel meg a felé támasztott képesítési követelményeknek, úgy az értékesítést a hipermarket megtagadhatja. Ezzel mindenképpen érdemes tisztában lenni, ha hipermárketek klíma választéka iránt érdeklődnénk.

 

klímavásárlás hipermarketben?

 

Klíma vásárlás hipermárketben? Mennyire éri meg?

Ha klíma beszerzéséről van szó, akkor sokan bedőlnek a hipermárketek meglepően alacsony árainak. Meggondolandó azonban, hogy valóban megéri-e ez, vagy esetleg ráfizetés lesz a vége. Nem ritka, hogy a csak kifutó modellekhez lehet hozzájutni ilyen akciók keretein belül. Ezekkel az a probléma, hogy gyakran alkatrészt sem lehet kapni hozzájuk, így az esetlegesen felmerülő javíttatás lehetetlenné, vagy igen nehézkessé válik. Nem elhanyagolható tényező a vásárlói igények érvényre jutása sem. Ugyan a split klímák nagy népszerűségnek örvendenek, de vannak, akik a mobil klímák iránt érdeklődnek. Fontos, hogy szakember segítségével válasszuk ki a minden szempontból megfelelő klímát. Kérdéses, hogy erre mennyire van lehetőségünk a hipermárketekben.

Az elmúlt évek nyarai számtalanszor bebizonyították, hogy a tikkasztó hőséget gyakran csak klímaberendezéssel lehet kibírni. Ha eddig még nem szereltette be az igencsak hasznos készüléket, akkor nem érdemes megvárni vele a nyári hónapokat. A szezon már tavasszal elindul, hiszen sokan előre gondolkodnak, és a májusi-júniusi heteket úgy szeretnék kezdeni, hogy a lakásban kellemes, hűs levegőnek örvendhetnek. Ne feledje, ha hipermárketben szeretne klímát venni, akkor gondoskodjon a telepítési tanúsítvány beszerzéséről, melynek meglétét jogszabály írja elő napjainkban. A klíma ma már nem számít luxusnak, inkább olyan, minden ingatlanban szükséges felszerelésnek, melynek köszönhetően a meleg hónapok kényelmesen átvészelhetőek.

 

  • 2017.06.04., Vasárnap
  • 5464

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :