Keres

Típusok és Kivitelek

Típusok

Ablak Klíma:
kompakt berendezés, azaz az összes egység, kondenzátor, elpárologtató, kompresszor, egy gépházban helyezkedik el. Elhelyezése leggyakrabban az ablakokban történik meg. "Telepítéséhez" nincs szükség szakemberre, talán inkább egy jó asztalosra :) . A Magyarországi piacon a Split Klímák sokkal népszerűbbek lettek, ezért manapság már nem is nagyon kaphatóak kereskedelmi forgalmazásban. Ez azért érdekes, mert a világon még mindig vannak olyan országok, például Amerika, ahol még mindig előnyben részesítik.

Mobil Klíma: a laikusan azt gondolhatnánk, hogy ez a legjobb megoldás ha klimatizálni szeretnénk lakásunkat, irodánkat, pedig a manapság már hagyományosnak számító Split Klímákkal nem veheti fel a versenyt. Az Ablak Klímához hasonlóan, minden egysége a készülékben található. Ami nagyon fontos, hogy a működés közben keletkezett forró levegőt, ugyanúgy ki kell vezetni egy csövön keresztül, emiatt sokszor gazdaságtalanul tud csak üzemelni a berendezésünk.  Mobil Klímák kínálatában is tudunk olyanokat választani, amik alkalmasak fűtésre is és szűrővel is elvannak látva. Természetesen vannak előnyei is, mint például a "költöztethetőség", könnyen lehet akár mozgatni, szállítani is. Vannak olyan alkalmazások is, ahol a legegyszerűbben Mobil Klímával tudjuk megoldani a feladatot, ilyen például a műemlékvédelem alatt aló épületek hűtése.

Split Klíma: manapság a leggyakrabban előforduló megoldás. Mind lakossági, mind kereskedelmi, ipari környezetben is igen népszerű. Osztott rendszerről beszélünk, vagyis beltéri és kültéri egységekből áll. Nagyon hatékony megoldás hűtésre és fűtésre is. Többféle fajta kivitel közül tudunk választani: magas oldalfali split, multi split, kazettás, légcsatornás, állítható parapet,mennyezetre szerelhető parapet, konzol, oszlop. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy mind a magyarországi, mind a világ nagyobb részén uralja a saját piacát. Az Ablak és Mobil Klímákkal szemben sokkal energia hatékonyabban és halkabban, vagyis alacsonyabb zajszinttel tudnak működni. 

Mono Split Klíma: a rendszerünk egy kültéri és egy beltéri egységből áll. Magasan a legelterjedtebb megoldás, lakásoknál, irodáknál egyaránt. Előfordulási gyakorisága szerint a leggyakoribb a magas oldalfali kivitelű, de természetesen elterjedt egyéb beltéri kivitelekkel is.

Multi Split Klíma: a mono split klímával ellentétben a rendszerünknél a kültéri egységhez nem csak egy beltérit tudunk tenni, hanem teljesítménytől és gyártótól függően akár többet is. Nagyon jó megoldás irodákban és többszobás lakásokban is. Sok márka esetében szabadon variálhatjuk a beltéri kivitelét az igénytől függően.

Lakossági Klíma: kisebb teljesítményű, azaz 2,5 kW-tól-5kW-ig, az alap szerelésű berendezéseket soroljuk ide. Lakossági, komfort felhasználást értünk alatta.

Kereskedelmi Klímaberendezés: általában nagyobb teljesítményű, 7kW-tól felfele, akár 40 kW-os gépeket értjük a foglom alatt, de a nem magas oldalfali beltérivel rendelkező kisebb teljesítményű split klímákat is ide soroljuk, mint például egy 3,5 kW kazettás split klímát. Előfordulása szerint inkább iparban, kereskedelemben használják, de nem kizárt  lakossági felhasználás sem.

Szerver Klíma: nevéből egyértelműen kiderül, hogy szervertermek, szervergépek hűtésére használják. Ebben az alkalmazásban rendkívül fontos az üzembiztonság.

Oszlop Klíma: split klímáról beszélünk, vagyis ugyanúgy egy beltéri és egy kültéri egységből áll. Nevét a beltéri formájáról kapta, amely legjobban egy oszlopra emlékeztet. Általában kereskedelmi -és ipari felhasználásban találhatjuk meg.

Szekrény Klíma: ipari -és technológiai hűtésben használják.
 

Kivitelek

Oldalfali ( magas oldalfali) Klíma: a legelterjedtebb megoldás a lakossági klimatizálás terén. kereskedelmi -és ipari felhasználásban is előszeretettel használják. Ahogy a neve is utal rá, a falra tudjuk felszerelni a beltéri egységet.

Kazettás Klíma: négyszögletű beltéri egységet értünk alatta, amelyet az álmennyezetbe helyezünk el. Nagy méretű terek klimatizálására kiváló megoldás. A kis, hagyományos teljesítmények mellett elérhetőek belőlük az egészen nagy teljesítményű kazettás klíma berendezések is. Főként kereskedelemben -és iparban használják, de nem ritka a lakossági megjelenése sem.

Légcsatornás Klíma: ebben az esetben a beltéri egység nem található meg a beltérben. Alkalmazása elterjedt, mind irodai, lakossági, ipari létesítmények esetén is. Felhasználásából eredően széles teljesítményben érhetőek el. A beltéri egységhez (ami nem látható) légcsatornák illesztésével számos helyre eltudjuk juttatni a hűtött vagy fűtött levegőt. A megfelelő kivitelezés mellett komfortos és csendes rendszert kaphatunk.

Parapet Klíma: a beltéri egységet tudjuk függőlegesen, padlóra- vagy vízszintesen, mennyezetre szerelni. Függőleges elhelyezésben nagyon hasonló a megjelenése a radiátoréhoz ilyenkor a készülék alján szívja be a levegőt és a tetején fújja ki.Sokszor azért alkalmazzák, mert nincs megfelelő felület az oldalfali szereléshez.

Console Klíma: padlón álló klímaberendezést értünk alatta. Megjelenését tekintve hasonló a parapet készülékekhez, de ezt nem lehet mennyezetre szerelni. A console klímaberendezések képesek alul vagy felül vagy akár mindkét irányba kifújni a levegőt. A levegő irányításának a lehetősége miatt, fűtésben jobb hőérzetet biztosíthat a többi kivitellel szemben, emiatt lakásokban, irodákban kedvelt megoldás lehet.

Kiemelt ajánlataink