Keres

Klímaszerelés kisokos

A klímaberendezés beszerzése legalább olyan komplex feladat, mint maga a klímaszerelés. Ugyanúgy mint bármely más nagyobb lélegzetű háztáji projekt, (számítógép-, televízió-, autóvásárlás…) akár apróbb rossz döntések következtében is hosszú éveken keresztül nyűg lehet a nyakunkon. 

Mielőtt bárminek nekikezdenénk, fontos tehát átgondolnunk az összes igényünket és átszámolnunk az összes paramétert, amely a beszerzés előtt felmerülhet. Milyen az épület felépítése, fekvése? Mekkora légteret kell a légkondícionálónak hűteni vagy éppen fűteni? Egy szoba, esetleg több szoba? Mekkora költségvetésből gazdálkodhatunk? Számítanak a külsőségek vagy a különböző extrák? 

 

Klímaszerelés a gyakorlatban

Habár fontos, hogy a vásárló önálló kutatást is végezzen valamilyen berendezés beszerzését megelőzően, a klíma vásárlás olyan dolog, amely mindenféleképpen igényelni fogja egy szakember segítségét is. Tanácsaiknak és útmutatásaiknak köszönhetően számos csapdát elkerülhetünk, amelybe a tapasztalatlanabbak belefuthatnak. Abban is segíteni fognak, hogy pontosítsuk az igényeinket. A költséghatékonyságra is fel fogják hívni a figyelmünket, így pénzünkért cserébe megbízható, hosszú távon fenntartható berendezést kapunk majd. Nem elég csupán az árcímkét figyelembe vennünk. Hogy hosszú távra tudjon tervezni, keresse fel ajánlott partnereinket a weboldalunkon keresztül!

Klíma márkák

A klímaberendezés márkája már sokat el fog számunkra árulni. Érdemes utánanézni a berendezések mögött álló vállalatok múltjának és a minőségükkel kapcsolatos aktuális véleményeknek is. Az internet igazi információs kincsesbánya, de a segítő szakember is rengeteg tippel tud szolgálni.

Kiemelt fontosságú tényezőnek számít a márkanév magyarországi piacon elért státusza. Egy elterjedtebb márka esetében a szerelés és klíma karbantartás könnyebben kivitelezhető lehet, hiszen egyszerűbb megfelelő műszaki ismeretekkel rendelkező szakembert találni, illetve a stabil alkatrészellátás megléte is lényeges. Az is rendkívül sokat nyom a latban, hogy milyen garancia jár az adott termékre.

Olcsóbb termékek esetén gyakori az 1-2 éves időtartam, de ez veszélyes dolog, hiszen meghibásodás esetén a javítás komoly összegeket emészthet fel. Csak megbízható helyről vásároljunk légkondicionálót! Érdemes azt a megoldást választani, ahol a garanciát maga a beszerzést és beszerelést végző szakember vagy cég intézi, mert így sok időt és energiát spórolhatunk meg. Megfelelő helyről vásárolt termék esetén rengeteg bonyodalomtól menekülhetünk meg és olyan berendezést, illetve szolgáltatást kaphatunk, amelyet egy kevésbé profi háttérrel rendelkező kereskedő vagy egy hipermarket nem tud nyújtani.

A megfelelő klímaszerelő

A megfelelő szakember kiválasztása azért fontos, mivel a klímák telepítése során falat kell fúrni, vagy egyéb módosításokat kell végrehajtani ingatlanunkon. A módosításokhoz és üzembe helyezéshez szükséges megfelelő műszaki ismeretek létfontosságúak, ezért nem lehet bárkire rábízni.

A légkondicionáló berendezések még a huszadik század elején jelentek meg, azóta rengeteg fejlődtek. Komplex eszközökké váltak, amelyek szakértelmet igényelnek. Az inverteres berendezések speciális szabályzói, a kompresszor, a beltéri és kültéri egységek mind bonyolult komponensek, ráadásul ha nem szakképzett személy végzi el, a szétszerelés garanciavesztést is jelent. Akkor költséghatékony egy megoldás, ha megfelelő széleskörű garanciát biztosít a könnyen szerelhető és karbantartható eszközre. A megbízható szakember nem csupán a beszerelés miatt szükséges, hanem a garanciaérvényesítés és általános karbantartások miatt is.

Klímaszerelés ütemezése

Az sem mindegy, hogy hogyan ütemezzük a klímaberendezés beszerzését és üzembe helyezését. A nyári időszakban, amikor már a kánikula az úr, nehezen fogunk megfelelő szakembert találni, emiatt a légkondicionáló előnyeit sem fogjuk egyhamar élvezni. Érdemes úgy tervezni, hogy ne a csúcsidőszakban vágjunk bele a beszerzésbe, hanem az év egy nyugodtabb részében, amikor az időjárási feltételek kedvezőbbek. A kötelező karbantartási munkálatokat még azelőtt el kell végezni, mielőtt eljönne a használati szezon. Vegyük figyelembe a növények virágzási időszakát is, hiszen azt követően a légkondicionálót ki kell takaríttatni. Érdemes hosszabb tesztüzemet tartani, hogy az esetleges hibákat még a szezon előtt észrevegyük, mivel a klíma szerelése elhúzódhat összetettebb probléma esetén.

Ha légkondicionáló berendezés vásárlását tervezgeti, vagy klíma szerelésre, segítségre van szüksége, keresse fel az oldalunkon szereplő ajánlott szakembereket!
 

Klímaszerelőt keresek!

Klímaszerelés Budapesten?

Kiemelt ajánlataink