Keres

Klímaszerelés Budapest

 

Klímaszerelés témában keresgélői budapesti ügyfeleink gyakran panaszkodnak arról, hogy a rengeteg szakemberből nehezen tudnak választani. Az is gyakori, hogy a leendő vásárlók elvesznek a hihetetlen mennyiségű hazánkban forgalmazott eszköz között. Mire érdemes figyelni, amikor szakembert választ az ember? Mitől jó egy klímaszerelő Budapesten? Melyek azok a szempontok, ami alapján berendezést kell választani? Cikkünkben megpróbálunk választ adni kérdéseire.

Ha szerelőt keresünk...

 

Ha klímaszerelőt keres az ember, akkor hasonló dolgokra kell ügyelni, mint bármely más hasonló ágazat esetén. Az egyik alapvető tényezőnek az adott cég kora és háttere számít. Jelen esetben nem csupán a magától értedődő szakmai tapasztalatról van szó, hanem az időközben kialakított szakmai kapcsolatok mennyisége és minősége is. Egy váratlan meghibásodás esetén sokat jelenthet, ha az általunk megbízott szerelő több beszállítóval és forgalmazóval dolgozik együtt, illetve hogy az eszközünk megjavításához tudásanyaghoz szükséges e extra kutatást végeznie.

A szakemberek referenciát, hírét régebben nehéz volt ellenőrizni, gyakran csak szóbeszéd útján lehetett érdeklődni valakiről. Szerencsére a modern technológia sokat segít ezen a helyzeten is, hiszen ma már rengeteg felület áll az Ön rendelkezésére. Információkat találhat fórumokon, értékeléseket olvashat a Google találati listákon, vagy olyan oldalakat böngészhet, mint például a Klímatipp is.

klímaszerelés időigényét és minőségét nagyban befolyásolja az, hogy a választott szakember milyen felszereléssel rendelkezik. Egy apróbb vállalkozásnál lehet, hogy nem tudnak minden javítást helyben elvégezni, ezért lehetséges, hogy extra szállítási időkkel kell számolni. Egy komplett szervíz esetében több munkafolyamat is elvégezhető helyben, egy márkaszervíz esetében pedig valószínűleg gyorsabban hozzájuthatunk a kívánt eszközökhöz. A nagyobb szervízek általában komolyabb garanciát, esetleg akciókat is tudnak nyújtani ügyfeleiknek.

A karbantartási szerződés kötésének lehetősége is nagyon fontos dolog. Sajnos mai napig nagyon sokan vannak, akik nem szolgáltatásként tekintenek a komolyabb háztartási berendezések megvásárlására. Egy bonyolult működésű, összetett eszköz megvásárlása mellett figyelni kell a folyamatos karbantartásra is, ami pedig általában plusz költséggel jár. Ha megfelelő helyen vásároljuk a klímaberendezést, akkor a készülék vásárlásával együtt köthetünk karbantartási szerződést is, amellyel akár ingyen, akár jutányos áron biztosíthatjuk az éves kötelező vizsgálatot és takarítást eszközünk számára. Nagyon fontos, hogy minden évben legalább egyszer megtörténjen ez a beavatkozás, hiszen enélkül a klímaberendezés működtetése kellemetlen szaggal fog járni idővel, ráadásul rendkívül veszélyessé is válhat egészségünkre nézve.

Hasonlóan fontos dolog a garancia is, amit a vásárolt készülékre vállal a szakembert, akitől beszereztük azt. Ügyeljünk arra, hogy mindig a legszéleskörűbb és legjobb feltételeket biztosító garanciát válasszuk, mivel egy esetleges meghibásodás esetén hihetetlen összegeket felemészthet a készülék megjavíttatása.

A távolság sem mellékes dolog a megfelelő budapesti klímaszerelő kiválasztása esetén. Egy bonyolultabb meghibásodás, vagy körülményesebb beszereltetés gyakran többszöri kiszállással jár, amely elég komoly plusz költséget jelenthet a tulajdonos számára, az időtényezőről nem is szólva.

Végül, de nem utolsó sorban: mekkora csapattal dolgoztat az általunk választott szakember? Egy egy-két személyes vállalkozás esetén már néhány megbízás is rendkívül leterhelheti a szerelőt, egy nagyobb, dinamikus csapat viszont gyorsabban meg tud birkózni a komplexebb megoldásokat igénylő feladatokkal is, még ha valószínűleg magasabb árat is kell majd fizetnünk a végén.

Ha klímát akarunk vásárolni…

 

Sosem szabad az olcsó, általános kereskedelemmel foglalkozó üzletekben kapható klímaberendezéseket választani, mivel azok általában értéktelen garanciával, rossz minőséggel és katasztrofális pótalkatrész-ellátással rendelkeznek. Mindig érdemes szakembernél vásárolni és legalább egy középkategóriás eszközre összespórolni a pénzünket, mivel a későbbiekben ez bőven meg fog térülni a jóval visszafogottabb javítási és karbantartási költségeken.

Négy fő tényezőt emelnénk ki, amelyek befolyásolják a klímaberendezések árát:

  • Márka: a jó márkanév nem csak a gyártási minőség színvonalát tükrözi, hanem azt is, hogy az adott termékhez megfelelő szervízhálózat és pótalkatrészellátás is tartozik. Egy rosszabb márkánál előfordulhat, hogy bár olcsón tudjuk megvásárolni az adott terméket, a folyamatos üzemzavarok miatt rengeteg pénzt kell rááldoznunk a javíttatására. A legrosszabb esetben akár javíthatatlanná is válhat, amennyiben olyan típust vásárolunk, amelyhez nem rendelhetőek cserealkatrészek. Egy népszerű, gyakori márka termékei esetében az is valószínűbb, hogy hozzáértő szakembert találunk záros határidőn belül.
  • Gyártás helye: Klímaberendezések terén a japán márkák számítanak a legjobbnak, de manapság a rengeteg koreai és kínai élgyártó is létezik, akik rengeteget áldoznak arra, hogy a lehető legköltséghatékonyabb megoldásokat biztosítsák a vásárlóknak. Sajnos továbbra is léteznek alacsonyabb színvonalat képviselő, néphiedelmeket erősítő gyártók, de kis kutatással könnyen rá lehet jönni, hogy milyen jellegű termékkel állunk szemben.
  • Felszereltség, funkciók: A piacon kapható összes lakossági split klíma inverteres felépítésű, azaz egy többé-kevésbé intelligens szabályzóegységet tartalmaz, amelynek köszönhetően flexibilis módon tudja szabályozni a légtér hőmérsékletét. A korábbi csak ki- és bekapcsolásra képes típusokkal ellentétben sokkal kényelmesebb a használata, ráadásul sokkal kevesebb energiát is fogyaszt.

    Ahogy minden háztartási berendezés, úgy a klímák is egyre okosabbá válnak manapság. Már elérhető áron kaphatóak olyan készülékek, amelyeket a ház wifi hálózatára lehet csatlakoztatni, hogy aztán mobiltelefonnal is lehessen őket vezérelni. A hétköznapi por- és antibakteriális szűrőberendezések mellé számtalan extrák lehet kérni, illetve számos klímaberendezés tervezése során már nem csupán a funkcionalitás, hanem a design is szempontot jelent.
  • A megrendelés ideje: nyáron nem jó klímaberendezést vásárolni, mivel akkor le vannak terhelve a vállalkozók és nem számíthatunk kedvezményekre. A téli időszakban viszont kevesebb munkájuk van, így gyakran sokkal jutányosabb áron tudnak megbízásokat vállalni.

Fűtés klímával?

 

A klímaberendezések fejlődésének köszönhetően ma már gazdaságos alternatív fűtési megoldásként is használhatjuk őket. Megfelelő szigeteléssel a téliesített, fűtésre is optimalizált berendezések korrekt áramfogyasztás mellett képesek melegen tartani a helyiséget vagy lakást, ráadásul megspórolhatjuk a hagyományos fűtés kiépítésének árát is. Biztonságos is, hiszen nem kell gázszivárgástól, vagy robbanásveszélytől tartani. (Bár áramszünet esetén sajnos nem üzemel a rendszer.) A klímával történő fűtés további előnye az is, hogy a lakás gyorsan felmelegszik.

 

Végsősoron a klímaszerelés Budapesten is úgy történik mint az ország többi részén, azzal a pici különbséggel, hogy az egy háztartásra eső klímaszerelők száma jelentősen magasabb. A klímatipp.hu minősített szerelői között azonban biztosan a megfelelő szakembereket fogja megtalálni. A budapesti klímaszerelők találati listáját megtalálja ide kattintva találhatja meg!

 

Kiemelt ajánlataink