Keres

Hírek - technológia

A halk működés már nem luxus

A mobil klíma vásárlás után azonnal beüzemelhető, hordozható eszköz, amit bármikor átguríthatunk a szomszédos helyiségbe –  ez a készülék az egyik legkényelmesebb hűtő-fűtő, amely könnyen igazodik az igényeinkhez. Tartósan és folyamatosan szabályozhatjuk vele a lakás hőmérsékletét, elég a sarokba elhelyezni a barkács- vagy a dolgozószobában, tökéletesen elvégzi a tér klimatizálását.

Érdemes-e a hálószobába mobil klímát választani? Tudunk-e mellette pihentetően aludni, mekkora zajszinttel működik? A legegyszerűbb megoldásoktól kezdve az osztott, több részből álló szerkezetekig, viszonylag széles kínálatból dönthetünk igényünk szerint. Érdemes feltérképezni az elvárásainkat klíma vásárlás előtt, mert ami bizonyos helyzetben előnyösnek tűnik, megeshet, hogy a mi otthonunkban hátrányként fog megjelenni. Miben utánozhatatlan a mobil légkondi és milyen tulajdonságait mérlegeljük vásárláskor? Mekkora teljesítményre van szükség?

Címkék

Bővebben

Mit is érdemes tudnunk a mobil klímákkal kapcsolatban?


Ha a klíma berendezésre gondolunk, általában a falra szerelt fix egységek jutnak eszünkbe, azonban a mobil klímák is számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, így érdemes ezeket is jobban megismerni. Gyakori kérdések következnek a mobil klímákkal kapcsolatban…

Címkék

Bővebben

Mi is az a Cold plazma szűrő?

 

Hallott már a Cold plazma szűrő előnyeiről? Ha sorra vennénk azokat a megbetegedéseket, amelyek napjainkban egyre többeknél jelentkeznek, akkor az allergia garantáltan előkelő helyet foglalna el. Nem csak a pollen, de a házi poratka is sokak számára okoz problémát, ellenük védekezni pedig korántsem egyszerű. De mégis mi a helyzet akkor, ha a lakás belső mikroklímájáról van szó? Törvényszerű, hogy a kinti allergén tényezők bent is kifejtsék hatásukat? A klímahasználat során gyakran felmerül ez a kérdés, s a gyártók is igyekeznek úgy alakítani készülékeiket, hogy azokkal a káros tényezők mind kiszűrhetőek legyenek. Kifejezetten ezt a célt szolgálja a Cold plazma szűrő, mely mind több készülékben kap helyet. A megoldás rendkívül hatékony technológiát takar, aminek segítségével megszabadulhatunk a vírusoktól, baktériumoktól és mindazoktól az allergiát kiváltó tényezőktől, melyek sokunk számára okoznak problémát. Az ionszűrőnek köszönhetően az allergiás és légúti megbetegedéssel küzdő betegek is gond nélkül használhatják a klímát.

Címkék

Bővebben

Párátlanító felépítése, működése.

A párátlanító olyan kémiai, elektromos vagy egyéb módon működő háztartási vagy ipari berendezés, amelynek célja, hogy csökkentse a levegő páratartalmát. Az elektromos berendezések - amelyek cikkünk tárgyát képezik – általában kiüríthető vízgyűjtő tartállyal rendelkeznek és csatlakoztathatóak a szennyvízhálózathoz is, továbbá rendelkeznek porszűrővel és elektronikus szabályzórendszerrel is.

Címkék

Bővebben

Inverteres klíma előnyei az on-off-al szemben

Az inverteres klíma előnyei ma már egyértelműek az idejétmúlt on-off berendezésekkel szemben. Ez utóbbiak tulajdonképpen a kompresszor ki- és bekapcsolásával tartják fenn a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Ha meg szeretnénk érteni működési elvét, akkor legegyszerűbb, ha a régi hűtőszekrényekre gondolunk, melyek addig üzemelnek, míg el nem érik a kívánt hőmérsékletet, majd kikapcsolnak. Nem csak a motorindításoknál tapasztalt nagy terhelés miatt bizonyul ez a módszer elavultnak, hanem a komfortfokozatának apropóján is. Ugyan olcsóbban beszerezhetőek, mint a modern inverteres készülékek, de a szakemberek kivétel nélkül ez utóbbit szokták javasolni.

Címkék

Bővebben

Miért is fontos az energiatakarékosság?

A környezetvédelmi előírások időről-időre egyre szigorodnak, s nincs ez másként akkor sem, ha klímaberendezések választásáról van szó. Az Európai Unióban 2010-től szűkült a használható hűtőközegek választéka, így ma már szigorúan szabályozott, hogy milyen típusokat alkalmazhatnak a gyártók. A klímatechnika hőhordozóként úgynevezett halogénezett szénhidrogéneket, vagyis freonokat használ. Korábban az R-11 és az R-12 voltak elterjedtek, ezek ma már nem kaphatóak, helyettük olyan hosszú távon is környezetbarát megoldások kerültek alkalmazásra, amelyek nem károsítják a környezetet.

Címkék

Bővebben

A légkondi eredetileg a nyári időszak egyik főszereplője volt, a jó hatásfokú és elérhető árú hűtő-fűtő klímák megjelenésével azonban az őszi-téli szezonban is egyre népszerűbb kezd válni, mint alternatív megoldás a fűtésre. Következő cikkünk témája a klíma működése, felépítése, illetve néhány szót szólunk az extra funkciókról is.

Címkék

Bővebben

Legszebb klímák otthonaikban első fejezetében bemutatjuk, az első 5 „szép” klíma berendezést és egy ráadást.

Ahogyan, az idő előre haladtával változtak lakberendezési és modernizálási igények is, úgy a klímagyártók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, nem csak a technológiai fejlesztésekre, hanem a beltéri design kialakítására is. 

  • 2021.02.19., Péntek
  • 3600
  • Márka

Címkék

Bővebben

Biztosan sokan emlékeztek, amikor 15 éve az LG kijött az első Chocolate (KG800) mobiltelefonnal. Szerintem mindenki (de a feleségem biztosan) egy ilyen stílusos, csúsztatható előlapos készülékre vágyott. Az LG mindig a divatos megjelenéséről volt híres. És nem csak a mobilok területén, számos szemet gyönyörködtető ArtCool klímamodellel rendelkezik a gyártó. 

  • 2021.03.10., Szerda
  • 1698
  • Márka

Címkék

Bővebben

Legszebb klímák otthonaikban második fejezetében bemutatunk Nektek további 5 legszebbnek és +1 legkülönlegesebbnek gondolt klímát.

Az ezredfordulón túl, a generációk változásával új igények és elképzelések valósultak meg. Ahogyan a technológia változott, úgy a formatervek és bizony az extrém színek is. Az éremnek viszont két oldala van, az egyik mindig lefedve a sötétséget szimbolizálja, a másik fele a fényben ragyog. 

  • 2021.03.30., Kedd
  • 2775
  • Márka

Címkék

Bővebben

Mióta világ a világ az embernek igénye van a klímára. Ezt nem úgy értem, hogy már az ősember is egy inverteres, hűtő-fűtő légkondicionáló berendezésre vágyott, hanem egy számára ideális éghajlatú élettérre. 

Az élőlények igyekeznek saját komfortjukat megteremteni, a nomád életmódot folytató emberek is így tettek. Télen délre vándoroltak, nyáron északabbra, nagy hőség ellen kerestek egy kellemesen hűvös barlangot.

Címkék

Bővebben

Harmadik felvonás, mondhatnám költőien, hogy Parabellum, de most nem egy “Jonathan Wick” folytatással állunk elő, hanem géppuskaként az általunk legszebbnek és legkülönlegesebbnek vélt klímákat mutatjuk be Nektek. Röviden, tömören és lényegre törően.

  • 2021.05.24., Hétfő
  • 1513
  • Márka

Címkék

Bővebben

Nincs ideje válogatni?

Kérjen gyors árajánlatot az önhöz legközelebbi cégektől!