Keres

Hírek - split klíma

Klíma karbantartás fontossága

 

A klíma karbantartás és tisztítás több szempontból is nagyon fontos, hiszen ha nem figyelünk oda ezekre, akkor az a klíma meghibásodását is okozhatja. Ugyanakkor fontos tudni azt is, hogy a karbantartás elmaradásával egy idő után bűzös szagot áraszt a készülék, hiszen abban nagyon sok baktérium és kórokozó megtapad, melyek ugyanakkor egészségi állapotunkra is rossz hatással vannak.

 

Címkék

Bővebben

Miért fontos időben megvásárolnunk és felszereltetnünk az inverteres klímánkat?


Szeretnéd, ha idén végre a klíma előnyeinek köszönhetően kellemes hőmérséklet fogadna az otthonodban még a nyári hőség idején is? Az elmúlt évek nyarai egyértelműen bebizonyították, hogy gyakran nem éppen éghajlatunkra jellemző hőséggel kell megküzdenünk. Nem véletlen, hogy ma már a legtöbb ingatlanban nélkülözhetetlen a klímaberendezés használata. Sokan vannak, akik kifejezetten a 30-35 fok környéki hőmérséklet hatására döntöttek úgy, hogy otthonukat a megfelelő készülékkel szereltetik fel.

Címkék

Bővebben

A hipermárketben telepítési tanúsítványt kértek tőlem! De mi is az?

Az otthon kényelme érdekében nélkülözhetetlen a megfelelő hőmérséklet biztosítása, melyet sok esetben klíma segítségével érhetünk el. A split klímák nagy népszerűségnek örvendenek, és az érdeklődők gyakran teszik le mellette a voksot. Alapvetően két részből áll a napjainkban legtöbbször használatos split klíma, a kültéri és a beltéri egységből. Nagy előnye, hogy a zajkeltő alkatrészek az ingatlanon kívül kerülnek elhelyezésre, így a zajhatás minimális. Nem elhanyagolható az sem, hogy ilyen módon a hűtéssel létrejött hő a külső térbe továbbítható. Klímavásárlás alkalmával rendszerint szóba kerül a telepítési tanúsítvány, ám sokan még ma sem tudják, hogy mi is ez tulajdonképpen.

Címkék

Bővebben


Mennyi időt vesz igénybe a klímaszerelés? A klímaszerelés lépései, felméréstől-használatig.

A klímaszerelés mindig több lépcsőből álló folyamat, mely során a szakemberek igyekeznek megtalálni az egyéni igényeknek leginkább megfelelő megoldást. Ha az otthonunkhoz tartozó rendszerek kialakításáról, szereléséről van szó, akkor legtöbben szeretjük, ha mihamarabb a dolgok végére sikerül járni. A megfelelő cég választásával biztosak lehetünk abban, hogy a klíma beszerelés a lehető leggyorsabban történik majd, s így otthonát mihamarabb újra tökéletes kényelemben használhatja.  

 

Címkék

Bővebben

Milyen lehetőségeink is vannak? 

 

Egy légkondi napjainkban többféle kivitelben áll rendelkezésünkre, így mindenki megtalálhatja azt a típust, amely igényeinek a leginkább megfelel. A legtöbb klíma a hűtés mellett ma már fűtésre is kiválóan használható, de a páramentesítés és a levegőszűrés is minden gond nélkül elvégezhető segítségükkel. Laikusként sokan tanácstalanul állunk a berendezések választéka előtt, hiszen nem tudjuk, melyik típus milyen célokra felel meg leginkább. Cikkünkben most sorra vesszük az egyes klíma fajtákat, hogy megkönnyítsük ezzel a választást.

Címkék

Bővebben

Inverteres klíma előnyei az on-off-al szemben

Az inverteres klíma előnyei ma már egyértelműek az idejétmúlt on-off berendezésekkel szemben. Ez utóbbiak tulajdonképpen a kompresszor ki- és bekapcsolásával tartják fenn a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Ha meg szeretnénk érteni működési elvét, akkor legegyszerűbb, ha a régi hűtőszekrényekre gondolunk, melyek addig üzemelnek, míg el nem érik a kívánt hőmérsékletet, majd kikapcsolnak. Nem csak a motorindításoknál tapasztalt nagy terhelés miatt bizonyul ez a módszer elavultnak, hanem a komfortfokozatának apropóján is. Ugyan olcsóbban beszerezhetőek, mint a modern inverteres készülékek, de a szakemberek kivétel nélkül ez utóbbit szokták javasolni.

Címkék

Bővebben

Az inverteres klíma előnyeiről és hasznáról

Manapság a leggyakoribb kifejezés, ha az ember a split légkondit szeretne vásárolni, hogy “inverteres”. (Csak emlékeztetőül: a split klíma egy kültéri és egy vagy több beltéri egységgel rendelkező, mindenféle formában és árban kapható rögzített helyű készülék.) De mit is jelent az, hogy inverteres klíma? Jó az Önnek? Mik az előnyei?
 

Címkék

Bővebben

kereskedelmi klíma, vállalati klímaKépzeljük el, milyen kellemes is az, amikor az üzemi túlórát ötven fokos melegben, izzadt és ingerült dolgozók között, apokaliptikus víziókat élvezve kell eltöltenünk… az ilyen helyzetek elkerülésére rengeteg különböző légkondicionáló berendezés közül választhatunk. Cikkünkben a kereskedelmi klímák (azaz 5W teljesítmény feletti, vagy speciális kialakítású berendezések) egyes típusait mutatjuk be röviden.
 

Címkék

Bővebben

A klímaberendezés kapcsán a legtöbben a népszerű oldalfali split kialakítású berendezésekre asszociálnak, azonban sok olyan helyzet van, amikor az ilyen típusok nem alkalmazhatóak. Ha sem a mennyezetre, sem fejmagasságban a falra nem szerelhető klímaberendezés és egy mozgatható megoldás teljesítménye sem elegendő, jó alternatívát jelenthetnek a parapet kialakítású szerkezetek.

Címkék

Bővebben

Fűtés korszerűsítés, vagy csak a nyári hőség elkerülése a cél?! Energiamegtakarítás vagy csak a komfortérzet, ami miatt szeretnénk?! Mind tudjuk, klímára van szükségünk! És mi mindig ott vagyunk melletted, hogy segítsünk megfelelő szemszögből is megvizsgálni egy adott kérdést.

Alábbi írásunkban, azzal foglalkozunk, melyik kivitelt részesítsünk előnyben, mik az előnyei és hátrányai, ha egy vagy több egység lesz felszerelve?! De, miről is beszélünk?!

Nézzük meg együtt!

Címkék

Bővebben

Legszebb klímák otthonaikban első fejezetében bemutatjuk, az első 5 „szép” klíma berendezést és egy ráadást.

Ahogyan, az idő előre haladtával változtak lakberendezési és modernizálási igények is, úgy a klímagyártók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, nem csak a technológiai fejlesztésekre, hanem a beltéri design kialakítására is. 

  • 2021.02.19., Péntek
  • 3600
  • Márka

Címkék

Bővebben

Új építésű házaknál kötelező a megújuló energia alkalmazása

Vizsgáljuk a hatásokat, a lehetőségeket és örvendezünk, mert egy tisztább jövő képe (még ha elsőre sarkosnak is tűnik), mindenkinek jó perspektíva. Figyeljünk oda, mert nem csak új, hanem jelentős átalakítással járó felújításokra is vonatkozik az új rendelet.

Címkék

Bővebben

Legszebb klímák otthonaikban második fejezetében bemutatunk Nektek további 5 legszebbnek és +1 legkülönlegesebbnek gondolt klímát.

Az ezredfordulón túl, a generációk változásával új igények és elképzelések valósultak meg. Ahogyan a technológia változott, úgy a formatervek és bizony az extrém színek is. Az éremnek viszont két oldala van, az egyik mindig lefedve a sötétséget szimbolizálja, a másik fele a fényben ragyog. 

  • 2021.03.30., Kedd
  • 2774
  • Márka

Címkék

Bővebben

Harmadik felvonás, mondhatnám költőien, hogy Parabellum, de most nem egy “Jonathan Wick” folytatással állunk elő, hanem géppuskaként az általunk legszebbnek és legkülönlegesebbnek vélt klímákat mutatjuk be Nektek. Röviden, tömören és lényegre törően.

  • 2021.05.24., Hétfő
  • 1513
  • Márka

Címkék

Bővebben

A Gree klímaberendezések hazai forgalmazója,  idén is új modellel lepte meg a márka szerelmeseit.

Egy új berendezéssel, ami nem csak külsejében, hanem belső felépítésében és tudásában is méltó helyet foglalhat el az idei klíma felhozatalban. 

A következő pár bekezdésben szeretnénk minden fontos információt átadni ezzel a légkondival kapcsolatban, amit a teszt és az információk alapján a rendelkezésünkre áll. 

  • 2021.06.02., Szerda
  • 3184
  • Márka

Címkék

Bővebben

Nincs ideje válogatni?

Kérjen gyors árajánlatot az önhöz legközelebbi cégektől!