Keres

Szeretnék légkondit, de meddig tart a klíma beszerelés?

Mennyi időt vesz igénybe a klímaszerelés? A klímaszerelés lépései, felméréstől-használatig.

A klímaszerelés mindig több lépcsőből álló folyamat, mely során a szakemberek igyekeznek megtalálni az egyéni igényeknek leginkább megfelelő megoldást. Ha az otthonunkhoz tartozó rendszerek kialakításáról, szereléséről van szó, akkor legtöbben szeretjük, ha mihamarabb a dolgok végére sikerül járni. A megfelelő cég választásával biztosak lehetünk abban, hogy a klíma beszerelés a lehető leggyorsabban történik majd, s így otthonát mihamarabb újra tökéletes kényelemben használhatja.  

 

Klímaszerelés előzetes felméréssel

A klímaszerelés ideje nem csak a beszerelésre váró eszköztől függ, hanem a kiérkező szakemberek számától is. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a konkrét beüzemelési munkálatokat megelőzően előzetes felmérésre van szükség. Ennek oka nem más, mint az, hogy így sikerülhet kiválasztani azt a típusú klímaberendezést, amely mind a helyiség adottságainak, mind az ügyfél igényeinek, anyagi lehetőségeinek és elképzeléseinek leginkább megfelelne. A választást követően kerül sor a konkrét beszerelésre és beüzemelésre, mely során a szakemberek a legnagyobb körültekintéssel járnak el, hogy biztosan ne sérüljenek az értéktárgyak, bútorok, vagy éppen a fal.

A klíma beszerelés lépései

A klímaszerelés során elsőként annak helyét kell kiválasztani, majd következhet a beltéri és a kültéri egység alaplapjainak felszerelése. A kettő összekötéséhez egy általában 38 mm átmérőjű furatot kell készíteni. A beltéri egység kábeleit kábelcsatornába helyezik el, vagy igény esetén falhorgonyban. A beszerelés következő lépéseként a két készülék összekötésére kerül sor. Az esetek nagy százalékában a kültéri egység kapja az elektromos áramot. A két klíma egységet hűtőköri csövekkel és elektromos kábellel látják el a szakemberek, és természetesen gondoskodnak a párazáró szigetelésről is.

Amint a felszerelés e lépései megvalósultak, következhet a csövek és a kábelek összekötése, valamint a rendszer vákuumozása és adott esetben hűtőközeggel való feltöltése. A rendszer elektromos összekötése után elindítható a készülék. Természetesen ennyivel nem értek véget a teendők, hiszen az optimális működés biztosításához elengedhetetlen a nyomásmérő műszerekkel történő ellenőrzés. Ennek köszönhetően biztosan tudni lehet, hogy a nagy terhelés esetén is hozza majd a kívánt teljesítményt.

 

Vásárlói tájékoztatás

A próbaüzemet követően a szakemberek tájékoztatnak a klíma használatáról és a karbantartás fontosságáról. Míg a beltéri egység szűrőjének tisztítását házilag is el lehet végezni, addig a karbantartás feladatait mindenképpen profikra kell bízni. Ennek érdekében a következő karbantartás esedékességéről is megkapják a vásárlók a szükséges információkat. S hogy mennyi ideig tart a klímaszerelés? A tapasztalatok azt mutatják, hogy körülbelül 3-4 óra alatt megtörténik a dolog, s az érintett helyiséget ezután újra rendeltetésszerűen használni lehet. A szakemberek gondoskodnak arról, hogy ne szennyeződjenek a bútorok és a lakástextíliák, így tisztán, rendezetten fogadja majd az immáron kellemes hőmérsékletű helyiség.

A klíma ma már nem számít luxusnak, hiszen elérhető áron szerezhetőek be kiváló minőségű készülékek, melyek hosszú távon szolgálják majd a kellemes belső mikroklíma megteremtését. Az energiatakarékos üzemelésnek köszönhetően az áramfelhasználás sem növekszik jelentősen. A japán márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé, de a kínai klímák is megbízható minőséggel vannak jelen a piacon. Forduljon szakemberhez, aki nem csak a klímaszerelés teendőiben segít, de az időnként aktuálissá váló karbantartás terén is jó szolgálatot tesz.

 


Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

  • 2021.04.15., Csütörtök
  • 12144

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :