Keres

Hírek - költségek

Mit is érdemes tudnunk a mobil klímákkal kapcsolatban?


Ha a klíma berendezésre gondolunk, általában a falra szerelt fix egységek jutnak eszünkbe, azonban a mobil klímák is számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, így érdemes ezeket is jobban megismerni. Gyakori kérdések következnek a mobil klímákkal kapcsolatban…

Címkék

Bővebben

Miért fontos időben megvásárolnunk és felszereltetnünk az inverteres klímánkat?


Szeretnéd, ha idén végre a klíma előnyeinek köszönhetően kellemes hőmérséklet fogadna az otthonodban még a nyári hőség idején is? Az elmúlt évek nyarai egyértelműen bebizonyították, hogy gyakran nem éppen éghajlatunkra jellemző hőséggel kell megküzdenünk. Nem véletlen, hogy ma már a legtöbb ingatlanban nélkülözhetetlen a klímaberendezés használata. Sokan vannak, akik kifejezetten a 30-35 fok környéki hőmérséklet hatására döntöttek úgy, hogy otthonukat a megfelelő készülékkel szereltetik fel.

Címkék

Bővebben

Érdemes-e hipermarketben klímát venni?


Az időjárás az elmúlt években bebizonyította, hogy bizony kiugróan magas hőmérsékletekből nyaranta nincs hiány. Minden valószínűség szerint idén sem lesz ez másként, sőt, talán már a májusi hónapban is nyári hőséggel szembesülhetünk. Rendkívül fontos tehát, hogy legalább otthon kellemes klíma fogadjon bennünket, s fellélegezhessünk a kinti tikkasztó meleg után. Természetesen a hűtés csak az egyik funkció, melyet elvárhatunk a klímaberendezéstől. De vajon hol ajánlott beszerezni a készüléket? Érdemes hipermarketben klímát venni? A kérdés sok érdeklődőben felmerül, ám a szakma nem nyilatkozik elismerően erről a lehetőségről.

Címkék

Bővebben

A klímával történő fűtéssel pénzt takaríthatunk meg, nem is keveset!

Talán kevesen tudják, de a klímás fűtéssel spórolni is lehet, emellett nem kell folyamatosan azért aggódni, hogy ha elzárják a gázt, akkor nem lesz a házakban, otthonokban fűtés. Továbbá gazdaságosabb, költséghatékonyabb és környezetkímélőbb. Magyarországon egyre jobban terjed el ez a fűtési módszer, bár idáig leginkább a hétvégi házakban és új épületekben láthatunk erre példát.

Címkék

Bővebben

Inverteres klíma előnyei az on-off-al szemben

Az inverteres klíma előnyei ma már egyértelműek az idejétmúlt on-off berendezésekkel szemben. Ez utóbbiak tulajdonképpen a kompresszor ki- és bekapcsolásával tartják fenn a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Ha meg szeretnénk érteni működési elvét, akkor legegyszerűbb, ha a régi hűtőszekrényekre gondolunk, melyek addig üzemelnek, míg el nem érik a kívánt hőmérsékletet, majd kikapcsolnak. Nem csak a motorindításoknál tapasztalt nagy terhelés miatt bizonyul ez a módszer elavultnak, hanem a komfortfokozatának apropóján is. Ugyan olcsóbban beszerezhetőek, mint a modern inverteres készülékek, de a szakemberek kivétel nélkül ez utóbbit szokták javasolni.

Címkék

Bővebben

Miért is fontos az energiatakarékosság?

A környezetvédelmi előírások időről-időre egyre szigorodnak, s nincs ez másként akkor sem, ha klímaberendezések választásáról van szó. Az Európai Unióban 2010-től szűkült a használható hűtőközegek választéka, így ma már szigorúan szabályozott, hogy milyen típusokat alkalmazhatnak a gyártók. A klímatechnika hőhordozóként úgynevezett halogénezett szénhidrogéneket, vagyis freonokat használ. Korábban az R-11 és az R-12 voltak elterjedtek, ezek ma már nem kaphatóak, helyettük olyan hosszú távon is környezetbarát megoldások kerültek alkalmazásra, amelyek nem károsítják a környezetet.

Címkék

Bővebben

Olcsók klímák: problémák, veszélyek, negatívumok
 

Képzeljünk el egy szomorú jelenetet egy hollywoodi filmből: a főszereplő áll a szakadó esőben háza előtt, miközben egy sötét furgon előtt álló alak egy papírfecnit nyom a kezébe. A hős lehajtja fejét szomorúan, kezéből kiejti üres pénztárcáját, ami hatalmasat csobban az úttesten gyöngyöző vízben. Az alak megfordul és beszáll az autóba, majd lassan elhajt… névtelen szereplőnk könnyeit pedig elmossák az esőcseppek, miközben a szimfonikus zenekar andalítóan gyönyörű, de végtelenül szomorú zenét játszik a háttérben. Ez is egy lehetséges forgatókönyv, ha olcsó klímát készülünk vásárolni. Megvásárláskor ugyan jó üzletnek tűnhet, de hosszabb távon igazi pénztemetővé válhatnak. De mégis mi a baj velük?

Címkék

Bővebben


Alábbi cikkünkben a légkondícionálók karbantartásáról olvashattok. Miért fontos? Hányszor is kell évente? Költségek és módszerek.  


Akár vásárlás előtt állsz, vagy már rendelkezel klímával jó ha tudod, felelősséggel tartozol a saját egészséged iránt és a berendezés optimális működtetéséért is.

Címkék

Bővebben

Klímánk kiválasztásánál az elsők között van, hogy melyik márka mellett tegyük le voksunkat. A gyártmányok között vannak eltérő minőségűek, de ez nem minden esetben jelenti azt, hogy legdrágább a legjobb is. Vajon a Japán a megfelelő, vagy már Kína és Korea is felveszi vele a versenyt? Gyári vagy megfelelő a saját márkás, matricás termék is? Nézzük…

  • 2021.02.24., Szerda
  • 3620
  • Márka

Címkék

Bővebben

Mint azt bizonyára már mindenki hallotta egy EVER GIVEN nevű óriási konténerszállító teherhajó keresztbefordult a Szuezi-csatornában, ezzel óriási fennakadást okozva a világ egyik legfontosabb kereskedelmi útvonalán. Gondolhatnánk, hogy mi ebben a nagy szó, hiszen minden nap küzdünk dugókkal a nagyvárosainkban és vannak kerülő utak. 

Itt is biztos van. – Sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Címkék

Bővebben

Nincs ideje válogatni?

Kérjen gyors árajánlatot az önhöz legközelebbi cégektől!