Keres

Klíma a hipermarketből?

Érdemes-e hipermarketben klímát venni?

 

Az időjárás az elmúlt években bebizonyította, hogy bizony kiugróan magas hőmérsékletekből nyaranta nincs hiány. Minden valószínűség szerint idén sem lesz ez másként, sőt, talán már a májusi hónapban is nyári hőséggel szembesülhetünk. Rendkívül fontos tehát, hogy legalább otthon kellemes klíma fogadjon bennünket, s fellélegezhessünk a kinti tikkasztó meleg után. Természetesen a hűtés csak az egyik funkció, melyet elvárhatunk a klímaberendezéstől. De vajon hol ajánlott beszerezni a készüléket? Érdemes hipermarketben klímát venni? A kérdés sok érdeklődőben felmerül, ám a szakma nem nyilatkozik elismerően erről a lehetőségről.

 

Fókuszban az egyéni igények


A szezonális berendezések és felszerelések piacán a tavaszi-nyári hónapokban rendszerint előkerülnek a klímák, melyeket több hipermarket is fel szokott venni akciós ajánlatainak listájára. De vajon megéri ezek közül válogatni? Fontos tisztában lenni azzal, hogy a klímaválasztás sokkal bonyolultabb feladat, mint pusztán a legolcsóbb készüléket leemelni a polcról. A berendezések között sokféle típus megtalálható, és nem mindegy az sem, milyen célra szeretnénk leendő klímánkat használni. A legtöbb fajta beépítést igényel, de letehetjük a voksot mobil klíma mellett is. A hűtésen kívül fűthetünk is a berendezésekkel, de természetesen a szűrő funkció mellett sem mehetünk el. Felmerül tehát a kérdés, hogy érdemes-e hipermarketben klímát venni, ahol nem áll rendelkezésünkre megfelelő segítség a választáshoz.

Előfordulhat, hogy az akciós ajánlatok keretein belül olyan kifutó modellekhez juthatunk hozzá, melyekhez már nem kapni alkatrészt. Mindenképpen számolni kell a kiszállítás, valamint a majdani beüzemelés költségeivel, s ilyen módon akár a szakterületen tevékenykedő cégek által kínáltak sokszorosát is ki kell fizetni. A nem ritkán félrevezető ajánlatokhoz garanciális, minőségi problémák társulhatnak, melyek mindegyike sok bosszúsággal, és egyes esetekben plusz kiadásokkal járhat. További gond, amiért meggondolandó, hogy javasolt-e hipermarketben klímát venni, az az alkalmazottak hozzáértésének hiánya. A klímaberendezések közötti választás során nagyon fontos, hogy a leendő tulajdonos egyéni igényei érvényre jussanak. Ezek felmérése hozzáértést követel meg, melyet nem várhatunk el a legtöbb, multinál dolgozó eladótól.

 

Hipermarketben klímát venni? Van jobb megoldás!


Mielőtt tehát úgy döntenénk, hogy lecsapunk az első szembejövő ajánlatra, érdemes igényeinkkel kifejezetten olyan céget megkeresni, amely speciálisan a klímaberendezések forgalmazása, beüzemelése, karbantartása terén tevékenykedik. Hasznos választásnak bizonyulhat ennek céljából az internet, hiszen vannak olyan weboldalak, melyek lakóhely, működési terület szerint veszik sorra a legjobb szakembereket, webáruházakat, forgalmazókat, ezzel nagy segítséget nyújtva a klímavásárlás előtt állók számára.

 

Mikor vásároljunk klímát?


Hipermarketben klímát venni már csak azért sem célszerű, mert ezekben az üzletekben rendszerint a szezonban érhetjük el az akciós ajánlatokat. Ilyenkor azonban nagyon sokan döntenek a berendezés mellett, ezért nem biztos, hogy belátható időn belül megtörténik majd a beszerelés. Érdemes akár előre gondolkodni, és már a tavaszi hónapokban gondoskodni az eszközről. Amennyiben építkezés előtt állunk, úgy célszerű ezt a munkálatot is ütemezni, hiszen így optimális helyre kerülhet az eszköz, és az egyes alkatrészek is megfelelően eltüntethetőek a belsőépítészeti megoldásoknak köszönhetően. A szakemberek egyetértenek abban, hogy hipermarketben klímát venni nem a legokosabb dolog. A területen tevékenykedő cégeknél nem csak spórolhatunk a vételáron, de jutányosan úszhatjuk meg a beszerelést és az időnkénti karbantartást is.

  • 2017.05.31., Szerda
  • 4119

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :