Keres

Hírek - környezetvédelem

Milyen hütőközeg legyen a klímámban? R410-a vagy R-32?


A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés napjainkban gyakran szóba kerülnek, s nincs ez másként akkor sem, ha klíma választásáról van szó. A klímatechnika területén tevékenykedő cégek felé is egyre nagyobbak az elvárások, s ezeknek megfelelően igyekeznek olyan készülékeket gyártani, melyek óvják környezetünket, de ugyanakkor mégis hatékonyak. A technológia az évek során sokat fejlődött, és az fejlesztések terén fontos szerep jut a hűtőközeg összetételének is. Ennek azonosítására az R betűt szokták használni.

Címkék

Bővebben

Inverteres klíma előnyei az on-off-al szemben

Az inverteres klíma előnyei ma már egyértelműek az idejétmúlt on-off berendezésekkel szemben. Ez utóbbiak tulajdonképpen a kompresszor ki- és bekapcsolásával tartják fenn a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Ha meg szeretnénk érteni működési elvét, akkor legegyszerűbb, ha a régi hűtőszekrényekre gondolunk, melyek addig üzemelnek, míg el nem érik a kívánt hőmérsékletet, majd kikapcsolnak. Nem csak a motorindításoknál tapasztalt nagy terhelés miatt bizonyul ez a módszer elavultnak, hanem a komfortfokozatának apropóján is. Ugyan olcsóbban beszerezhetőek, mint a modern inverteres készülékek, de a szakemberek kivétel nélkül ez utóbbit szokták javasolni.

Címkék

Bővebben

Miért is fontos az energiatakarékosság?

A környezetvédelmi előírások időről-időre egyre szigorodnak, s nincs ez másként akkor sem, ha klímaberendezések választásáról van szó. Az Európai Unióban 2010-től szűkült a használható hűtőközegek választéka, így ma már szigorúan szabályozott, hogy milyen típusokat alkalmazhatnak a gyártók. A klímatechnika hőhordozóként úgynevezett halogénezett szénhidrogéneket, vagyis freonokat használ. Korábban az R-11 és az R-12 voltak elterjedtek, ezek ma már nem kaphatóak, helyettük olyan hosszú távon is környezetbarát megoldások kerültek alkalmazásra, amelyek nem károsítják a környezetet.

Címkék

Bővebben

Új építésű házaknál kötelező a megújuló energia alkalmazása

Vizsgáljuk a hatásokat, a lehetőségeket és örvendezünk, mert egy tisztább jövő képe (még ha elsőre sarkosnak is tűnik), mindenkinek jó perspektíva. Figyeljünk oda, mert nem csak új, hanem jelentős átalakítással járó felújításokra is vonatkozik az új rendelet.

Címkék

Bővebben

A közel egy évszázados múlttal rendelkező vállalat az egyetlen klímapiaci szereplő, amely a gyártás minden lépésében, a termékek értékesítésében és szervizelésében részt vesz. Saját kompresszorokat gyárt és hűtőközeget fejleszt. Gyártóüzemei világszerte 90 helyszínen működnek. Termékei 150 országban kaphatóak.

  • 2021.05.05., Szerda
  • 1500
  • Márka

Címkék

Bővebben

Eljött a hőszivattyús technológia ideje? - Legnépszerűbb hőszivattyúk. 

Jövőbe mutató, korszerű megoldás a hőszivattyú, mivel a működéshez szükséges hőenergia ¾-ét a környezeti levegőből vonja ki, így teremtve optimális hőmérsékletet otthonában.

A hőszivattyú különböző megújuló forrásokból biztosítja a hűtést, fűtést, esetlegesen a használati meleg víz (HMV) ellátást. Fel tudja használni a földben, vízben, levegőben lévő természetes energiát.

Címkék

Bővebben

Nincs ideje válogatni?

Kérjen gyors árajánlatot az önhöz legközelebbi cégektől!