Keres

GREE – Created in China. Loved by the world.

Ezúttal a világ és Magyarország vezető légkondicionáló iparági szereplőjét szeretnénk bemutatni nektek.  A márka, amely 30 éves múltra tekint vissza, sikereit a gyártási technológiának, értékesítési és marketing módszereinekköszönheti. A cég egy olyan diverzifikált globális csoporttá nőtte ki magát, mely az utóbbi években tevékenységét kiterjesztette a klímaberendezések mellett a felsőkategóriás háztartási gépekre és kommunikációs eszközökre is. A Gree elkötelezett kiváló termékminőségével és csúcstechnológiájával afelé, hogy vásárlói megtapasztalják, mit is jelent a 

 Created in China

 

 

- (Kínában alkotva) szemlélet.

1985-ben alapították a Gree Group elődjének számító SEC Industrial Development Co.-t a kínai Zhuhaiban, 1991-ben ugyanitt, a Gyöngy-folyó deltavidékén, két cég - a Guanxiong műanyagipari vállalat és a Haili légkondi gyár - összeolvadásából született a Gree Air Conditioner Factory. Legnagyobb befektetőjük Zhuhai Város Népi Kormánya volt.

Első gyártási egységük néhány tízezer lakossági klíma előállítására elegendő kapacitással és csupán 200 alkalmazottal indult. Azóta 14 termelési bázissal rendelkeznek, 12 Kínában, valamint egy-egy Brazíliában és Pakisztánban. 5 kínai helyszínen megújuló energiát használ, mely a teljes ipari láncot lefedi a termeléstől a hulladékhasznosításig, a fenntartható fejlődés érdekében.

Közel 90.000 főt foglalkoztatnak, köztük 14.000 mérnököt, és 30.000 műszaki dolgozót15 kutatóintézetben és 930 laborban folyik tesztelés a minőség garantálása érdekében. Jelenleg évi 60millió lakossági és 5,5millió kereskedelmi berendezés gyárainak volumene. Termékeivel 200 ország piacán van jelen. Ezekkel a paraméterekkel a világ legnagyobb légkondicionálókra specializálódott vállalata

Miért van szó alkotásról?
 

Többezer szabadalom és találmány köthető a márkához, köztük a „National Science & Technology Progress Award” díjjal jutalmazott 1Hz-es alacsony frekvenciájú inverteres kompresszor, hogy a készülék a lehető legkevesebb energiát igényelje. Mert az innováció számukra egy végtelen törekvés, csak így őrizhetik meg pozíciójukat.

Szigorú minőségellenőrzéssel a gyár keményen dolgozik a „zero defect” azaz a nulla hiba, mint cél elérésén, így 2018-ban elnyerte a Kínai Minőség Díjat. Mára világszerte több mint 300millió elégedett felhasználó otthonában van Gree klíma. Az Euromonitor International igazolásával 2015 óta a világ első számú klímamárkája. Ázsia legolvasottabb gazdasági, pénzügyi témájú újsága, a Nikkei szerint a Gree globális piaci részesedése a lakossági klímaberendezések területén 2018-ban meghaladta a 20%-ot. 

2012 óta Madam Dong Mingzhu áll a vállalat élén. Karrierje 1994-ben indult a cégcsoportnál, az értékesítési részleg igazgatójaként. Az ő irányításával és reformjaival, már a következő évben a Gree a kínai HVAC (Heating, Ventilation, Air Contitioning) piac elsőszámú szereplőjévé vált. Munkájának eredményességét jól mutatja, hogy a vállalat évről évre felülmúlja önmagát.

Klímáikat 20 kategóriába osztályozzák, ezen belül 400 széria és 7000 modell fed le minden szegmenst. Beleértve lakossági területen az ablakklímákat, oldalfali-, mennyezeti- és mobilkímákat, páramentesítő készülékeket. Kereskedelmi gépeik közül kiemelt szerepet tölt be a GMV rendszerük, ami számos iroda és csarnok hűtési és fűtési megoldását teszi versenyképessé a konkurens márkákkal szemben. Hőszivattyús rendszereiket a lakossági felhasználás optimumaként is említik. Ezen kívül számos egyéb háztartási gépet is készítenek, úgymint légtisztító, párásító, hűtőgép. Mára már megtalálhatóak az okostelefonok piacán is.

Olyan sporteseményeken képviseltették magukat, mint a 2008. évi Pekingben rendezett nyári olimpia, a 2010-es FIFA világbajnokság, a 2014-es téli olimpia Szocsiban, vagy a legutolsó nyári olimpiai játékok, 2016-ban Rio de Janeiróban. Ezenkívül számos hotel, pláza, irodaház és lakópark kényelmét biztosítja Gree légtechnikai berendezés nem csak Kínában, itthon is.

Hazánkban 2002 óta van jelen és az elmúlt évek marketing ikonja lett. Lakossági és kereskedelmi gépeiket szinte minden kialakításban forgalmaznak. Azt gondolom, piaci szerepüket jól mutatja, hogy 2020-ban a Gree Magyarország első számú klímamárkája lett. A legkeresettebb lakossági modelljük a Comfort X, amely modern és klasszikus formajegyeket visel magán. De a U-Crown széria sikere is évek óta töretlen inox kivitelével. Legújabb típusok között a Pulse és G-Tech modellek szerepelnek.

[Forrás: www.global.gree.comwww.gree-magyarorszag.hu]

Sokszor említettük, hogy klímával fűthetünk is, használjuk ki a tudást, ami ezekben a gépekben rejlik, hiszen elérhető olyan berendezés, amely akár -30°C-ig biztonságosan üzemeltethető. Ráadásul idén 10 év teljes körű jótállással lehet a Tiéd egy Gree légkondi. Erről itt az oldalunkon is olvashatsz hamarosan.

Ha beszereznél egyet, a legjobb helyen vagy! Kérd bátran ajánlatunkat!

 


 Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

  • 2021.03.21., Vasárnap
  • 2142

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :