Keres

Hírek - baktérium

Klíma karbantartás fontossága

 

A klíma karbantartás és tisztítás több szempontból is nagyon fontos, hiszen ha nem figyelünk oda ezekre, akkor az a klíma meghibásodását is okozhatja. Ugyanakkor fontos tudni azt is, hogy a karbantartás elmaradásával egy idő után bűzös szagot áraszt a készülék, hiszen abban nagyon sok baktérium és kórokozó megtapad, melyek ugyanakkor egészségi állapotunkra is rossz hatással vannak.

 

Címkék

Bővebben

Mi is az a Cold plazma szűrő?

 

Hallott már a Cold plazma szűrő előnyeiről? Ha sorra vennénk azokat a megbetegedéseket, amelyek napjainkban egyre többeknél jelentkeznek, akkor az allergia garantáltan előkelő helyet foglalna el. Nem csak a pollen, de a házi poratka is sokak számára okoz problémát, ellenük védekezni pedig korántsem egyszerű. De mégis mi a helyzet akkor, ha a lakás belső mikroklímájáról van szó? Törvényszerű, hogy a kinti allergén tényezők bent is kifejtsék hatásukat? A klímahasználat során gyakran felmerül ez a kérdés, s a gyártók is igyekeznek úgy alakítani készülékeiket, hogy azokkal a káros tényezők mind kiszűrhetőek legyenek. Kifejezetten ezt a célt szolgálja a Cold plazma szűrő, mely mind több készülékben kap helyet. A megoldás rendkívül hatékony technológiát takar, aminek segítségével megszabadulhatunk a vírusoktól, baktériumoktól és mindazoktól az allergiát kiváltó tényezőktől, melyek sokunk számára okoznak problémát. Az ionszűrőnek köszönhetően az allergiás és légúti megbetegedéssel küzdő betegek is gond nélkül használhatják a klímát.

Címkék

Bővebben

Párátlanító felépítése, működése.

A párátlanító olyan kémiai, elektromos vagy egyéb módon működő háztartási vagy ipari berendezés, amelynek célja, hogy csökkentse a levegő páratartalmát. Az elektromos berendezések - amelyek cikkünk tárgyát képezik – általában kiüríthető vízgyűjtő tartállyal rendelkeznek és csatlakoztathatóak a szennyvízhálózathoz is, továbbá rendelkeznek porszűrővel és elektronikus szabályzórendszerrel is.

Címkék

Bővebben

Avagy mi is az a leolvasztás?


A napjainkban kapható klíma fajták szinte már kivétel nélkül bírnak fűtési funkcióval is. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ha fűtésre is szeretnénk majd leendő készülékünket használni, akkor annak megválasztásánál erre is oda kell figyelni.

A klíma fűtés kapcsán nem csak a készülék minősége bír jelentőséggel ekkor, hanem teljesítménye és elhelyezése szintén. A tapasztalatok azt mutatják, hogy havi több ezer forintot spórolhatunk meg azzal, ha a klímaberendezés mellett tesszük le a voksot a hideg időszakban is.

Címkék

Bővebben

Olcsók klímák: problémák, veszélyek, negatívumok
 

Képzeljünk el egy szomorú jelenetet egy hollywoodi filmből: a főszereplő áll a szakadó esőben háza előtt, miközben egy sötét furgon előtt álló alak egy papírfecnit nyom a kezébe. A hős lehajtja fejét szomorúan, kezéből kiejti üres pénztárcáját, ami hatalmasat csobban az úttesten gyöngyöző vízben. Az alak megfordul és beszáll az autóba, majd lassan elhajt… névtelen szereplőnk könnyeit pedig elmossák az esőcseppek, miközben a szimfonikus zenekar andalítóan gyönyörű, de végtelenül szomorú zenét játszik a háttérben. Ez is egy lehetséges forgatókönyv, ha olcsó klímát készülünk vásárolni. Megvásárláskor ugyan jó üzletnek tűnhet, de hosszabb távon igazi pénztemetővé válhatnak. De mégis mi a baj velük?

Címkék

Bővebben

!!!ATTEZIONE!!! Gondoljunk csak bele, jelenleg hatalmas világjárvánnyá fokozódó SarS-Cov-2 köznyelven „korona vírus” kártékonyságába, ne csak a gazdasági, hanem az egészségügyi oldalába is. Bizony, ez jelenleg is komoly kihívások elé állítja az emberiséget és hatással van mindennapjainkra. Maszkot viselünk köztereken, közösségi terekben, napi 5-500 kézmosással és kézfertőtlenítéssel, folyamatosan védekezünk ellene. 

Címkék

Bővebben


Alábbi cikkünkben a légkondícionálók karbantartásáról olvashattok. Miért fontos? Hányszor is kell évente? Költségek és módszerek.  


Akár vásárlás előtt állsz, vagy már rendelkezel klímával jó ha tudod, felelősséggel tartozol a saját egészséged iránt és a berendezés optimális működtetéséért is.

Címkék

Bővebben

Biztosan sokan emlékeztek, amikor 15 éve az LG kijött az első Chocolate (KG800) mobiltelefonnal. Szerintem mindenki (de a feleségem biztosan) egy ilyen stílusos, csúsztatható előlapos készülékre vágyott. Az LG mindig a divatos megjelenéséről volt híres. És nem csak a mobilok területén, számos szemet gyönyörködtető ArtCool klímamodellel rendelkezik a gyártó. 

  • 2021.03.10., Szerda
  • 1698
  • Márka

Címkék

Bővebben

Az elmúlt időben felértékelődött a tiszta, egészséges levegő jelentősége. Különösen igaz ez, ha egy családtagunk, kollégánk megfertőződik napjaink legveszélyesebb láthatatlan ellenségével, a Covid-19 betegséget okozó vírussal. A lakásunk és irodánk levegőjének fertőtlenítését végezhetjük alkalomszerűen pl. ózongenerátorral. Az eszközről bővebben olvashatsz az „Ózongenerátorral a baktériumok, vírusok ellen” cikkünkben. Érdemes akkor választani ezt az eljárást, ha a beteg személy csak a gyógyulást követően tér vissza, megakadályozva így a helyiség újra fertőzését. 

Címkék

Bővebben

Az otthoni légkondi éves kötelező karbantartása és tisztítása után, ne feledkezzünk meg a gépjárművünk klímájáról sem!

A magyar lakosság több mint 70%-a rendszeresen, hetente többször autózik. Ehhez itthon nagyjából 4millió gépjárművel rendelkeznek a háztartások. Vannak akik „csak” a hétvégi bevásárláshoz veszik elő az autót, azonban rengetegen vannak, akik munkahelyük távolsága miatt vagy hivatásukból adódóan hosszú időt kénytelenek az autóban tölteni. Számukra különösen fontos annak kényelme, üzembiztos működése. A nélkülözhetetlen alkatrészeken, egységeken túl, az utazás élményéhez az autóklíma is sokat hozzátesz.

Címkék

Bővebben

Nincs ideje válogatni?

Kérjen gyors árajánlatot az önhöz legközelebbi cégektől!