Keres

Ózongenerátorral a VÍRUSOK, BAKTÉRIUMOK és GOMBÁK ellen.

!!!ATTENZIONE!!! Gondoljunk csak bele, jelenleg hatalmas világjárvánnyá fokozódó SarS-Cov-2 köznyelven „korona vírus” kártékonyságába, ne csak a gazdasági, hanem az egészségügyi oldalába is. Bizony, ez jelenleg is komoly kihívások elé állítja az emberiséget és hatással van mindennapjainkra. Maszkot viselünk köztereken, közösségi terekben, napi 5-500 kézmosással és kézfertőtlenítéssel, folyamatosan védekezünk ellene. Elővigyázatosságból vagy felelősségtudatból mindenki maga dönti el, de ne csak a rossz oldalát nézzük, hanem azt, hogyan alkalmazkodtunk a megoldásra váró élethelyzethez. 

Ha ezeket megtettük, akkor vizsgáljuk meg azt is, miként védekezhetünk még ellene, akár otthonainkban is. 

Egy picit elképzelhetetlen, hogy otthon is a kanapén ülve maszkot viseljünk? Nem?! Erre azért nincs szükség, viszont balgaság lenne azt gondolni, otthonunk levegő minősége mindig 100%-os. 

Korábbi karbantartási cikkünkben olvashattatok már fertőtlenítő és tisztító eljárásokról, amik a klímaberendezések állapotáért felelnek. Ebben a részben az egyik eljárást szeretnénk bemutatni nektek, pontosabban az ózongenerátor működését, tisztító és jótékony hatását az élésterünkre, közvetlen környezetünkre, mindennapi életünkre.

Képzeljétek el, milyen érzés, amikor egy átaludt éjszaka után, az elhasznált levegőt reggelente kiszellőztetitek. A szoba levegője kicserélődik és felfrissül, viszont valójában, az csak szakaszosan történik meg illetve részlegesen megy végbe, ebből kifolyólag, nem történik meg a teljes lakásunk levegőjének felfrissítése. Mindig maradnak részek, zegzugok, ahol a levegő részecskéi már kölcsönhatásba is lépnek vagy léptek egyéb kórokozókkal, ezzel rontva a levegő minőségét. 

A levegő főbb alkotórészei: kb. nitrogén 78%, oxigén 21%, maradék 1% argon és egyéb nemesgázok. Láthatjátok, egy több komponensű, színtelen, szagtalan, megfoghatatlan dolog, arról nem beszélve, hogy bizony, ezt be is lélegezzük.

A por, a baktérium és a vírusok, szintén láthatatlanok, (kivétel, ha spórával szaporodnak, és gombává alakulnak, lásd: penész) szóval ez esetben, szervezetünk tényleges veszélynek van kitéve.

Joggal teszitek fel a kérdést, hogy akkor otthon is veszélyben vagyok?! A válaszom, határozott NEM, de nem árt az óvatosság. Müller Cecília ajánlásával szellőztess többször, de mi az ózongenerátorra szavazunk.

Lássuk hogyan is működik:

  • a levegőt légszűrőn átszívja magába, ennek a szűrőnek további funkciója, hogy megszűri a port és az apró piszkot, így azok nem kerülnek be a készülékbe
  • a ventilátor keringteti a levegőt a kisülési egységbe, a készülék belsejébe
  • magasfeszültségű kisülésekkel, apró villámokkal az oxigénből ózongázt csinál
  • a kimeneti nyíláson keresztül távozik

     

Na de miért is jó ez nekünk vagy miért van rá szükség?

  • Az egyik legerősebb oxidálószer, hatékonyan küzd meg a levegőben lévő mikroorganizmusokkal, legyen szó vírusokról, penészről, gombákról, baktériumokról, szagmolekulákról
  • Hatékonyabb a fertőtlenítő hatása, mint a klórnak (forrás: wikipédia)
  • Három oxigénatomot tartalmaz, a belélegzett levegő kettőt. 
  • A harmadik oxigénmolekula rendkívül könnyen tapad más molekulákhoz. 
  • A megtapadó ózon kárt tesz az élő szövetekben, a mikroorganizmusok sejthártyáját megbontja, ezáltal végez velük.

 

Ki végezze és hogyan?

  • Célszerű szakemberrel végeztetni (klímás és penészgátlással foglalkozó vállalkozások előnyben)
  • Többnyire az ilyen szakemberek, nagyobb teljesítményű készülékkel dolgoznak, mint amit mi bérelhetnénk vagy engedély nélkül vásárolhatnánk
  • Működés közben nem tartozhatunk a kezelt „zárt” térben (szoba, lakás, iroda, ház, de akár autó)
  • Az ózonos tisztítás befejeztével, további 30percet célszerű várni a helység újbóli átszellőztetése és használata előtt, hogy a reakcióba nem lépett ózon is lebomoljon és visszaalakuljon oxigénné

Nem is bonyolult, ugye? Az egészségünk a legfontosabb! Vigyázzunk egymásra, de magunkra is!

CIAO PENÉSZ! CIAO BAKTÉRIUM! CIAO VÍRUS! CIAO GOMBA!


Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

  • 2021.02.28., Vasárnap
  • 1282

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :

Keressen cikkeink között :

Legolvasottabb hír :