Keres

LG klíma márka bemutatása – Az élet jó!

Biztosan sokan emlékeztek, amikor 15 éve az LG kijött az első Chocolate (KG800) mobiltelefonnal. Szerintem mindenki (de a feleségem biztosan) egy ilyen stílusos, csúsztatható előlapos készülékre vágyott. Az LG mindig a divatos megjelenéséről volt híres. És nem csak a mobilok területén, számos szemet gyönyörködtető ArtCool klímamodellel rendelkezik a gyártó. 

 

Tekintsünk be az LG történetébe:

 

 

Az LG egy dél-koreai alapítású családi óriásvállalat, de amíg eljutunk eddig a márkanévig sok minden történik. A nagy márkák nevei mellett - mint az LG, Samsung, Daewoo, Kia, Hyundai – általában felbukkan egy érdekes szó: a „csebol”. Ezzel azokat az óriásvállalatokat illetik a dél-koreaiak, ahol a család és a gigászi méret kéz a kézben jár. Amelyeknek gazdasági befolyása az országban túlzottan nagy, esetleg az állam saját intézkedéseivel segíti működésüket. A csebolok néha különböző szektorokban is jelen vannak, pl. az autóipar mellett az elektronikai eszközök gyártásával is foglalkoznak, lásd: Daewoo, Hyundai.

A Lak-Hui (angolosan Lucky) Chemical Industrial Corp. volt az első hazájában, amely műanyagok gyártásával kezdett foglalkozni, ehhez pedig 1958-ban létrehozta a GoldStar Co. Ltd. leányvállalatát. Első termékük a levegő hűtéséhez kapcsolódik, mely az elektromos ventilátor. A vezérigazgató és alapító, Koo In-hwoi (ejtsd: Ku Inhö) kedvenc hobbija akkoriban a rádióhallgatás volt. A rádió szolgáltatta számára a tudást, a felvilágosult eszméket a nagyvilágból. Ennek apropóján megalkotta saját készülékét ’59-ben. Akkoriban még nem rendelkezett az ország a gyártáshoz szükséges technológiai háttérrel és szakembergárdával. Ezért is tekintünk rá úgy, mint a koreai elektronikai ipar megteremtőjére.


A hatvanas évek közepén a GoldStar gyártja Dél-Koreában az első hűtőgépeket, TV-t, légkondicionálókat. 

Jelentőségét bizonyítja, hogy 1978-ban átlépte a 100millió dolláros forgalmat, csak exportból! A 80-as években nyitott az európai piacok felé, valamint megalapítja az első tengeren túli termelési bázisát.


 

Az eredetileg kozmetikai és higiéniai termékeket gyártó Lucky egyesül a GoldStar-ral, ezzel 1995-ben létre jön az a konglomerátum, melyet ma LG-ként ismerünk. A két vállalat kezdőbetűjét ez óta azonosítjuk a „Life’s Good” mottóval.  

2006-ban jelentkezett prémium márkájával: az LG Signature-rel. Luxuskategóriás szórakoztató elektronikai és háztartási gépeket kínálnak ezzel a brand-del.

Az LG klímák új inverter technológiájuk miatt, a BLDC kompresszornak köszönhetően, páratlan energiahatékonysággal és kiemelkedően csendes működésre képesek. A friss levegő mellett egyedülálló formavilágot sugároznak, lakásunk díszei is egyben.

 

Légkondicionáló berendezéseiket - sok más gyártóhoz hasonlóan - hasznos szűrőrendszerrel látják el. A plasmaster, olyan plazmaszűrő, amely képes kiszűrni a levegőből a legkisebb kórokozókat is, megvédve minket az asztmatikus tünetektől. Vagy a honeycomb, ami egy antiallergén szűrő. Gyártói ígéret szerint, a JetCool funkcióval, akár 5 és fél perc alatt képes a helyiség hőmérsékletét 5 °C fokkal csökkenteni. Több teljesítményben megvásárolható, a legtöbb háztartás igényeit kiszolgálandó: 2,5-7,1 kW. Wi-Fi-ről, a kor igényeinek megfelelően, távolról is elérhető, akár diagnosztizálható.

Hazánkban a LG nemcsak lakossági klímaberendezésekkel képviselteti magát, hanem többek között hőszivattyúval, VRF berendezéssel is.

(Forrás: www.lg.com)

 „Legszebb klímák otthonainkban” rovatunkban is foglalkozunk a márkával.

Figyelmetekbe ajánlanám az ArtCool szériát, amelyeknek a design az erőssége. Amennyiben felkeltette érdeklődésetek, bizalommal kérjétek segítségünket.

Cikkeinkben az összes Magyarországon megtalálható klíma márkát befogjuk Nektek mutatni. Kövessetek minket, nehogy lemaradjatok, akár egyről is.


 Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

  • 2021.03.10., Szerda
  • 1693

Címkék

Korábbi vélemények - 1

Simai Ferenc

" Most akarok klímát vásárolni és nagyon LG -n gondolkodom. LG Silence Plus 12SQ 3.5 KW. ezért is tetszett a cik "

2021.04.03. 17:40, Szombat

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :