Keres

Mire valók a szűrők a klímában? 1. rész

Mi is az a Cold plazma szűrő?

 

Hallott már a Cold plazma szűrő előnyeiről? Ha sorra vennénk azokat a megbetegedéseket, amelyek napjainkban egyre többeknél jelentkeznek, akkor az allergia garantáltan előkelő helyet foglalna el. Nem csak a pollen, de a házi poratka is sokak számára okoz problémát, ellenük védekezni pedig korántsem egyszerű. De mégis mi a helyzet akkor, ha a lakás belső mikroklímájáról van szó? Törvényszerű, hogy a kinti allergén tényezők bent is kifejtsék hatásukat? A klímahasználat során gyakran felmerül ez a kérdés, s a gyártók is igyekeznek úgy alakítani készülékeiket, hogy azokkal a káros tényezők mind kiszűrhetőek legyenek. Kifejezetten ezt a célt szolgálja a Cold plazma szűrő, mely mind több készülékben kap helyet. A megoldás rendkívül hatékony technológiát takar, aminek segítségével megszabadulhatunk a vírusoktól, baktériumoktól és mindazoktól az allergiát kiváltó tényezőktől, melyek sokunk számára okoznak problémát. Az ionszűrőnek köszönhetően az allergiás és légúti megbetegedéssel küzdő betegek is gond nélkül használhatják a klímát.

 

A Cold plazma szűrő működési elve

 

Bizonyos klímákba beépített Cold plazma szűrő eredményesen veszi fel a küzdelmet a cigarettafüsttel, a kellemetlen szagokkal, spórákkal, atkákkal és a különféle allergénekkel. A berendezés olyan ártalmatlan komponensekre bontja ezeket, mint az oxigén, a víz, a nitrogén és a szén-dioxid. Már rövid időn belül csökken a levegőben levő allergének koncentrációját, így az ingatlanok belül garantáltan tiszta és egészséges levegő fogadja az ott tartózkodókat. Látható tehát, hogy a plazma szűrő egészen másfajta szűrést biztosít, mint a hagyományos szűrők, melyek mindössze a környezetben levő szennyeződéseket szűrik ki. Ez a légtisztítási mód még a legapróbb vírusokat és baktériumokat is kiszűri, sterilizáló hatással bír. Nem véletlen választják gyakran műtőkben és orvosi rendelőkben is, hiszen hatékonyságához és megbízhatóságához nem férhet kétség.


Egyre gyakoribbak az allergiás megbetegedések

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen jelentkeznek háziorvosuknál allergiára utaló tünetekkel. A megfelelő vizsgálatok elvégzése után kiszűrhetőek az egyes allergiát okozó faktorok és fény derülhet arra, hogy mi váltja ki a kellemetlen panaszokat. Mindenki más és más tünet együttessel bír, de a szemviszketés, könnyezés és eldugult orr éppen úgy sokaknál jelentkezik, mint például a torokváladék jelentette problémák. Ezek akár az egész közérzetre rányomják bélyegüket, így korántsem mindegy, hogy sikerül-e legalább a klimatizált helyiségekből kiszűrni a problémás tényezőket. A Cold plazma szűrő további nagy előnye az is, hogy a vírusokat és baktériumokat is kiszűri a levegőből. Ennek számos pozitívuma van akkor, amikor influenzaszezon van, vagy valamilyen egyéb járvánnyal kell megküzdeni.

 

Szűrőelemek az egészséges levegő szolgálatában

 

A klímaberendezésekbe beszerelt szűrők több szinten keresztül szűrik ki, bontják le a szennyeződéseket. Elsőként a nagyobb szöszöket és szennyeződéseket fogja fel az antibakteriális szűrő. Ezt követően az aktívszén-szemcsés szűrő a háztartási szagokat távolítja el, majd a szerves anyag tartalmú szűrőbetétek küzdenek meg az olyan komponensekkel, melyek egyébként rossz közérzetet okoznának. Vannak olyan nano bio fúziós szűrők, melyek bio enzimeket tartalmaznak és a baktériumokat bontják le sejtmagi szintig. Míg a hagyományos szűrők csak a sejtfalat inaktiválják, addig a korszerű megoldások teljesen sterilizálnak, vagyis a baktériumokat maximálisan elpusztítják. A plazmaszűrők ezen felül a házi atkákat, az állati szőrt, a baktériumokat, a vírusokat, a polleneket és a füstöt is teljes egészében kiszűrik. Látható tehát, hogy a leginkább korszerű megoldásnak egyértelműen a Cold plazma szűrő bizonyul, mely mellett nem véletlenül teszik le egyre többen a voksot.

  • 2017.08.30., Szerda
  • 8678

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :