Keres

Mi befolyásolja leginkább a klíma árak alakulását?

Klímavásárlás előtt áll, de nem tudja, hogy pontosak milyen tényezőktől függnek a klíma árak? Szeretne spórolni, de nem akarja feláldozni a minőséget? Prémium márkát szeretne vásárolni? Cikkünkből választ kaphat kérdéseire!

Egy komolyabb háztartási berendezés megvásárlása és beszereltetése előtt érdemes mindig kutakodni, hiszen az elmúlt évtizedek komoly változásokat hoztak a piaci szokásokat illetően. A klímaberendezés megvásárlásánál érdemes egy kicsit úgy gondolkodnunk, mintha valamilyen szolgáltatás megrendelését terveznénk: nem csupán magára az eszközre van szükségünk, hanem számolni kell a beszereltetéssel, a háttérrel és az ajánlott rendszeres karbantartási opciókkal, illetve költségekkel is.

Ez a fajta megközelítés azért fontos, mivel sajnos sokan vásárolnak általánosabb célú boltokban és áruházakban kapható olcsó klímaberendezéseket. Ezek gyakran rosszabb minőségük miatt a későbbiekben nagy eséllyel fogják komoly fogyókúrára kényszeríteni tulajdonosuk pénztárcáját vagy bankszámláját. Egy ilyen eszköz esetében problémás ügyintézésre, értéktelen garanciális lehetőségekre, illetve nem létező szervízháttérre és alkatrész-ellátásra kell számítani! Érdemes spórolni és várni egy akciódúsabb időszakra, így beleférhet a költségvetésbe egy jóval megbízhatóbb, középkategóriás eszköz is.

A klíma árak meghatározó tényezőit mi négy pontba választottuk szét.

a klíma árak befolyásoló tényezői
 

A klíma árak elsődleges befolyásolója a márka 

Nagyban befolyásolja a készülék árát az, hogy mennyire komoly brand áll mögötte, illetve hogy a gyártó milyen disztribútori és szervízhálózattal van jelen hazánkban. Egy magas színvonalú, népszerű és stabil hátterű márka termékeinél

  • - komplexebb és kedvezőbb garanciafeltételeket kaphatunk,
  • - könnyen találhatunk hozzá karbantartáshoz és javításhoz értő szakembert,
  • - pótalkatrész-igény esetén pedig nagy valószínűséggel záros határidőn belül hozzájuthatunk a szükséges eszközhöz.

 

Gyártási ország

A berendezések közül értelemszerűen a japán márkák a legdrágábbak. Ezt követik a koreai és - meglepetés! - a kínai gyártók termékei. A kínai gyártók jelentős része komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a nemzetközi piacra gyártott termékeiket ne csupán jutányos áron tudják eladni, hanem megfelelő hátteret és minőséget is tudjanak biztosítani velük. Ennek a színvonal javításnak köszönhető, hogy jelen pillanatban a klímapiac vezető gyártói Kínából származnak. Természetesen kaphatóak olcsóbb, gyengébb minőségű berendezések is, amelyek itt készülnek, de kis utánajárással és kutakodással könnyen ki lehet szűrni a jobb gyártók minőségi standardjeit el nem érő, kevésbé megbízható készülékeket.

 

Felszereltség és kialakítás

Minél több extrát, szűrőt és funkciónál kínál egy klímaberendezés, annál magasabb árra számíthatunk. Az egy kültéri és egy, vagy több beltéri modulból álló split klímákból a piacon már csak inverteres típusokat találhatunk. Az inverternek nevezett eszköznek köszönhetően a készülékek dinamikus módon képesek szabályozni működésüket. A régebbi modellek kompresszora csupán ki- és bekapcsolt állapotot ismert, ez nem volt optimális. Az inverter nem csak effektívebbé teszi a klímák működését, hanem sokkal gazdaságosabbá is teszi őket.

A klímaberendezések extrái között találhatjuk a manapság egyre népszerű extra légszűrő lehetőségeket, amelyekkel az adott légtérben megtalálható kórokozókat vagy kellemetlen illatokat távolíthatjuk el. Nem ritkák már az úgynevezett okos, vagy smart klímák sem, amelyek olyan extra kényelmi funkciókat biztosítanak, mint például a wifin keresztül történő távvezérlés lehetősége is, amelynek köszönhetően mobiltelefonunkkal is ellenőrizhetjük, illetve megváltoztathatjuk a beállításokat.

 

A megrendelés ideje

Nagyon fontos, hogy a klímaberendezés vásárlására és beszereltetésére az év megfelelő szakaszában kerüljön sor, ezért érdemes a kutakodást, érdeklődést már jóval korábban megkezdeni. A klíma vásárláshoz a nyári időszak a legrosszabb, hiszen ilyenkor a szerelőknek rengeteg munkája van, így a cégek listaáron dolgoznak és ritkábbak a kedvezmények is. A téli időszak viszont jóval kedvezőbb lehet számunkra! Ilyenkor a szakemberek kevésbé vannak leterhelve, ennek köszönhetően pedig gyakran adnak kedvezményeket is.

Végszóként márkákat ajánlanánk két különböző kategóriából. Az ár/érték arány győztesei a hazai piacon a Gree és a Midea brandek termékei. Ezekről általánosságban elmondható, hogy elérhető ár mellett nyújtanak megbízható, effektív működést. A sok extrát biztosító prémium termékeket keresők számára a Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu és Panasonic márka berendezéseit javasoljuk. A márkákkal kapcsolatos teljes cikkünket ide kattintva olvashatja el.

klíma árak


 Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

 

  • 2021.05.11., Kedd
  • 3845

Címkék

Korábbi vélemények - 1

sumitihomelen

" We offer loans at affordable interest rates from 2% for personal loans and business loans with flexible repayment terms of up to 25 years. For more information about this offer please (WhatsApp) number +918131026914 sumitihomelend@gmail.com Mr. Damian Sumiti for more information if you are seriously interested "

2023.10.17. 16:19, Kedd

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :

Keressen cikkeink között :

Kapcsolódó hír :

Legolvasottabb hír :