Keres

Okos Klíma, azaz mire jó a WIFI elérés?

Mai világunkban egyre jobban megszokott jelenség, hogy próbálnak minél több eszközt úgynevezett okos technológiával készíteni. Közel tíz éve már annak, hogy az egyik tech cég bemutatta forradalmi termékét az okostelefont, amiről nyugodtan kijelenthetjük, hogy megváltoztatta a körülöttünk lévő világot. És jöttek a kistestvérek, okos óra, okos karkötő, okos mosógép, sőt az egyik gyártó már kínál komplett okos háztartást is, aminél az okostelefonunkra telepített alkalmazás segítségével irányíthatjuk a különböző háztartási eszközeinket, mint pl, a hűtőt.  

Természetesen erre a technológiai lehetőségre a klímagyártók is ráharaptak, szinte alig van olyan gyártó aki, nem kínál Okos Klímákat, amik WIFI eléréssel rendelkeznek.


Pár szó arról ,hogy mire is jók egyáltalán a WIFI-s klímák.

Már évekkel ezelőtt megjelentek a magyar piacon is a WIFI vezérlésű klímák. Jelenleg két fajta változatban találhatóak meg , a wifi modullal alapból felszerelt vagy az utólagosan wifi eléréssel beépíthető légkondik. " A 2016-os év eladási mutatói egyértelműen azt támasztják alá, hogy egyre jobban keresettek a Wifi-s Klímaberendezések"- nyilatkozta oldalunknak M.Csaba, az egyik online klíma szakáruház tulajdonosa.

Mi is az a a Wifi-s klíma?- Berendezésünket egy alkalmazáson keresztül tudjuk okos telefonnal, táblagéppel vagy számítógéppel irányítani.


A legáltalánosabb eset az, hogy a telefonunkra letöltjük az alkalmazást. A megfelelő beállítások után, amik gyártótól függően eltérhetnek, összehangoljuk, azaz párosítjuk a telefonunkat és a klímánkat. A sikeres beállítások után már tudjuk is vezérelni a berendezésünket, helyben vagy akár távolról is.


Helyi eléréssel tulajdonképpen a légkondi távirányítóját tudjuk kiváltani-

Nagyon fontos megjegyezni azt, hogy pontosan mit is tudunk a programunkkal beállítani, ez egyrészt függ a wifi-s klíma tudásától másrészt pedig az alkalmazástól, vagyis lehet, hogy sokkal több mindent bebírunk állítani az alkalmazással, mint a távirányítóval, de az is előfordulhat, hogy nem.

Persze a gyártók törekednek arra, hogy ha már "okosan" vezéreljük a berendezésünket, akkor legyen is értelme, ne csak az alap beállításokat tudjuk ily módon állítani. Például a világ egyik legnagyobb gyártójának programja még arra is képes, hogy a zajszint alapján szabályozza a készüléket. Ezeknek az extra dolgoknak érdemes utána járni a vásárlásunk előtt.


Távoli elérés funkcióját tekintve már sokkal érdekesebb

A wifi-s klímánkat bárhonnan tudjuk vezérelni. Ez sok esetben nagyon jól jön. Gondoljunk csak bele, a nagy melegben indulunk haza a munkahelyünkről, fogjuk a telefonunkat és elindítjuk a klímánkat az alkalmazásunk segítségével. Vagy például elindulunk nyaralni és az úton végig azon gondolkozunk, hogy mit hagytunk bekapcsolva, a wifi-s klímánkat azonnal letudjuk ellenőrizni és adott esetben kikapcsolni.


A technika fejlődését úgy sem lehet megállítani, ezért nekünk meg kell találnunk mindenben a pozitívat és ötletesen felhasználhatót.-Úgy gondolom, hogy a wifi-s klímákban ezt nem nehéz :)

  • 2016.12.09., Péntek
  • 13198

Korábbi vélemények - 1

Kovács István

" Én nem létom azokat a biztosítékokat ami szerint a saját klimámat csak magam tudom majd kezelni és egy vicces kedvű script kiddie meg nem. Egyáltalán mely porto(k)at kell beengedni a tűzfalon. A WiFi-t hogyan helyezem DMZ-be? A wifi modul külön áramkörön van? Vagy a WiFi-vel együtt a klima is standby-ban van folyamatosan? "

2023.06.07. 17:14, Szerda

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :