Keres

A legjobb klíma márkák

Mi a jó klímamárka ismertetőjele? Mire ügyeljek? Melyek az ajánlott és megbízható márkák? Cikkünk ezen kérdések megválaszolásával foglalkozik.

Korábbi cikkeinkben már említettük, hogy mennyire fontos dolog jól megválasztani a vásárolni kívánt klímaberendezés márkáját. Egy drágább eszköznél manapság szolgáltatásszerűen kell gondolkodni a beszerzés kapcsán, hiszen a későbbiekben az üzemeltetéshez folyamatos szakszerű karbantartásra és esetleges javításokra is szüksége lesz. Ehhez könnyen érvényesíthető, hosszú időre szóló és valódi értéket képviselő garanciát, a márkát és típusokat ismerő szerelőket, illetve megfelelő alkatrészellátást kell biztosítani, ami direkt vagy indirekt módon összefügg egy adott márka színvonalával is. A magasabb színvonalat képviselő márkáknál gyakran nem csak forgalmazói, hanem gyári garanciáról is beszélhetünk. Egy jó márkához megfelelő disztribútori és szervízhálózat is rendelkezésre áll, hiszen ezeknek köszönhetően az elromlott berendezések záros határidőn belül gyári vagy jó minőségű utángyártott alkatrészeket kaphatnak megfelelő áron, és a javításokat is el tudják végezni a szükséges ismereteket megszerzett szerelők (mert bizony minden típusnak vannak sajátosságai). Íme, az ajánlott márkák listája:

 

a legjobb klíma márkák

 

Daikin

A hazai piacon kapható Daikin klímákat két csoportra lehet osztani:
- belépőkategóriás termékeik nem Japánban készülnek és minőségük is alacsonyabb színvonalat képvisel
- közép- és felsőkategóriás termékeik elérhető áron nyújtanak prémium minőséget

A közép- és felsőkategóriás termékeikről sugárzik a japán precizitás. A márka évtizedek óta jelen van a légkondicionálók piacán, hazánkban a kilencvenes években jelent meg. A hazai vásárlók között is rendkívül népszerű márkának számít, mert bár a gyártó termékei általában magasabb árfekvésű eszközök, rendkívül megbízhatóak, üzemeltetési költségeik a gazdaságos energiafelhasználásnak és magas működési hatásfoknak köszönhetően alacsonyak, ráadásul a berendezések számos extra funkciót kínálnak a vásárló komfortérzetének növelésére. A Daikin nem csupán inverteres split klímákkal, hanem más, ipari és kereskedelmi célú berendezésekkel is jelen van a hazai piacon.

 

Fujitsu

A Fujitsu szintén egy klasszikus japán márka, amelynek termékei a Daikinhoz hasonlóan drágább, de szintén gazdaságosan működő, jó minőségű és rendkívül legbízható klímaberendezések. A gyártó remekül kiépített szervízhálózattal rendelkezik hazánkban, ráadásul értékes garanciát biztosítanak készülékeikhez. 

 

Gree

A Gree a költséghatékony megoldások mestere, hiszen a gyártó elérhető áron kínál magas színvonalú, kiváló ár/érték arányú légkondicionáló berendezéseket. A kilencvenes években indult aprócska cég mára a világ egyik legnagyobb klímagyártójává nőtte ki magát, amelyet bizonyít, hogy már kilenc gyárkomplexummal rendelkezik (ezekből hét Kínában található). A Gree népszerűsége hosszú ideje töretlen a hazai piacon, ahol a vezető márkák közé tartozik. Magyarországon nem csupán lakossági inverteres klímaberendezéseket, hanem komolyabb ipari és kereskedelmi berendezéseket, hőszivattyúkat és VRF rendszereket is forgalmaznak. A márka hűtő fűtő klíma kategóriában futó termékeiről itt írtunk.

 

Midea

A Midea a nyolcvanas években indult szintén apró üzemként, azonban rövid idő alatt komoly terjeszkedést bemutatva hatalmas háztartási berendezésgyártóvá vált. Klímaberendezéseik közkedveltek hazánkban, korábban piacvezető is volt a sokféle berendezést kínáló márka.

 

Mitsubishi Electric

A prémium minőségű termékeket kínáló márkát hazánkban leginkább kereskedelmi célú berendezései (különböző split készülékek, VRV rendszerek), illetve hőszivattyúi miatt keresik a vásárlók.

 

Panasonic

A Panasonic kapcsán az emberek először általában nem a klímaberendezésekre gondolnak, pedig a gazdag múlttal bíró márka már az ötvenes években megjelent ebben a piaci ágazatban. Termékei hazánkban is kelendőek, inverteres mono- és multisplit készülékekkel, ipari mennyezeti és oldalfali berendezésekkel, különböző hőszivattyúkkal, ECOi VRF-rendszerekkel és egyéb kiegészítő eszközökkel is jelen vannak Magyarországon.

 

Toshiba

A Toshiba régi nagy márka, amelyhez a dinamikus szabályzást biztosító és energiafelhasználás szempontjából hatékonyabb inverteres technológia köthető. Itthon rendkívül széles termékpalettával vannak jelen.

inverteres klímaberendezés


 Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

 

  • 2018.03.14., Szerda
  • 40305

Címkék

Korábbi vélemények - 1

Czelnai Laszlo

" 3.5 os GREE KET DARAB BESZERELVE < MIJEN ARON KINALJAK ? "

2019.04.19. 08:12, Péntek

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :