Keres

A legjobb mobil klíma

A mobil klíma első hangzásra nagyon hasznos és praktikus berendezés, azonban ha pontról pontra megismerjük és végig vesszük, hogy miért is oly előnyös, akkor eldönthetjük magunknak, hogy kell, avagy sem az adott termék. Lássuk, hogy mik is a főbb kérdések, melyek felmerülhetnek egy mobil klímaberendezés beszerzésénél. 

Mi az a mobil klíma? 

Első ránézésre egy nagy műanyag doboz, ami az alján fel van szerelve kerekekkel, hogy könnyen hordozható legyen. Árammal működik és próbálja megközelíteni a fix, falra szerelendő klímák teljesítményét, melyet egyes komolyabb termékek tudnak is produkálni. Viszont vegyük át kicsit mélyebben… 

 

 

Mitől ’mobil’, a mobil klíma és mik az előnyei? 

Igen, a legfontosabb, hogy viszonylag kicsi, könnyű, vannak kerekei és át lehet könnyedén vinni egyik helységből a másikba. Ez akkor nagy segítség nekünk, ha például a szobánkból a garázsba/műhelybe lemegyünk ahol néhány órát dolgozunk, és azért nem akarunk beszerelni egy állandó, nagy teljesítményű klíma berendezést. Ebben az esetben csak az áramfogyasztással kell számolnunk és valóban praktikus tud lenni – csak ott és akkor használjuk, amikor szükség van rá! 

 

Esetleg vannak hátrányai is? 

Nos, igen. Az elsődleges pont, hogy nem érik el a fali nagy klímák teljesítményét hűtésben. Persze ezt senki sem várja el, hogy egy jóval olcsóbb és kisebb termék a nagy testvérének a szintjén működjön, de a különbség sokszor nagyon számottevő! Ezen túl általában hangosak is, ami nem kis szempont szintén, valamint az áramfogyasztásukat sem lehet figyelmen kívül hagyni. Illetve még valami: a legtöbb mobil klíma a kiválasztott vizet (kondenzvíz) külön tartályba gyűjti, amit naponta kell cserélni. További információkat ebben a cikkünkben találhat!

 

Most akkor jó, vagy sem? 

Jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy akkor megéri e a mobil klíma, avagy sem. Szerencsére napjainkban már léteznek olyan fejlett berendezések, amik halkabban, kevesebbet fogyasztanak és a vizet sem kell naponta cserélni. Ezek a termékek általában a prémium kategóriát képviselik így az áruk is magasabb az áruházi modelleknél. 

A Midea kínai alapokra épült, melyet 1986-ban alapítottak, és mára közel 200 országban van jelen a piacon. A Midea márka a magyarországi piacon jelentős szerepet tölt be, kínálatát modern és minőségi eszközök alkotják, melyek rendkívül népszerűek az emberek körében. 

 

Midea MPPD-12CRN1-QB6(J1) minden pontja prémiumkategóriás. A fogyasztása és a hangteljesítményszintje A osztályba sorolt, és a maximális kényelem érdekében infra távirányítóval állítható a hőmérséklet. Párátlanítási képessége pedig 1,2 liter/óra. 

 

A Gree márka a kilencves években kezdte világhódító körútját, a hazai vásárlók körében is rendkívüli népszerűségnek örvend. A gyártó rengeteget tett azért, hogy a márkanév kapcsán jó minőségre, magas színvonalra és kedvező árra asszociáljanak a vásárlók. A Mideához hasonlóan stabil disztribútori hálózattal rendelkezik. (Hogy mitől jó egy klímamárka? Ebben a cikkünkben írtunk róla!)

 

A Gree GPH12AJ-K3NNA1D ugyancsak a felső kategóriás mobil klímákhoz tartozik, és nagyon hasonló a tudás szintje is előző társához képest. Hűtés és fűtés besorolt teljesítménye A osztályú, a fogyasztása alacsony és a működése is nagyon halk. Távirányítóval állítható a szoba másik végéből a helység hőmérséklete és az össz tömege 40kg. 

 

Lehet azonban áruházakban is találni igénynek megfelelő hordozható klímaberendezést. Ezekhez könnyen hozzá lehet jutni, hiszen elég besétálni (általában) a legközelebbi elektronikai nagyboltba, és csupán a raktáron lévő termékek közül választanunk kell egyet. Íme három alap modell: 

  • - ORION OMAC-1690H
  • - Whirlpool PACW9COL
  • - Sencor SAC MT9011C

 

Nem szabad viszont figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy bár ezek árban olcsóbbak a fent említett társaiknál (Gree, Midea), teljesítményben és modern felszereltségben sokszor nagyon alulmaradnak prémium vetélytársaiktól. Külön kiemelendő, hogy ugyan a megvételnél olcsóbb a prémium kategóriához képest, viszont a hosszú hónapok s éveket követően a magasabb fogyasztásnak köszönhetően, nagy valószínűséggel rá fogunk fizetni a legvégén! 

Összegezve a fenti sorokat azt gondolom, hogy a mobil klíma jó választás lehet abban az esetben, ha tényleg ki tudjuk használni a mobilitását a termékünknek. Ez az elsődleges szempont, amit utána a minőség követ. Ha prémium kategóriás mobil klímát választunk, akkor a maradék pontokat egyszeriben ki is pipálhatjuk. Megbízható, halk, modern és felhasználóbará készülékeket kapunk, melyeket hosszú éveken keresztül, biztosan használhatunk! 

 

energiatakarékosság - mobil klíma

  • 2018.05.09., Szerda
  • 19440

Címkék

Korábbi vélemények - 1

Kovács Béla

" Nagyon hasznos hírnek bizonyult! "

2018.06.27. 06:54, Szerda

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :