Keres

Midea

(3 értékelés)
Vélemény

Márkáról

 

A Midea márka története 1968-ban, a kínai Beijiao városában kezdődött. Az alapító He Xiangjian itt alapította meg a kupakok gyártására szakosodott üzemét. A kezdetben két tucatnál is keveset embert foglalkoztató apró vállalkozás hamarosan autóalkatrészek készítésével is bővítette a portfólióját. A Midea márkanevet az 1980-as évek elején vezették be, a vállalat ekkor kezdett ventilátorok gyártásával és forgalmazásával foglalkozni.

A cég 1985-ben jelent meg a légkondicionálók piacán, majd 1990-től kezdve először a Toshibával, később több más japán céggel is üzleti megállapodást kötött, amely folyamatos bővüléssel járt. A következő időszakban a Midea Group az általános háztartási gépek piacán is elkezdett terjeszkedni. Mikrosütők, hűtők, mosógépek jelentek meg a márkanévvel. 

A Midea márka terjedése

A vállalat 2007-től kezdve Kínán kívül is jelen van gyártóként. Az első külföldi Midea gyár Vietnamban nyitotta meg kapuit, majd a cég a Független Államok Közösségének piacát célozta meg egy fehéroroszországi megállapodással. Hasonló szerződések jöttek létre 2010-ben Egyiptomban és a 2011-ben a latin-amerikai térségben. A szerény háttérrel induló vállalat 2013-ban már elképzelhetetlen számokat tudott felmutatni: 100 000 kínai dolgozó, 21 gyár és 260 logisztikai  központ világszerte, illetve 200 ország piacán való jelenlét. 

A Midea korábban piacvezető volt Magyarországon, jelenléte ma is erős. Modern, minőségi eszközeinek köszönhetően népszerű a vásárlók körében. A cég lakossági és kereskedelmi mono-, illetve multisplit berendezésekkel, hőszivattyúkkal, VRF rendszerekkel, fan-coil egységekkel, mobilklímákkal és párátlanítókkal van jelen a hazai légkondiciónáló piacon.

Vélemények, értékelések (2)

Dudás Zsolt

" Minőségi klíma. "

2017.09.26. 18:45, Kedd

Dudás Zsolt

" Ritka a romlás. Sok éve telepítem ezt a klímatípust is. Strapabíró,megbízható. "

2017.09.26. 18:43, Kedd

Véleményt írok Midea márkáról!

Értékelés :