Keres

A legjobb légkondi szerelő

Mi alapján válasszunk szakembert?

 

Ha klímaberendezést akarunk vásárolni, akkor nem elegendő csupán a legjobb eszköz beszerzésére törekedni, hanem megfelelő légkondi szerelőt is kell találnunk, aki akár a készülék egész életútját végigkísérheti. Ez azonban nem egyszerű feladat! Cikkünkben rövid áttekintést adunk arról, hogy milyen tulajdonságokat érdemes keresni egy jó szakemberben, de emlékeztetőül a jó klímaberendezések kiválasztásához tartozó fő tényezőket is megemlítjük.

 

 

 

A klímaberedezések kiválasztása

Cikkeinkben négy fontos tényezőt szoktunk kihangsúlyozni a klímaberendezések kapcsán:

  • - A legfontosabb a márka, mert ez részben magának a terméknek a minőségéről, részben pedig a magyarországi kereskedői- és szervízhálózat kiépítettségéről is árulkodik. Hiába tűnik ideálisnak és olcsónak egy készülék, ha hiba esetén nincs, aki megjavítaná, vagy nem kapható hozzá pótalkatrész...
  • - A gyártás helye is sokat jelent. A vezető márkák a Távol-Keletről származnak, általában Japánból, Dél-Koreából vagy Kínából. Rengeteg olyan gyártót találhatunk, aki kiváló minőséget tud biztosítani megfelelő háttérrel és költséghatékony árcímkével. 
  • - Funkciók és felszereltség: Az szinte biztos, hogy csak többé-kevésbé intelligens és dinamikus vezérlésű inverteres klímákkal fogunk találkozni, ha split légkondit keresünk. Ezen túl hihetetlen mennyiségű extra funkcióból válogathatunk, de erre rájönnek még a különböző teljesítményértékek is, ezért nem árt, ha egyeztetünk egy szakemberrel is a szükségleteink kapcsán. Sajnos az elhúzódó tél miatt még mindig aktuális téma a fűtés, amelyre jó alternatívát jelentenek az egyre jobb hatásfokú, költséghatékony megoldást kínáló hőszivattyúk. 
  • - Beszereltetés és karbantartás: nagyon fontos észben tartani, hogy a klímaberendezések folyamatos karbantartást igényelnek. Felgyülemlik a por és a szösz a belsejükben, eltömődnek a szűrők, a páralecsapódás miatt elszaporodnak a baktériumok... nem csak kellemetlen, hanem egészségre veszélyes dolgok is ezek. A beszereltetést és a karbantartást mindig olyan időszakban kell intézni, amikor a szerelő biztosan ráér!

 

 

Ki a jó légkondi szerelő?

És hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe a légkondi szerelő kiválasztásánál? Bizonyos értelemben véve itt könnyebb dolgunk van, hiszen nagyjából azonos tényezőkről van szó, mint más, jelentősebb befektetéssel járó vásárlások és javíttatások szakembereinél. 

  • - Listánk első eleme kapcsolódik az emlékeztető utolsó pontjához, ugyanis nem mindegy, hogy az év melyik pontján keressük meg a szakembert. A nyári időszakban a leginkább leterheltek a vállalkozók és a cégek, mivel mindenki ilyenkor akarja az évi rendes karbantartást, vagy éppen az új eszközök beszerelését elvégeztetni. Értelemszerűen ilyenkor hosszabb a várakozási idő minden feladat kapcsán. A téli, vagy az átmeneti időszakokban nagyobb eséllyel sikerül gyorsan elintézni a klímaprojektet, ráadásul még akár olcsóbb áron is megkaphatjuk a szolgáltatást.
  • - Szintén az időhöz kapcsolódó dolog, hogy a szakember mekkora csapattal, illetve milyen felszereléssel dolgozik. A klímaszerelés bonyolult dolog, ezért egy profin felszerelt műhely, illetve egy nagyobb csapat a javítási, vagy beszerelési munkafolyamatokat gyorsabban és jobb minőségben végre tudja hajtani, mint egy könnyebben leterhelhető, egyéni vagy páros vállalkozás.
  • - Az utolsó időtényezőhöz kapcsolódó dolog a választott légkondi szerelő utazási ideje. Itt a kiszállások díja anyagi szempontból sem mellékes.
  • - Az eszközre, illetve az elvégzett munkára adott garancia rendkívül fontos a mai világban, hiszen egy klímaberendezés meghibásodása súlyos költségeket jelenthet, hiszen a javítási munkálatok mellett még a drága pótalkatrészeket is ki kell fizetni.
  • - A rendkívül fontos éves műszaki ellenőrzés és tisztítás kapcsán a legjobb lehetőség egy karbantartási szerződés megkötése, amellyel rengeteg keresgélést és pénzt spórolhat meg. 

És hogy mégis hogy találhat megfelelő embert a munkára? Keressen a Klímatipp oldalán! Rengeteg klímaszereléssel és beszerzéssel foglalkozó szakembert találhat adatbázisunkban lakhelye közelében.

 


 

Ha profi szakembert keres Budapesten, kattintson ide!

  • 2018.03.21., Szerda
  • 3974

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :