Keres

Japán elektronikai márkák a klímapiacon

A magyarországi vásárlókban a japán elektronikai márkák kapcsán az a kép él, hogy termékeik strapabíróak, gazdaságosak, megbízhatóak és… a legtöbbször nem olcsóak. Ebben a tradicionális gondolatban sok igazság van, hiszen a szigetországi gyártók általában igen magas minőségi elvárások szerint dolgoznak és dolgoztatnak. Következő cikkünkben japán klímamárkákat mutatunk be.

De mitől jó egy klímamárka?

Mielőtt azonban belevágnánk, szerepeljen itt egy kis emlékeztető arról, hogy mik a legfontosabb tényezők egy jó klímamárka esetében!

 

Kiépített forgalmazói és szervízhálózat

Bármilyen megvásárolt eszköz esetében felmerülnek karbantartási feladatok (legalább évente egyszer), ha pedig elromlik, pótalkatrészre és megfelelő tudással rendelkező szerelőre, szakszervízre is szükségünk lesz. Egy jó márka esetében ezen tényezők biztosítása nem jelent problémát.

 

Gyártási ország

Bármilyen elektronikai eszköz esetében elmondható, hogy az adott eszköz megbízhatósága nagyban függ a származási országától. A klímapiacon a tradicionális japán márkák legnagyobb kihívói Kínából származnak: ezek a cégek rengeteget költenek kutatásra, fejlesztésre és a minőségi színvonaluk növelésére. Ilyen például a Gree márka.

Természetesen a japán márkák esetében is előfordul, hogy külföldön gyártatnak (Japánban az előállítási költségek igen magasak).

 

Garancia

A piacvezető márkák esetében gyakori, hogy nem csupán a forgalmazó, hanem maga a gyártó is garanciát vállal az egyes termékeire. 

 

Mi a probléma a gyöngébb márkákkal?

Egy nevenincs márkával ellátott, rosszabb minőségű készülék megvételkor jó üzletnek tűnhet, hosszabb távon viszont anyagi süllyesztővé válhat. Nem megfelelő garancia esetén a legkisebb meghibásodásért is sokba kerülhet, ráadásul ha elromlik, elképzelhető, hogy egyáltalán nem is lehet hozzá pótalkatrészt vásárolni. A magas meghibásodási arány miatt mindig törekedjünk arra, hogy jó hátterű helyről vásároljunk jó minőségű berendezést!

 

Japán klímamárkák

 

Daikin

A Daikin az egyik domináns klíma brand hazánkban. Közép- és felsőkategóriás termékei prémium minőséget képviselő eszközök, amelyek kiváló ár/érték aránnyal bírnak. A Daikin klímák megbízhatóak, megfelelő karbantartás mellett sokáig problémamentesen üzemeltethetőek, ezért magas áruk ellenére is népszerűek a hazai vásárlók körében.

Magyarországon lakossági és ipari/kereskedelmi berendezésekkel is jelen vannak.

 

Mitsubishi Electric

Kiváló minőségű komplex kereskedelmi/ipari légkondicionálói miatt népszerű márka hazánkban (VRV rendszerek, hőszivattyúk).

 

Toshiba

Rengeteg Toshiba termékkel találkozhatunk a hazai klímapiacon. A modern légkondicionálók számos alapfunkcióját köszönhetjük ennek a cégnek. 

 

Fujitsu

A Fujitsu klímák a Daikinhoz hasonló minőséget képviselnek. Említésre méltó szervízhálózata és kiváló garanciái miatt sokan döntenek termékei mellett.

 

Panasonic

A Panasonic az ötvenes évek végétől van jelen a légkondicionálók piacán, kezdetben apró, ablakba szerelhető készülékek gyártottak. Manapság már széles termékkínálattal képviseltetik magukat a piacon, legyen szó akár hétköznapi split, akár komoly ipari VRV rendszerekről. Hazánkban is népszerű.

 

Hitachi

Hitachi klímával Magyarországon is találkozhatunk, hiszen lakossági split klímaberendezésektől kezdve VRV-rendszerekig szerepelnek termékek a gyártó portfóliójában, viszont nem számít jelentősebb szereplőnek a hazai piacon.

Kép forrása: [link]

  • 2019.04.05., Péntek
  • 2917

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :