Keres

A nagy klíma összehasonlító 3.rész – LEGJOBB PRÉMIUM KLÍMÁK

Klíma összehasonlító sorozatunk következő epizódjában a legjobb prémium légkondikat mutatjuk be. Itt rögtön pontosítanék, hiszen rengeteg klíma márka kínál prémium modelleket. Szinte lehetetlen kiválasztani a 5 legjobbat. Emiatt a cikkben a következő szempontok alapján választottunk. 

  • Legyen minden „vidékről”, azaz Japán, Dél-koreai és Kínai gyártó modellje is. 
  • Az adott márka modellkínálatában, mindenképpen az egyik prémium darabjának kell lennie. 
  • Magyarországon is elérhetőnek kell lennie.
     

Japán gyártók tekintetében volt a legkönnyebb dolgunk, hiszen a Japán klímamárkák hallatán eleve mindenkinek a prémium kategória jut eszébe. Három márkát ragadtunk ki, Daikin, Mitsubishi és Fujitsu

Dél-koreai gyártóknál már nehezebb volt a dolgunk. A pár évvel ezelőtt még piacvezető LG-re esett a választásunk a Samsung, Daewoo és Mitsubishi Heavy ellenében.

Hazánkban a kínai gyártók dominálnak manapság. Gree-re került be ebbe a ligába, a  saját kategóriáján túl elindított Prestige modell kínálata miatt. 

Ezt a cikket azoknak ajánljuk, akiknek nem az ár az elsődleges választási szempontja, hanem a minőség.
 

Hogyan is pozícionáljuk a prémium klímákat? Mitől prémium egy légkondicionáló?
 

Abszolút nem luxus, mégis a középkategórián jóval túlmutat. A termék árának kialakításakor számít a márkaérték is, amelyért egy relatív magasabb árat kell fizetnünk, cserébe a gyártók kiemelt figyelmet fordítanak az alapanyagok kiválasztására, az összeszerelés milyenségére. A dizájn nem vész el az „átlagos” között, esetleg színek terén sem csak a fehér jön számításba. A külcsín mellett a belbecs is érvényesül, azaz az esztétikum mögött komoly tudás lapul. Tehát, ezek a gépek nem attól prémiumok, mert ezt írták rá a dobozra. Tapasztalt szerelők és felhasználók véleményei alapján a legjobbak legjobbjai.

Na, de akkor lássuk is, az általunk választott berendezéseket. 

A cikk tematikája mostanra már ismert számotokra. Előbb a klímaberendezések sajátosságait mutatjuk, majd egy táblázatban hasonlítjuk össze a műszaki paramétereket.

 

1. Gree U-Crown Silver és U-Crown Champagne

A világelső klímagyártó két exkluzív színnel (ezüst és pezsgő) is megörvendezteti a vásárlókat. A beltéri rendkívül keskeny kialakítású, valamint a 2,7 és 3,5 kW-os kivitelek esetében szálcsiszolt inox burkolatot kapott.

 

Wi-Fi (2,4 GHz) vezérlés, 3D légáram, Cold plasma szűrő, Távirányítóba integrált hőmérő (I FEEL), 8°C-os temperálás, Extra csendes kialakítás, Dual Stage kompresszor, Fűtés -30°C külső hőmérsékletig, H-tarifa igényelhető, Kompresszor karter és csepptálca fűtés.

 

2. Daikin Ururu Sarara

A Daikin 5 légkezelési technológiát kínál egyetlen készülékben (párásítás, párátlanítás, szellőztetés, légtisztítás, hűtés/fűtés).

Vásárlás: Daikin FTXZ35N / RXZ35N Ururu Sarara ár, Klíma, légkondi árak,  olcsó boltok, akciók

Intelligens szem, 3zónás mozgásérzékelő az optimális légáramhoz, Díjnyertes dizájn, Csendes működés, Folyamatosan tisztuló szűrő, Flash Streamer ionizátor technológia az allergiamentes levegőért.

 

3. Mitsubishi Zen (kifutó termék)

Lapos, arányos forma. Csillogó fekete, csillogó fehér, matt ezüst színekben.  iF Product Design Award kitüntetett.

Mitsubishi Zen MSZ/MUZ-EF50VG 5,0 kW - FreshCool Kft.

Automatikus visszakapcsolás áramkimaradás után, Téli szabályozás, Econo Cool, I Save funkció, Heti időzítés, Automatikus szellőző vezérlés, DC inverter.

 

4. Fujitsu NocriaX

Különlegessége a két oldalán elhelyezkedő légvető ventilátor, amely a helyiségben tartózkodók maximális komfortérzetét biztosítja.

Fujitsu Nocria X12 luftvärmepump | Polarpumpen.se

Kétoldali kiegészítő ventilátoregység, Human sensor, Plazmaszűrő, Csendes kültériegység, Szupercsendes beltéri, Éjszakai üzemmód, Powerful üzemmód, Automatikus újraindítás, Melegindítás, DC inverteres kompresszor és ventilátormotor.

 

5. LG Athena

Keskeny kialakítás, finoman lekerekített forma, stílusos mintázatú beltéri egység.

LG Athena Smart Inverter V - H12AL oldalfali inverteres klíma

Wifi, Energy Control funkció, Fűtés -25°C külső hőmérsékletig, Jet Cool funkció, 4irányú légterelés, Tökéletesen csendes 17dB-es zajszínt éjszakai üzemmódban, Többlépcsős szűrőrendszer, Plasmaster ionizátor Plus.

 

 

És akkor nézzük a fontosabb műszaki paraméterek táblázatba foglalva:

 

Az előzőekben összehasonlított gépek, mind a világ legnevesebb gyártóitól származnak, komoly műszaki tartalommal rendelkeznek. Természetesen, ha úgy gondoljátok, hogy vannak kihagyott, kihagyhatatlan modellek-e témában, jelezzétek nekünk e-mailben, kommentben. Remélem sok össze fog még gyűlni, mert akkor a téma megfog érdemelni még egy cikket 

 


Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

  • 2021.07.25., Vasárnap
  • 14148

Címkék

Korábbi vélemények - 1

sumitihomelen

" We offer loans at affordable interest rates from 2% for personal loans and business loans with flexible repayment terms of up to 25 years. For more information about this offer please (WhatsApp) number +918131026914 sumitihomelend@gmail.com Mr. Damian Sumiti for more information if you are seriously interested "

2023.10.17. 16:17, Kedd

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :

Keressen cikkeink között :

Legolvasottabb hír :