Airwell

(2 értékelés)
Vélemény

Márkáról

Az Airwell márnanév mögött komoly háttér áll. A vállalatot 70 évvel ezelőtt alapította meg Paul Wallet, L'air Conditionné Enterprise-t (ACE) néven, Párizs közelében.

A cég 1950 óta gyárt klíma berendezéseket mind lakossági, mind ipari felhasználásra. Abban az időszakban kezdték el gyártani egyik vezető terméküket, a jól ismert ablakba szerelhető klímaberendezést, amelyet az európai és afrikai piacra szántak.

Az Airwell mérnökei folyamatosan fejlesztik a termékeiket. Az ablak klímák hűtőkörének két részre osztásával hozták létre a split klímát, amelyet elsőként kezdtek gyártani és forgalmazni.

Az Airwell első levegő-víz hőszivattyúja 1979-ből származik, 1982-ben pedig az oldalfali split klímák jelentek meg a márkanévvel. Ehhez kapcsolódik az inverteres technológia is, amelyről az oldal Kisokos menüpontja alatt találhatnak további információkat.

Az 1990-es és 2000-es években az Airwell vállalat folyamatosan terjeszkedett: több franciaországi gyár nyitotta meg kapuit (Tilliéres-sur-Avre-ban és Normandiában), de Olaszországban és Kínában is újabb üzemek létesültek. Emellett nagy figyelmet fordítottak arra is, hogy kiterjedt disztribútori, nagykereskedői hálózatot építsenek ki a világ számos pontján, mint például Spanyolországban, Németországban, Argentínában, Törökországban, Magyarországon és az USÁ-ban.

Az Airwell más vezető márkákhoz hasonlóan több szektorban van jelen:

 - Lakossági célú eszközök: hűtés, fűtés, légtisztítás, párátlanítás
 - Kereskedelmi egységek: egyedi igényű nagyobb rendszerek
 - Ipari megoldások: folyadékhűtők, légkezelők, roof-top berendezések.

A márka hazai jelenléte a 1990-es és 2000-es években jelentős volt lakossági és ipari megoldások terén is, manapság viszont inkább már csak az utóbbi ágazatban találhatók meg termékei.
 

Véleményt írok Airwell márkáról!

Értékelés :

Ajánlott partnereink

Legjobb partnerek az adatbázisban

Az ön helyadatai alapján Önhöz közel eső klímaszerelők.

Kérjük engedélyezze az oldalnak az automatikus helymehatározást, vagy adja meg tartozkodási helyét!
Tartózkodási hely megadása