Keres

Daikin

(4 értékelés)
Vélemény

Márkáról

A Daikin japán multinacionális vállalat, amelyet Akira Yamada alapított meg 1924-ben, Osakában. A cég a légkondícionálók és klímaberendezések gyártása és forgalmazása mellett jelen vannak a vegyiparban is, illetve a védelmi rendszerek, elektronikai és IT eszközök, illetve hidraulikai rendszerek piacán is.

A cég repülőgépek fűtőcsöveinek gyártásával kezdte meg működését, majd hamar bővíteni kezdte a portfólióját. Az ötvenes évektől kezdve egyre jelentősebbé vált a légkondicionálókkal foglalkozó ágazatuk. A hatvanas évek elején jelent meg a cég nevében a Daikin kifejezés, majd 1982-től kezdve fut Daikin Industries Ltd.-ként. 

1969-től kezdve Ausztráliában, 1972-től kezdve pedig Európában is jelen van a vállalat. Az ezt követő időszakban egyre több külföldi üzem, illetve kereskedelmi képviselet nyitotta meg kapuit a Daikin nevével. Számos találmány és innováció köthető (például a VRV / VRF technológia) a gyártóhoz, amely manapság több, mint 150 ország piacán van jelen és több tízezer alkalmazottat foglalkoztat. Az R&D tevékenységek legnagyobb részét Japánban végzik, azonban a legtöbb Európában forgalmazott eszközüket a régióban található gyáraikban szerelik össze.

A Daikin megfizethető árú prémium termékeket kínál. Eszközeik megbízhatósága és praktikus kialakítása legendás, a vásárlók körében Magyarországon is népszerűek. Az itthoni piacon a kilencvenes évektől kezdve van jelen a vállalat, jelenleg számos termékkel képviselteti magát. Többek között lakossági inverteres klímaberendezések, Daikin Altherma levegő-víz hőszivattyúk, Rotex fűtési rendszerek (olaj és gázüzemű kazánok, napkollektoros rendszerek és padlófűtés, levegő-levegő, hibrid és geotermikus hőszivattyúk), légtisztító berendezések, folyadékhűtők, VRV rendszerek, kondenzáló egységek és légkezelő berendezések is szerepelnek a forgalmazott termékek között.

Hírek

A közel egy évszázados múlttal rendelkező vállalat az egyetlen klímapiaci szereplő, amely a gyártás minden lépésében, a termékek értékesítésében és szervizelésében részt vesz. Saját kompresszorokat gyárt és hűtőközeget fejleszt. Gyártóüzemei világszerte 90 helyszínen működnek. Termékei 150 országban kaphatóak.

  • 2021.05.05., Szerda
  • 1518
  • Márka

Címkék

Bővebben

Véleményt írok Daikin márkáról!

Értékelés :