Keres

Ajánló: páramentesítő készülékek

A páramentesítő első hallásra bonyolult rendszernek tűnhet, de a valóság az, hogy nagyon egyszerű gép – és rendkívül hasznos! Köztudott, hogy a betegséget terjesztő gombák elszaporodását is meggátolja, ha a berendezés megfelelően van elhelyezve a lakásban. Lássuk első körben, hogy hogyan is épül fel egy párátlanító eszköz!

A páraelszívó egy olyan elektromos berendezés, amely működésével a levegő páratartalmát csökkenti. A légtérben található párát (vizet) egy a gépben elhelyezett tartályba, vagy a ház/lakás lefolyó rendszerébe vezeti. A felhasználónak csupán annyi dolga van, hogy a kívánt páraszintet beállítja és onnantól kezdve a berendezés azon a szinten tartja a helységet. Továbbá érdemes még tudni, hogy egy átlagos lakás páratartalma 40% és 60% közé esik. 

Azonban a megfelelő páraszint beállítása összetett folyamat. Lássunk néhány alap példát, melyeket mindenképpen mérlegelnie kell a leendő felhasználónak. 

 

 

Mekkora készülékre volna szükség? 

Ezt pontosan nem lehet meghatározni mindenki számára, de általánosságban a következő szempontok érvényesek. Nagyobb készülékre van szükség, ha 

  • - a környezet, amibe szánjuk a készüléket nyirkos, nedves

  • - napjában többen is használják a helységet

  • - olyan szobába tervezi a berendezést, mint például: konyha, szárításra használt szoba, fürdő

  • - kettőnél több nyílás van a helység falán (ablak, ajtó) 

 

Mennyire hangos?

Sajnos nem szabad figyelmen kívül hagyni ezt a szempontot sem. Némely párátlanító berendezések hangosabbak lehetnek, melyek adott esetben a személyes nyugalmunkat is zavarhatják. Érdemes szakvéleményt kérni az adott márka zajszintjével kapcsolatban. 

 

Mennyi energiát fogyaszt? 

Manapság már szinte mindegyik páraelszívó rendelkezik takarékos üzemmóddal, ami hosszú távon a pénztárcánkon túl, a környezetünket is védi. Ajánlatos az ilyen, modernebb készülékeket választani a tudatosság jegyében. 

 

Miért jó a párátlanító, miért érdemes használni? 

A legfontosabb tulajdonsága az az egészség megőrzése – amire fentebb már egy mondat elejéig kitértem. A páraelszívó a gombák létezéséhez szükséges nedvességet vonják ki a levegőből, így meggátolják azok elszaporodását, kiújulását az adott helységben. Ez az emberi egészségre káros gombafajta az általános közérzetünket is ronthatja, és számos légúti betegséghez is vezethet. Továbbá a tüdőbetegek számára is kedvező a páramentesítő használata. Ezzel a berendezéssel tehát elsősorban az egészségünket védjük! 

Midea kínai gyökerekkel büszkélkedik, akárcsak a Gree, azonban valamivel korábbra nyúlik vissza a márka eredete. 1986-ban alapították, és mára közel 200 országban van jelen a piacon. A márka Magyarországon jelentős szerepet tölt be, a termékpalettáját a modern és minőségi eszközök jellemzik. 
Az alábbi Midea készüléknek a legfontosabb tulajdonsága, hogy halk, és van benne energiatakarékos mód is. Könnyen mozdítható a maga 12kg súlyával. Ár – érték – minőség arányban ideális választás! 

 

http://www.midea.hu/products/mddg-20den3-qa3-ion-b-paratlanito-20l-nap-cmid001435

 

A Gree márka mára már fogalommá vált a légkondicionáló szakemberek körében. Ez a cég ugyanis a sikertörténetek mintapéldánya; kis vállalatként kezdte Kínában 1994-ben, napjainkra azonban vezető klímagyártó cég lett. Többek között a 2016-os Rio de Janeiroban megrendezett olimpián is jelen voltak. Külön érdekesség, hogy 14 pontos biztonsági és minőségi előírásnak kell megfelelni minden egyes Gree terméknek. A világ több országában és hazánkban is piacvezető márka a légkondicionáló piacon.

A Gree párátlanító, páramentesítő a legjobb választások egyike! A legmodernebb gépekről van szó, és a biztonság, minőség nagy prioritást élvez ezeknél a termékeknél. Olyan komfortos kiegészítőkkel rendelkezik, mint például az időzítő, öndiagnózis, tele víztartály riasztás, szűrő tisztítás emlékeztetése vagy a digitális kijelzés. Ezen párátlanító termékek mindegyike a prémium kategóriába sorolandó! 

 

A Gree Daisy GDN20AW-K3EBA1A (itt érhető el a gyártó hazai honlapja) egy 28 négyzetméteres helyhez ajánlott és 20L/nap teljesítménnyel dolgozik, 220-240 V fogyasztással.

A Gree Daisy GDN40AW párátlanító pedig az előző termék nagytestvére. A teljesítménye 40L/nap, ugyanolyan fogyasztással pörög mint a kistestvére és 46-55 négyzetméteres helységbe ajánlott. 

 

A Trotec egy német cég mely több évtizedes múlttal és tapasztalattal rendelkezik a páramentesítés piacán. Minőségi termékeket gyárt, melynek köszönhetően e piacon Európa egyik legismertebb márkája lett. Ezt a kiemelkedő pozíciót a vásárlók elégedettségével és a termékek minőségével szerezte meg. 

Ennek a márkának az itt bemutatott előnye elsősorban a designja és a mérete. Ez a párátlanító készülék (https://lpv.hu/paramentesitok/paratlanito-kis-lakas) nagységrendileg 15 négyzetméter helységbe tökéletes, 10L/nap a teljesítménye és a védjegye a német design.  

 

  • 2018.04.22., Vasárnap
  • 4759

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :