Keres

Körös-parti Luxus – természet és a kényeztetés, itt bizony nem luxus.

Korábbi cikkeinktől kicsit eltérően, egy saját szemszögű betekintést szeretnék adni Nektek.
 

A történet nem nyúlik vissza a 90-es évekbe, amikor még „minden más volt”, 

Jó barátom meghívásából jutottam el erre a pazar, meghitt és energetikai megoldásokat felsorakoztató minimetropoliszba. Elsőre lenyűgözött, amikor vendégül látott e festői helyen. Kis túlzással azóta is erről mesélek mindenkinek. A táj, a közeli városok, az idegenforgalmi és turisztikai elemei, a fényűző luxusapartmanok és azok végtelen tárházat kínáló szolgáltatásai, egyszerűen megszállottjává lettem. Így, Én minden évben visszamegyek!

Körös-part, aki ismeri az tudja, aki tudja nem biztos, hogy ismeri. Személyes ajánlásom, keressétek fel, próbáljátok ki, idén is biztos lesz lehetőségetek rá, persze szabad helyek függvényében.

A Holt-Körös 29 km hosszú partszakaszával meghatározó eleme a tájnak és a környék hangulatának. Ez a több mint, 200 hektáros vízfelület rengeteg vízparti kikapcsolódást is nyújt az idelátogatóknak: 

Legyen szó horgászatról, fürdőzésről, hajókirándulásról, vízparti vendéglátásról, csónakázásról, túrázásról vagy telente a befagyott holtág korcsolyapályájáról, mindenki megtalálja, ami neki kell.

Viszont, ami személy szerint engem magával vitt, az az iszonyú mérnöki precizitással megálmodott apartmanok és annak energiatudatos kivitelezése.

Nem túlzok, amikor azt mondom, minden varázslatos. Viccesen mondhatnám, hogy ez a magyar-Miami, persze itt nincs mindig meleg és a páratartalom is elviselhető, de ezen sokat dolgoznak az apartman tulajdonosok.

Mivel az egész rész természetvédelmi terület, így nem minden telekre igaz az összközműves jelző, vagy nem minden telken megoldható, az összközművesítés. De szerencsére, ennek nincs is létfontossága, hiszen az ott felsorakozó újdonságok hada, mind a kényelmet és a zöld szemléletmódot biztosítják.

A legtöbb ingatlan, napelemmel, klímával, jakuzzivalmedencével, hőszivattyúval és szaunával felszerelt.

Jól hangzik, igaz?!

 

 

Ezek mellett a legújabb és legkorszerűbb építési megoldásokkal rendelkeznek. Az, hogy gyakorlatilag energetikai szempontból a legtöbb álomnyaraló passzívház besorolású, rengeteg bosszúságtól óvja meg az odalátogató vendéget és az üzemeltetőt is.

Gondoljuk csak át, a napelem által összegyűjtött energiát, a klíma és a hőszivattyú is fel tudja használni. Míg klímával az épület hűtését-fűtését is megoldják egészévben, addig a kiépített H-tarifás rendszer, a költségtakarékosságot is biztosítja a téli fűtési időszakban. A passzívház minősítéssel, a megtermelt energiát nem pazarolják el, így a lehető leggazdaságosabb és legkényelmesebb üzem, ami egész évben komfortot szolgáltat.

Na de, mi van még?!

Medence és jakuzzi, ami télen is fűtött…

Huhhú…

 

 

 

 

Kérdezhetnénk, hogyan?!

Bizony hőszivattyúval. Egy jól leméretezett medence-hőszivattyú, kellemes hőmérsékletet tud biztosítani a használói számára. A medencék jól szigeteltek, fedettek, így a lehető legkevesebb energia vész kárba.

A napelem által összegyűjtött energia szinte állandó felhasználása is megoldott, hiszen kevés olyan dolog van, amit ne lehetne ezzel működtetni.

Beltérben az indukciós főzőlapok, óriási LED TV-k és akár hőszivattyú által megtermelt meleg víz is, mind az új reformos elvárásoknak tesz eleget, vagy még azon is túl!

A közelben Békésszentandrás, mely rendkívüli kézműves söreiről is híres és Szarvas városa, ahol a Mini-Magyarország, az arborétum, a Vizi Színház is szívesen fogadja az oda vágyókat. A gasztronómiai élvezet szerelmesei is jó helyen járnak, bőséges választék érhető el, akár séta távolságban.

Szóval, ha úgy érzed, szeretnél e végtelenben gyönyörködni, technikai megújulást is magában rejtő helyre ellátogatni. Csak ajánlani tudom!

Rengeteg oldal foglalkozik a tájegység bemutatásával, egy kis odafigyeléssel a legjobb, bármely évszakban elérhető pihenést tudja kínálni. Légy részese Te is!


 Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

 

  • 2021.03.26., Péntek
  • 291

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :