Keres

Ne várja meg, hogy izzadjon! Gondolkozzon időben!

Ne várja meg, hogy izzadjon! Gondolkozzon időben!

Miért fontos időben megvásárolnunk és felszereltetnünk az inverteres klímánkat?


Szeretné, ha idén végre a klíma előnyeinek köszönhetően kellemes hőmérséklet fogadná otthonában még a nyári hőség idején is? Az elmúlt évek nyarai egyértelműen bebizonyították, hogy gyakran nem éppen éghajlatunkra jellemző hőséggel kell megküzdenünk. Nem véletlen, hogy ma már a legtöbb ingatlanban nélkülözhetetlen a klímaberendezés használata. Sokan vannak, akik kifejezetten a 40 fok környéki hőmérséklet hatására döntöttek úgy, hogy otthonukat a megfelelő készülékkel szereltetik fel. Következő cikkünkben a klímaszerelés kapcsán adunk tippeket.

 

a klímaszerelés miatt időben kell dönteni

 

Klímaszerelés tavasszal

Megfogadta, hogy vége a hőségtől álmatlanul töltött éjszakáknak? Szeretné, ha hűs szigetként várná otthona még a legnagyobb forróság idején is? Ma már megfizethető áron vásárolhatjuk meg a szükséges berendezést, melynek akár a hideg hónapokban is hasznát vehetjük. A szakemberek azt javasolják, hogy érdemes mihamarabb gondoskodni a klíma beszereléséről, ugyanis gyakran már a tavaszi hónapokban is elviselhetetlen a meleg. Nem ritka, hogy már áprilisban is harminc fok környéki hőmérséklettel találkozhatunk, mely az ingatlan tájolásáról, a falak anyagától és a hőszigetelés minőségétől függően a lakásban akár többnek is tűnhet. Nélkülözhetetlen tehát, hogy már ekkor rendelkezésünkre álljon a klíma.

 

Míg nappal legtöbbször nagy meleg várható, addig a tavaszi éjszakák néha igen hűvösek. Az inverteres klíma nagy előnye, hogy fűtésre is használhatjuk akkor, ha jól jönne egy kis meleg. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a klíma kínálta lehetőségeket tulajdonképpen egész évben élvezhetjük. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy a legtöbben a késő tavaszi hónapokban kezdenek el azon gondolkodni, a klíma mégiscsak nélkülözhetetlen. A szakembereknek rendszerin ekkortájt van a legtöbb megrendelésük, így könnyen előfordulhat, hogy akár heteket is kell a klímára várni. A klímaszerelés általában három-négy órát igénybe vesz, hiszen nem csak a külső és a belső tartóállványt kell elhelyezni, de a megfelelő furatokat és a kábelezést is. Általában többen dolgoznak egyszerre, de még így is több órás munkáról van szó. Világosan látható tehát, hogy az időigényes feladatok felszaporodásával a teljesítési határidő is megnő. Abban az esetben, ha tudjuk előre, az idei nyarat már nem szeretnénk klíma nélkül tölteni, akkor megéri még időben szakemberhez fordulni és megrendelni a kiszemelt márkát, típust.

 

Előzetes felmérés és tanácsadás
 

Könnyen előfordulhat, hogy elsőre nehezen igazodunk el a többféle márka és kialakítás között. A klíma beszerelésének időpontját tervezve kalkuláljunk azzal is, hogy a mindenképpen szükség lesz előzetes felmérésre. Ennek során a szakember megnézi, milyen helyre szeretnénk beszereltetni a klímát, s ennek függvényében a leginkább praktikus és takarékos megoldást javasolja az ügyfélnek. Mindez nagy segítség lehet akkor, ha nem mozgunk otthonosan a klíma választékot illetően.

Valószínűleg senkinek nem kell bemutatni a nyári tikkasztó hőséggel járó kellemetlenségeket. A városban rohangászás, az egész napos munka után pedig mi másra vágynánk, mint az otthon nyugalmára és természetesen a kellemes hűvösre. Az emberi szervezet a negyven fok körüli hőmérsékletet igencsak megsínyli, pláne, ha az tartósan fennáll. Nehezebben megy a gondolkodás, fáradékonyak leszünk és közérzetünk is sokat romlik. Ma már azonban nem kell tartani a forróságtól, hiszen a megfelelő klíma berendezés használatával megteremthető az otthon kellemes belső mikroklímája. Gondoljon időben a beszerelésre, így már az első nyárias napokon is jól érezheti magát otthonában, vagy irodájában.  

  • 2017.04.12., Szerda
  • 2642

Címkék

Korábbi vélemények - 2

Smith Smith

" 3 "

2019.05.10. 12:59, Péntek

Smith Smith

" 3 "

2019.05.10. 12:58, Péntek

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :