Keres

Páratlan szenvedély – a Daikin küldetés

A közel egy évszázados múlttal rendelkező vállalat az egyetlen klímapiaci szereplő, amely a gyártás minden lépésében, a termékek értékesítésében és szervizelésében részt vesz. Saját kompresszorokat gyárt és hűtőközeget fejleszt. Gyártóüzemei világszerte 90 helyszínen működnek. Termékei 150 országban kaphatóak.

A céget Akira Yamada 1924-ben alapította, Osaka Kinzoku Kogyosho LP néven Japánban. Majd Daikin Kogyo Co Ltd.-re keresztelték, jelenlegi elnevezését, a Daikin Industries Ltd.-t ’83-ban vette fel.  A vállalkozás kezdetben „légkinyomó” rendszerekre specializálódott, melyekkel rövid idő alatt sikert ért el a kiváló termékminőségnek köszönhetően.

Ezt követően a hatalmas lehetőségekkel kecsegtető hűtési rendszerekre és hűtőberendezésekre specializálódott, ehhez pedig kifejlesztette saját hűtőközegét.  A XX. század derekán olyan eszközöket dolgozott ki, mint az első szigetországi forgó kompresszor, burkolatos hőszivattyús légkondicionáló vagy a centrifugál folyadékhűtő.

A 80-as években elsőként mutatta be a piacon az inverteres légkondicionálót, és a változó hűtőközeg-áramlású rendszerét. Miután nem jegyeztette be azonnal a VRF elnevezést, így VRV (változó hűtőközeg tömegáram) védjeggyel forgalmazza rendszereit. 

A VRV rendszerek átütő ereje abban rejlett, hogy kezdetben négy, a későbbiekben inverter technológia bevezetésével, akár nyolc beltéri egységet is képesek voltak működtetni egyetlen kültéri egységgel. 

Első európai gyártási, adminisztrációs és raktár komplexumát 1973-ban, Belgiumban hozták létre, azóta Csehországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, és Törökországban is megtalálhatók egységeik. Itthon, a közép-európai divízió részeként, a Daikin Hungary Kft. - a lakossági légkondicionáló gépek széleskörű elterjedése óta - 1991-től van jelen.

Számos elismerésben részesült több modelljük. Az Emura zsebelte be a legtöbb kitüntetést, köztük az iF Product Design Award-ot, 2011-ben pedig a Nexura hőszivattyús split klímaberendezést a Megújuló energiák kategóriában díjazták. 

2006-ban jelent meg új lakossági kompakt hőszivattyújával, az Altherma-val, mely ellátja a fűtést, a használati meleg vizet és opcionálisan a hűtést is. Ugyanebben az évben mutatta be a világon az első osztott klímaberendezést, amely légkondicionál, tisztít, páramentesít és szellőzést is biztosít egyben. Ez az Ururu Sarara, mely 2013-ban R-32-es hűtőközeggel az első európai levegő-levegő hőszivattyús rendszer.

VRV és az Althema hőszivattyús rendszereik az évek során jól vizsgáztak, már több mint félmilliós darabszámban keltek el kontinensünkön.

Magyarországi referencia épülete a Promenade Gardens, ahol a Daikin magas műszaki színvonalú és környezetbarát megoldásai mellett az első mintaboltjukat is megtaláljuk.

Idehaza forgalomban lévő klímáikat kétfelé választhatjuk. A belépő kategóriás termékeik nem Japánban készülnek, közép árszintet célozzák meg. Közép- és felsőkategóriás berendezéseik azonban továbbra is prémium minőséget nyújtanak a felhasználóik számára.

Bármely megoldás felkeltette az érdeklődésed, kérj ajánlatot Rajtunk keresztül. Segítünk a legjobb megoldást kiválasztani.

forrás: daikin.hu, daikin.eu


 Kövess minket Facebook oldalunkon, csatlakozz a Klímás kérdések és válaszok - klimaTIPP.hu csoporthoz és iratkozzon fel körlevelünkre, hogy értékes tudással és nyereményekkel gazdagodj. 

Ha tetszett a cikk értékeld a csillagokkal és hagyj egy kommentet a részünkre. Segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed.

Ha kérdésed, vagy javaslatod van, lépj kapcsolatba velünk e-mailben. 

 

  • 2021.05.05., Szerda
  • 295

Címkék

Véleményt írok a hírről!

Értékelés :